Menu
BVO logo

Hoe pak jij je stress aan?

De week van de werkstress

Nog even dit, nog even dat. Terwijl je al overloopt. Je herkent het wel: stress op de werkvloer. Niet leuk, maar zeker ook niet gezond. Vandaar dat de week van de werkstress is ontstaan.
Een initiatief van Lodewijk Asscher oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om werkgerelateerde stress bespreekbaar te maken.

Verzuim door stress

Uit onderzoek dat het ministerie onlangs uitvoerde met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en TNO, blijkt dat 16 procent van alle verzuimdagen veroorzaakt wordt door werkstress. Maar liefst 1 op de 7 werknemers heeft burn-outklachten. En last but not least het goede nieuws: in 2016 heeft 77% van de werkgevers een beleid om werkstress aan te pakken. In 2014 was dit nog maar 69%. Benieuwd naar alle cijfers? Download de factsheet.

Hoe doe je dat? Een beleid opstellen op werkstress aan te pakken?

Trajecten op het gebied van persoonlijke effectiviteit gaan verder, omdat deze niet alleen gaan over het leren van nieuw gedrag. Deze trajecten richten zich namelijk vooral op het onderzoeken, herkennen en beïnvloeden van bewuste en onbewuste patronen en overtuigingen die aan gedrag ten grondslag liggen. We richten ons op diepere onderliggende lagen, en dat levert duurzame leereffecten op. Wij helpen je hier graag bij. Bij elk maatwerktraject zetten wij een breed palet aan kennis, interventies en werkvormen in. Zo maken we het verschil. Voor jou en jouw organisatie.
 
Een andere effectieve maatregel is een persoonlijke training. Bij Boertien Vergouwen Overduin vind je verschillende trainingen die jou helpen om weer rust en zelfvertrouwen te krijgen.
Die jou nieuwe energie geven om op een gezonde manier het beste uit jezelf te halen.
Heb je daar behoefte aan? Denk dan bijvoorbeeld eens over een training Mindfulness, Persoonlijke Effectiviteit of Timemanagement.
 
Heb je vragen over een training, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via 035 - 695 62 00 , of mail ons op info@bvo.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant