Menu
BVO logo

Weerbaarheidstrainingen nu ook online te volgen

Juist in deze moeilijke tijd is er een toenemende vraag naar weerbaarheidstrainingen. Populair is bijvoorbeeld de training Omgaan met Agressie. Hiervan hebben we een mooie blended variant gemaakt, die we ook incompany inzetten bij verschillende bedrijven. Deelnemers doorlopen hierbij eerst een e-learning en nemen vervolgens deel aan een online training. Hoe werkt dit?

Blendend variant

Kenmerkend voor onze blended trainingen is de combinatie van e-learning en online training. De e-learning is opgebouwd uit kleine stukjes training van vijf à tien minuten per dag. Gedurende twee weken maakt de cursist, via allerlei afwisselende werkvormen, kennis met het onderwerp weerbaarheid. Hiervoor hebben we onder andere een aantal filmpjes opgenomen met een acteur. Levensecht en praktijkgericht.

Na het volgen van de e-learning wordt de deelnemer uitgenodigd voor een online training. Deze vindt in principe plaats in Microsoft Teams, maar indien gewenst kunnen we ook omschakelen naar andere online leeromgevingen. 

Rijk palet aan onderwerpen

Tijdens de training Omgaan met Agressie ga je aan de slag met een rijk palet aan onderwerpen. Denk aan: je persoonlijke grens versus de grens van de organisatie, spanningscontrole, het ABCD-model (verschillende vormen van agressie), grenzen stellen, het brengen van slecht nieuws en het melden en registreren van agressie. 

Incompany

De training wordt al bij een aantal bedrijven online gegeven. Deelnemers zijn verrassend positief over het trainen online en het werken met een acteur. Door de huidige realiteit van corona komt het ook veel meer voor dat bedrijven hun dienstverlening online aanbieden. 
Bij een van de deelnemers kwam plots haar zoontje in beeld. “Mam, waarom doet die meneer zo boos tegen je? Je doet zo je best voor hem?” Dat was het moment dat de deelnemer even uit moest leggen dat het maar een training was en dus niet echt.

Nieuwsgierig naar meer? 

Ben na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar hoe je je weerbaarheid verder kunt versterken? Bekijk dan ons webinar De Kunst van het nee zeggen. Daarnaast zijn de training Assertief en Zelfverzekerd communiceren en het HBO-Trainingsprogramma Assertief Benutten van je Talent wellicht iets voor jou.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant