Menu
BVO logo

Duurzame inzetbaarheid: persoonlijke effectiviteit

Naast het ontwikkelen van je skills op de werkvloer, is het ook belangrijk om het hoofd koel te kunnen houden bij bijvoorbeeld drukte of veranderingen. Persoonlijke effectiviteit is dan ook van groot belang voor duurzame inzetbaarheid. Maar waarom? Na taal- en communicatievaardigheden en betere samenwerking en teamontwikkeling, verkennen we in deze laatste blog in onze miniserie waarom persoonlijke effectiviteit zo belangrijk is voor duurzame inzetbaarheid. 

Duurzame inzetbaarheid vandaag de dag 

In een dynamische arbeidsmarkt, gekenmerkt door constante verandering, is duurzame inzetbaarheid cruciaal. Door alle veranderingen wordt van medewerkers een groot verandervermogen gevraagd om goed te kunnen blijven functioneren, maar dit is niet altijd even makkelijk. Investeren in duurzame inzetbaarheid maakt dit dus minder zwaar. Ook ten opzichte van de groeiende vergrijzing is het belangrijk om inzetbaar te blijven. Werknemers blijven namelijk steeds minder lang bij dezelfde baan. Ergens goed in zijn leidt tot meer werkplezier en zo tot meer motivatie om hetzelfde werk te blijven doen. 

Hoe persoonlijke effectiviteit bijdraagt 

Persoonlijke effectiviteit is de kunst van het doelgericht handelen en jezelf vaardig houden in werk en privé. Het omvat het vermogen om doelen en prioriteiten te stellen en productief te zijn. Werknemers met sterke persoonlijke effectiviteit zijn onder meer wendbaar bij verandering, nemen initiatief, communiceren effectief en assertief, kennen hun persoonlijke kracht en hebben een groeimentaliteit. Bij persoonlijke effectiviteit kun je dan denken aan onder meer het vermogen om taken efficiënt uit te voeren, besluitvaardigheid, timemanagement en het vermogen om te leren van ervaringen.  

Met deze definitie in het achterhoofd, spreekt het belang van persoonlijke effectiviteit voor duurzame inzetbaarheid bijna voor zichzelf. Effectieve werknemers zijn beter in staat om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Ze zijn veerkrachtiger, kunnen gemakkelijker omgaan met uitdagingen en houden het hoofd koel in een steeds veranderende arbeidsmarkt. Het versterkt niet alleen individuen, maar draagt ook bij aan de veerkracht en flexibiliteit van organisaties. Zoals je leest, vallen er ontzettend veel kenmerken onder persoonlijke effectiviteit. Vanwege het belang en de veelzijdigheid van persoonlijke effectiviteit, is er voor alle kenmerken een passende training te vinden bij Boertien Vergouwen Overduin. 

Trainingen voor jouw duurzame inzetbaarheid 

Bij Boertien Vergouwen Overduin geloven we dat duurzame inzetbaarheid begint bij ontwikkeling. Daarom hebben wij verschillende trainingen in ons aanbod die jou helpen om inzetbaar te blijven. A+O Metalektro heeft twee van onze trainingen opgenomen in de Fit tot je pensioen-catalogus, waarin zij mogelijkheden in kaart brengen om je duurzame inzetbaarheid te ontwikkelen. De trainingen uit de catalogus lichten wij hieronder uit. 

Training Creativiteit en Resultaat 

Sommige vraagstukken vereisen een creatieve aanpak. In de Training Creativiteit en Resultaat leer je hoe je creatieve oplossingen herkent, benut en ontwikkelt. Ook werk je aan je creatieve basishouding, zodat jij blijvend je werk beter kunt doen. 

Training Emotionele Intelligentie 

Emotionele intelligentie is het vermogen je emoties zo in te zetten dat je bereikt wat je wilt bereiken. In onze Training Emotionele Intelligentie krijg je inzicht in jouw emoties en benut je deze in je werk en privéleven. Zo krijg je meer controle en word je stressbestendiger en succesvoller. 

Meer informatie over duurzame inzetbaarheid 

Wil je meer weten over deze en andere persoonlijke effectiviteitstrainingen? Bekijk dan de website fittotjepensioen.nl. En wil je andere vaardigheden aanscherpen? Bekijk dan onze andere trainingen. Lees ook onze blog over de relatie tussen duurzame inzetbaarheid en taal- en communicatievaardigheden en die over samenwerken en teamontwikkeling

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant