Menu
BVO logo

Serious Games, het leukere leren

Serious games: leren door ervaren en doen

Leren door te doen. En dat zo leuk mogelijk maken. Dat is de kern van serious games. Als deelnemer krijg je een dynamische leerervaring die je niet snel zult vergeten. Dankzij heldere feedback en terugblikken op wat er in de game is gebeurd, leer jij nieuwe vaardigheden kennen, ontwikkelen en in te zetten. Jouw gedrag wordt dus ter plekke al effectiever.  Bekijk onze trainingen met een Serious game.

Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn mensen meer initiatief nemen, assertiever handelen, ondernemerschap of eigenaarschap laten zien of meer verantwoordelijkheid nemen? We komen steeds meer organisaties tegen die op zoek zijn naar een antwoord op dit soort vragen. Maar wat is dat eigenlijk ‘eigenaarschap’? Of hoe ziet ondernemend gedrag er binnen jouw organisatie uit? Elke organisatie kent haar eigen cultuur en heeft een eigen identiteit. Daarom maken wij de denktank volledig op maat voor jouw organisatie. 

Maatwerk voor Albert Heijn, bekijk onze video over de AH24Game

Kies jouw wereld, speel en leer

Een serious game, ook wel business game of business simulatie genoemd, slaat op een unieke wijze een brug tussen theorie en praktijk. Als je eraan deelneemt, stap je in een fictieve werkelijkheid en ga je aan de slag met een opdracht.

Dat kan van alles zijn, maar je wordt daarbij altijd uitgedaagd om te oefenen en te experimenteren met de vaardigheden die je in de bijbehorende training hebt  geleerd. Dankzij duidelijke feedback op wat er is gebeurd in de game, krijg je een concreet beeld van hoe je te werk gaat en word je gestimuleerd tot gedragsverandering. Je leert dus door te ervaren en te doen. Dit maakt een serious game bijzonder praktijkgericht.

Je kunt bij ons kiezen uit zes verschillende serious games. Elke game biedt een realistische simulatie van een situatie uit de werkelijkheid.