Menu
BVO logo

Persoonlijke Effectiviteit

Maatwerk en Incompany
Onze trajecten op het gebied van persoonlijke effectiviteit richten zich op de ontwikkeling van het individu, maar altijd op een manier die het meeste rendement oplevert voor de omgeving waarin deze werkzaam is.


Persoonlijke Effectiviteit

Wat mensen in organisaties onderscheidend, innovatief en effectief maakt, wordt niet bepaald door wat ze weten, maar door wie ze zijn en door wat ze in gedrag laten zien. Persoonlijke effectiviteit richt zich daarmee op de ontwikkeling van het individu. Het optimaal inzetten van talenten, het aanboren van drijfveren, het stellen van concrete en belangrijke doelen en deze daadwerkelijk realiseren. Dit alles op een manier die bij iemand past en die effectief is in de omgeving waarin hij of zij werkt.

Onze maatwerktrajecten

Trajecten op het gebied van persoonlijke effectiviteit gaan verder omdat deze niet alleen gaan over het leren van nieuw gedrag. Deze trajecten richten zich namelijk vooral op het onderzoeken, herkennen en beïnvloeden van bewuste en onbewuste patronen en overtuigingen die aan gedrag ten grondslag liggen. We richten ons op diepere, onderliggende lagen, en dat levert duurzame leereffecten op.

Persoonlijke effectiviteit beslaat met het onderzoeken van patronen en overtuigingen drie terreinen: de manier van denken, de emoties en het uiteindelijke gedrag. Wanneer deze drie aspecten van de persoonlijkheid inzichtelijk zijn, is men in staat om op zo’n manier invloed uit te oefenen op de gedachten en gevoelens dat men zich als mens vrij voelt om datgene te doen wat in overeenstemming is met wie men echt is. Men is dan persoonlijk effectief in het bereiken van doelen.

Thema’s die aan de orde kunnen komen tijdens een traject op het gebied van persoonlijke effectiviteit zijn onder andere: omgaan met veranderprocessen in de organisatie, behalen van persoonlijke doelen en organisatiedoelen, invloed uitoefenen zonder formele macht, omgaan met politiek in organisaties, emotionele intelligentie, assertiviteit, productiviteit, omgaan met tijd- en werkdruk, Het Nieuwe Werken, vitaliteit, work-life balance en mindfulness.

Onze aanpak

Een maatwerktrajecten van Boertien Vergouwen Overduin richten zich niet alleen op de persoonlijke ontwikkeling van professionals. Wij hebben ook de ambitie om mensen waardevoller te maken voor de organisatie, want effectievere professionals zorgen direct voor een betere performance van de organisatie.

Al onze trainers zijn goed opgeleid en werken met methodieken als RET, NLP, Voice Dialogue, Transactionele Analyse, Systemisch werken en Psychodrama. Onze cursisten kunnen realistische casuïstiek uit de eigen werkcontext inbrengen, zodat zij na de training ook daadwerkelijk aan de slag kunnen met het geleerde. Hier profiteren zowel de deelnemer als zijn organisatie van.

Waar worden wij vooral om gewaardeerd?

Wij dragen bij aan het succes van organisaties

“De persoonlijke aanpak, in combinatie met het sterke beroep op de eigen verantwoordelijkheid, werkt heel erg goed.”

Patricia Dusseljee-Swijnenburg, HR Programma Manager Stork

 

“De plenaire workshop Self-awareness sloeg meteen al in als een bom.”

Bärbel Pieroth, adviseur Management Development en Organisatiecoach Spaarne Gasthuis

 

“Overtuigende adviezen, daar gaan ze voor bij de gemeente Venlo.” 

“Ambtenaren van de gemeente Zoetermeer pakken nu proactief te regie. Zij tonen eigenaarschap en blijven in balans.” 

“Door het MD-traject zien we dat managers nu meer samenwerken over de organisatieonderdelen heen.”

Luc Dahlmans, senior adviseur P&O en projectleider Gemeente Maastricht
 

“Het traject People Management heeft ons een boost gegeven. Onze managers weten beter wat van hen verwacht wordt.”

Jelderik Schutz, Manager Talent & Leadership Development, Schiphol Group
 

Zonder goede workshops en ondersteunende coaching was het ons niet gelukt om te zijn waar we nu staan.

Peter Augustinus, directeur IBK Groep