Nieuws

Laat je mensen doorgroeien

Op Vrijdag, 28 December, 2018, 09:52

Als leidinggevende ben je niet alleen leider, manager en ondernemer. Je wordt ook steeds vaker geacht een coachende rol naar je medewerkers te vervullen. Wat houdt die rol concreet in. En wat maakt jou nou tot een goede coach?

Lees meer
Thema's: Blog , Management en leiderschap

Ontwikkel je dreamteam

Op Donderdag, 6 December, 2018, 14:45

Het potentieel van je team optimaal benutten en maximaal resultaat behalen. Dat willen we natuurlijk allemaal. Maar hoe ontwikkel je zo’n dreamteam? Je ontdekt het vanaf februari 2019, tijdens onze inspiratiesessies Teamontwikkeling.

Lees meer
Thema's: Blog , Management en leiderschap

De 5 valkuilen van coachen

Op Maandag, 30 Juli, 2018, 11:26

Als coach wilt u uw deelnemer zo goed mogelijk begeleiden in zijn zakelijke of persoonlijke ontwikkeling. In deze rol moet u rekening houden met een aantal belangrijke aspecten. Om fouten te voorkomen leest u hieronder 5 valkuilen van een coach. Zo weet u in elk geval hoe het níet moet.
Lees meer
Thema's: Management en leiderschap

Cijfers, hoe geef je ze weer?

Op Maandag, 30 Juli, 2018, 11:18

Het einde van het jaar nadert. Voor mensen die met cijfers te maken hebben is het weer de aangewezen tijd om een overzichtelijke presentatie te maken van resultaten of prognoses. Dank zij Microsoft en Apple is de grafische weergave van kwantitatieve gegevens een fluitje van een cent. Maar welke van al die tabellen, grafieken en diagrammen kun je het beste waarvoor gebruiken? En hoe verwerk je ze in een tekstbestand? Een overzicht van praktische tips.
Lees meer
Thema's: Management en leiderschap

Team Heijmans & Engie wint prestigieuze Young Professional of the Year Award 2017

Op Donderdag, 18 Mei, 2017, 12:46

Lees meer
Thema's: Management en leiderschap

Meet the Leaders

Op Vrijdag, 24 Februari, 2017, 12:01

Een persoonlijke ontmoeting tussen de leiders van nu én van de toekomst. Daar draaide het om in Meet the Leaders, het event dat Boertien Vergouwen Overduin begin februari organiseerde met ICA. Ruim honderd young professionals gingen deze avond in gesprek met een groot aantal topleiders uit de sport, politiek en bedrijfsleven, met als centraal thema Leiderschap.
Lees meer
Thema's: Management en leiderschap

Klantevent duurzaam presteren 2 april 2015

Op Donderdag, 7 Mei, 2015, 10:59

Op 2 april was het weer zover: Boertien Vergouwen Overduin hield het jaarlijkse klantevent, dit keer in het Oude Magazijn in Amersfoort. Het onderwerp was Lang Leven Leren, met als specifiek thema ‘duurzaam presteren’. Wij hebben als Boertien Vergouwen Overduin de ambitie om Nederland effectiever en duurzamer te laten werken en vooral om samen met onze klanten met leren bezig te zijn. Het werd een inspirerende dag met een heel afwisselend programma met voor ieder wat wils. Hier een korte impressie.
Lees meer
Thema's: Management en leiderschap

Boertien Vergouwen Overduin: oud en nieuw

Op Maandag, 22 December, 2014, 11:45

Bijna Kerst. Traditioneel een moment om even terug te blikken. 2014 was voor Boertien Vergouwen Overduin een historisch jaar; het jaar waarin Boertiengroep en Vergouwen Overduin besloten om samen verder te gaan.
Lees meer
Thema's: Management en leiderschap

De talenten van uw leidinggevenden: gaan voor échte waardevermeerdering

Op Dinsdag, 30 September, 2014, 11:21

Wij horen het veel terug in onze trainingen: te veel taken die door te weinig mensen moeten worden gedaan. De kunst is telkens weer oog te blijven houden voor de talenten van uw leidinggevenden. Uit onderzoek van TNO blijkt dat medewerkers die hun talenten weten te benutten creatiever, innovatiever en productiever zijn. En dat zij bovendien loyaler naar hun werkgever zijn. Dit zorgt voor lager ziekteverzuim, duurzame inzetbaarheid en een hogere effectiviteit voor de organisatie*. Daar kan het coachen op talent, zoals Boertien Vergouwen Overduin dat in Management Development-programma’s doet, een mooie bijdrage aan leveren!

Leidinggevenden schuiven ‘sturen en ontwikkelen op basis van talent’ nogal eens als lastig, ondoorzichtig en ontoetsbaar terzijde. Niet nodig! Hieronder drie praktische adviezen:
Lees meer
Thema's: Management en leiderschap

Het Nieuwe Werken of Het Nieuwe Leidinggeven

Op Dinsdag, 9 September, 2014, 11:24

Het Nieuwe Werken (HNW) is allang niet nieuw meer. De term wordt vooral gebruikt voor de trend van het plaats- en tijdonafhankelijk werken. Bedrijfseconomische motieven zijn nog steeds voldoende reden om met HNW aan de slag te gaan. Waar vroeger 1 werkplek voor 1 medewerker gold, zien we nu inmiddels gemiddelden van 100 medewerkers op 70 werkplekken.

Tel daarbij de reorganisaties op waarbij hele managementteams zijn verdwenen en teams groter zijn geworden, en we zien de span of control van de nieuwe leidinggevenden groter en groter worden.
Deze twee trends vragen om een wezenlijk andere manier van leidinggeven. Er is dus niet alleen sprake van Het Nieuwe Werken, maar ook van Het Nieuwe Leidinggeven.
Lees meer
Thema's: Management en leiderschap

De 3 succesfactoren voor effectief projectmanagement

Op Dinsdag, 9 September, 2014, 11:19

Het ene project is het andere niet en projecten verlopen dan ook niet altijd even succesvol. Onder ‘succes’ wordt verstaan dat het project op tijd is afgerond, dat het budget niet is overschreden en dat het eindresultaat overeenkomt met wat was afgesproken. Maar wil een project echt succesvol zijn, dan moet het ook de hogere doelen van de organisatie dienen. Of dit succes ook daadwerkelijk wordt behaald, wordt bepaald door de kwaliteiten van de projectleider.
 
Lees meer
Thema's: Management en leiderschap

NedTrain kiest voor Boertien Vergouwen Overduin

Op Maandag, 7 Juli, 2014, 12:14

Boertien Vergouwen Overduin start binnenkort met een mooi opleidingstraject op het gebied van leidinggeven voor de teamleiders en voormannen van het servicebedrijf van NedTrain.
 

De behoefte aan scholing is ontstaan doordat de teamleiders
en voormannensteeds meer taken van de 
eerstelijnsmanagers overnemen en deze managers in toenemende mate moetenondersteunen. 
Omdat de teamleiders en voormannen veelal vanuit de rol van monteur zijn doorgegroeid, beschikken zij niet allemaal over de gewenste leidinggevende competenties. Om deze groep meer richting het niveau van de eerstelijnsmanager te brengen, moeten er stevige fundamenten gelegd worden voor hun leidinggevende taken.
Lees meer
Thema's: Management en leiderschap

TomTom-denken viert hoogtij bij organisatieverandering

Op Woensdag, 28 Mei, 2014, 10:43

Het TomTom-denken overheerst bij het doorvoeren van organisatieveranderingen: zo snel mogelijk van A naar B. Bestuurders kiezen te vaak voor de snelste route met een te scherp einddoel.

Ze over analyseren de huidige situatie en geven geen ruimte aan bijsturing wanneer het verandertraject is ingezet. Dat stelt Marcel Jacobs, directeur bij Pentascope.Met de ervaring van eerdere mislukte veranderingen in het achterhoofd, willen bestuurders de verandering van te voren volledig dichttimmeren. De bestemming en route worden vooraf precies vastgelegd. Elke snelweg, afslag en rotonde is vooraf ingeprogrammeerd. Voor eenvoudige veranderingen kan dit werken. Maar als het iets lastiger wordt, gaat het mis.
Lees meer
Thema's: Management en leiderschap

Maak ontwikkelpunten van uw medewerkers bespreekbaar

Op Woensdag, 28 Mei, 2014, 09:55

In iedere organisatie werken medewerkers met gebrek aan bepaalde vaardigheden of competenties. Geen mens is immers perfect. Voor leidinggevenden kan het wel lastig zijn om met deze ontwikkelpunten om te gaan. Want hoe maakt u dit onderwerp bespreekbaar?
Lees meer
Thema's: Management en leiderschap

Jong en manager? Pas op voor valkuilen!

Op Woensdag, 28 Mei, 2014, 09:34

U bent jong en u bent manager en u ambieert de top. Maar pas op: de valkuilen liggen op de loer. Onze tips helpen u over deze valkuilen heen te stappen.
Lees meer
Thema's: Management en leiderschap