Brochure downloaden

Schriftelijke Communicatie

 • Direct in uw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of printen
Vul hier je persoonlijke gegevens in. Bij verzending van het formulier ontvang je de brochure binnen enkele ogenblikken in je inbox.
 

Contactgegevens

Velden met een * zijn verplicht.

Trainingen Schriftelijke Communicatie

Niet alleen een foutloze tekst maar ook de manier waarop de boodschap is verwoord, bepaalt de effectiviteit van de schriftelijke communicatie.  Lees meer over trainingen zakelijk en effectief schrijven.

Training

 • Basistraining Zakelijk Schrijven

  Deze training leert je praktische handvatten die jou in staat stellen om sterke zakelijke correspondentie te schrijven. Bekijk de training.

 • Beleid Maken en Beleid Schrijven

  In korte tijd verwerf je kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je tekst helder en begrijpelijk af te stemmen op je doelgroep. Bekijk de training.

 • Creatief en Doelgericht Schrijven

  De perfecte training om te teksten te leren schrijven die nét even anders zijn en die de lezer direct raken en de aandacht vasthoudt. Bekijk de training.

 • Effective Writing Skills (English)

  In this training you will learn to apply different writing styles creatively and write with more pleasure and confidence. Read more.

 • Klantgerichte Adviesrapporten Schrijven

  Tijdens deze training leer je hoe rapporten goed opbouwt, zodat je klanten op de juiste manier overtuigt van jouw deskundigheid. Bekijk de training.

 • Notuleren

  Na deze training ben je in staat goede notulen en gespreksverslagen te schrijven en heb je meer zelfvertrouwen in jouw rol als notulist. Bekijk de training.

 • Schriftelijk Rapporteren

  Leer alle technieken die je helpen bij het schrijven van heldere en beknopte verslagen. En schrijf met meer gemak en zekerheid. Bekijk de training.

 • Schrijven met het Piramideprincipe

  Na deze praktijkgerichte training ben jij in staat een tekst zo te schrijven dat je lezers snel de kern van jouw boodschap vinden. Bekijk de training.

 • Schrijven voor het Web

  Krijg inzicht in de eisen van effectieve webteksten en til je schrijfkwaliteiten voor digitale media naar een hoger niveau. Bekijk deze training.

 • Zakelijk Schrijven voor Managers en Hoger Opgeleiden

  Deze korte praktijkgerichte training leert je op een goede en snelle manier zakelijke e-mails, brieven en rapporten op te stellen. Bekijk de training.

Trainingsprogramma

 • Correct Nederlands

  In deze training leer jij op een interactieve manier spel- en taalproblemen op te lossen, zodat je op de hoogte bent van veranderingen. Bekijk de training.

 • HBO Trainingsprogramma Professionele Mondelinge en Schriftelijke Communicatie

  Wil jij je communicatieve vaardigheden verbeteren en betere zakelijke en informatieve teksten schrijven? Bekijk dit HBO-gecertificeerde trainingsprogramma.

Trainingen zakelijk en effectief schrijven

Goed gekozen woorden doen wonderen. Ze dragen bij aan het imago van jouw organisatie. Ze binden klanten blijvend. Of ze zorgen intern voor een prettige sfeer. Ze creëren helderheid en maken transparante besluitvorming mogelijk. Kortom: organisaties hebben veel baat bij goede schrijvers.

Schriftelijke communicatie: hét visitekaartje

De schriftelijke communicatie van jouw organisatie bepaalt in hoge mate het beeld dat de klanten van jouw organisatie hebben. Als de tekst van een e-mail of brief snel in elkaar is gedraaid of taal- en schrijffouten bevat, dan wekt dit bij de ontvanger geen vertrouwen. Want zelfs de meest interessante boodschap verliest aan kracht en impact door storende taalfouten.

Informeren en overtuigen

Maar het is niet alleen de foutloze tekst, het is ook de manier waarop de boodschap is verwoord, die de effectiviteit van de schriftelijke communicatie bepaalt. Een notitie, verslag of rapport moet de juiste structuur hebben, helder geschreven zijn en uitnodigen tot lezen. Voor je met schrijven begint, vraag je je af wat de doelstelling is: informeren of overtuigen? Afhankelijk van jouw doelstelling pas je de juiste structuur toe. Want alleen zo krijgt jouw boodschap maximaal effect. Een cursus zakelijk en effectief schrijven van Boertien Vergouwen Overduin kan je hierbij helpen.


Een traject op maat?

Wanneer een aantal medewerkers dezelfde trainingsbehoefte heeft, is een incompanytraining een goede optie. Zijn de problemen complexer van aard, dan is maatwerk een uitkomst. Wij bieden voor elk probleem de juiste oplossing.

Of neem direct contact met ons op:

Alles in één overzicht

Wil je alle informatie nog eens op je gemak nalezen? Vraag dan onze trainingsgids aan. Hierin vind je het volledige trainingsaanbod met alle informatie. Je krijgt deze trainingsgids gratis thuis gestuurd!

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren