Menu
BVO logo

Schriftelijke communicatie

Maatwerk en Incompany

Wij koppelen onze trajecten altijd aan de expertisewereld van de cursist, zodat we de tekst steeds in de juiste context zien en het beoogde doel wordt bereikt.

Schriftelijke communicatie

Schrijven is niet alleen letters en woorden aaneenrijgen, schrijven is strategisch denken met het beoogde effect als uitgangspunt. Bij Boertien Vergouwen Overduin vinden we daarom dat tekst een middel is en geen doel op zich.

Omdat onze cursisten professionals zijn, maar geen professionele schrijvers, kiezen we de invalshoek van de praktijk en niet die van het schrijversvak. Wij koppelen daarbij de expertisewereld van de cursisten aan onze maatwerktrajecten en plaatsen daarmee de tekst in de context waarin de professional én de tekst zijn werk moet doen. Dat maakt ons anders.

Effectieve teksten

Het schrijven van een goede tekst is niet altijd een even gemakkelijke of dankbare taak. Professionals die regelmatig teksten schrijven merken vaak dat het lastig is om gedachten en grote hoeveelheden informatie gestructureerd te vertalen naar een bondige en overtuigende tekst. Ook is het maar de vraag of het beoogde doel wordt bereikt met de tekst.

Boertien Vergouwen Overduin onderzoekt graag hoe organisaties kunnen zorgen voor een tekst met meer effect. Tekst is immers de drager van resultaat en daarmee een wezenlijk onderdeel van een organisatie. Een tekst moet dus echt goed zijn en vooral effectief.

Onze maatwerktrajecten

We bieden schriftelijke communicatietrajecten aan op onder andere de gebieden adviesrapporten, beleidsvoorstellen en raadsvoorstellen schrijven, rapporteren voor auditors en accountants, argumenteren, beïnvloeden en overtuigend schrijven, creatief schrijven, notuleren, juridisch beargumenteren en het schrijven van webteksten.

Onze aanpak

Het efficiënt schrijven van effectieve teksten leert men het beste door te doen, maar dan wel met gerichte focus en gedegen feedback en advies. Daarom zetten we altijd branchespecialisten in die naast specialist op het vakgebied van onze cursisten ook specialist zijn op de verschillende gebieden van schrijven.

We werken in onze adviestrajecten, opleidingstrajecten en coachingsessies altijd met de eigen teksten van onze cursisten. De eigen praktijk van de organisatie en die van de cursisten staan dus altijd centraal. We gebruiken daarbij bewustwording als vorm van leren, plaatsen de cursist op de stoel van de lezer. Samen schrijven en herschrijven we, waarbij we altijd uitgaan van het duurzame effect voor de lange termijn.

Om dit maatwerk te kunnen leveren, onderhouden we nauwe contacten met onze klanten en de verschillende branches over de inhoud van het werkveld. Onze cursisten kunnen er daarom terecht op vertrouwen dat wij de context begrijpen waarin de tekst zijn werk moet doen.

Waar worden wij vooral om gewaardeerd?

Wij dragen bij aan het succes van organisaties

“De persoonlijke aanpak, in combinatie met het sterke beroep op de eigen verantwoordelijkheid, werkt heel erg goed.”

Patricia Dusseljee-Swijnenburg, HR Programma Manager Stork

 

“De plenaire workshop Self-awareness sloeg meteen al in als een bom.”

Bärbel Pieroth, adviseur Management Development en Organisatiecoach Spaarne Gasthuis

 

“Overtuigende adviezen, daar gaan ze voor bij de gemeente Venlo.” 

“Ambtenaren van de gemeente Zoetermeer pakken nu proactief te regie. Zij tonen eigenaarschap en blijven in balans.” 

“Door het MD-traject zien we dat managers nu meer samenwerken over de organisatieonderdelen heen.”

Luc Dahlmans, senior adviseur P&O en projectleider Gemeente Maastricht
 

“Het traject People Management heeft ons een boost gegeven. Onze managers weten beter wat van hen verwacht wordt.”

Jelderik Schutz, Manager Talent & Leadership Development, Schiphol Group
 

Zonder goede workshops en ondersteunende coaching was het ons niet gelukt om te zijn waar we nu staan.

Peter Augustinus, directeur IBK Groep