Menu
BVO logo

De ontwikkeling van Learning Agility binnen de Tech industrie

De wereld waarin we leven is steeds minder voorspelbaar en een stuk complexer geworden. Hierdoor wordt een steeds groter beroep gedaan op het innovatie- en verandervermogen van mensen. Als HR-manager is het dus belangrijk om zicht te hebben op het leer- en veranderpotentieel van medewerkers. 

IT, zakelijke dienstverlening en energie

Binnen de Tech-branches als IT, Zakelijke Dienstverlening en Energie is het noodzakelijk om bij te blijven met ontwikkelingen. Dienstverlening veranderd continu en daar moet een organisatie in mee. De verwachting is dan ook dat Learning Agility in deze branches het hoogst blijft. Bij banken werden van oudsher voornamelijk mensen aangenomen met een analytisch profiel, maar ook wordt Learning Agility een steeds belangrijkere competentie.

Energie

Binnen de energiesector wordt personeel steeds vaker geselecteerd op een hoge Learning Agility score. Kandidaten moeten beschikken over een bepaalde mate van nieuwsgierigheid en een constructieve en resultaatgerichte opstelling hebben. Door het aanboren van nieuwe markten zoals bijvoorbeeld zonne-energie, worden de energiemaatschappijen gedwongen om hun dienstverlening aan te passen om winstgevend te blijven.

Zakelijke Dienstverlening

Targets in productverkoop zijn niet altijd meer het belangrijkste uitgangspunt binnen de Zakelijke Dienstverlening. De relatie met de klant staat voorop. Deze moet zo goed mogelijk bediend worden. De klantbediening is een randvoorwaarde voor de klant om een product af te nemen. De verandering in de omgeving bij organisaties van klanten, maar ook binnen de eigen organisatie maken het noodzakelijk dat een organisatie in staat is wendbaar te zijn. 

Als HR-manager binnen de Tech-branches is het belangrijk om zicht te hebben op het leer- en veranderpotentieel van je medewerkers. Zo kan je ze beter voorbereiden op de toekomst. Wil je hier meer over lezen, bekijk dan het whitepaper Learning Agility.

download whitepaper

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant