Menu
BVO logo

Whitepapers

Deskundig, diepgravend & leuk om te lezen.

Inspiratie

Jij verdiept je graag in een specifiek onderwerp. Of je bent benieuwd naar onze whitepaper over de lerende organisatie. Misschien wil jij je laten inspireren door onze whitepaper over praktisch leiderschap. Wat je ook zoekt, hier vind je stof tot nadenken. Bekijk ons whitepaper-aanbod. 

Whitepaper Praktische leiderschapsvaardigheden anno nu

Welke concrete leiderschapsvaardigheden hebben leidinggevenden nodig om met de dilemma’s van deze tijd om te kunnen gaan? En hoe kunnen zij deze vaardigheden ontwikkelen? Dat lees je in onze whitepaper ‘Praktisch Leiderschap’.

Hoe creëer je een lerende-organisatie-cultuur?

Whitepaper Hoe creëer je een lerende-organisatiecultuur?

Een bedrijfscultuur waarin leren centraal staat is essentieel om als organisatie succesvol te blijven én te kunnen anticiperen op nieuwe uitdagingen en kansen. Maar hoe pak je dat precies aan? Dat lees je in onze whitepaper over de lerende-organisatiecultuur.

Whitepaper Betere resultaten door effectiever samenwerken

Teamontwikkeling is hot – en terecht. Een goede samenwerking leidt tot betere resultaten en verhoogt het engagement van medewerkers. Maar hoe pak je teamontwikkeling nu precies aan? Deze whitepaper biedt inzicht en praktische handvatten.

Whitepaper Millennials aan je organisatie binden?

Ambitieus en nieuwsgierig zijn ze. En ze hoppen graag van de ene naar de andere baan. Toch zijn millennials dé werknemers van vandaag en morgen. Hoe je ze blijft inspireren? Dat lees je in onze whitepaper ‘Millennials aan Zet’.

Whitepaper Learning agility voor HR-managers

De wereld waarin we leven wordt steeds complexer en minder voorspelbaar. Hierdoor wordt een steeds groter beroep gedaan op het innovatie- en verandervermogen van mensen. Als HR-manager is het dan ook belangrijk om zicht te hebben op het leer- en veranderpotentieel van medewerkers. 

Whitepaper Praktijkgericht leiderschap

Manager, coach, ondernemer en leider: als leidinggevende van een team of afdeling ben je het allemaal. Dat betekent dat je soepel moet kunnen schakelen van de ene naar de andere rol, al naar gelang de situatie dat vraagt. Hoe je dat doet? Je ontdekt het in onze whitepaper.

Whitepaper Blended learning

Blended learning is het mengen van leervormen. E-learning, klassikale lessen, coaching of gewoon leren uit een boek. Maar het is dan wel de kunst om de perfecte blend samen te stellen, zodat je een optimaal leerresultaat krijgt. Voor jou en jouw organisatie.

Whitepaper Ons lerende brein

Je brein is een wonder. Laat je verwonderen: maak kennis met recente inzichten uit de neurowetenschap en ontdek hoe je effectiever kunt leren – of anderen in jouw omgeving hierin kunt stimuleren. En ja, het is natuurlijk ook gewoon leuk om te weten hoe je lerende brein werkt.

Whitepaper Waardendrives

Kun jij je persoonlijke waarden verbinden aan die van je organisatie? Kunnen jouw medewerkers dat? Uit onderzoek blijkt dat inzicht in organisatiewaarden leidt tot verandering die echt het verschil maakt. Ontdek waarom succesvolle verandering waardevast is.