Menu
BVO logo

Leren met een app

Smartphones, iPhones en tablets zijn hot! Miljoenen mensen over de hele wereld hebben inmiddels een dergelijk apparaat in hun bezit. Met de duizenden apps die tegenwoordig voor deze mobiele apparaten verkrijgbaar zijn, wordt leren een stuk eenvoudiger én een stuk leuker. Benieuwd naar de mogelijkheden van leren met een app?

iHomework: organiseer uw leven als student of cursist

Als student of cursist moet u met veel zaken rekening houden. Wanneer is uw examen? Welke stof moet u beheersen? Welke hoofdstukken moet u voor de volgende les lezen? Al deze zaken organiseert u op eenvoudige wijze met iHomework. In deze betaalde app (1,59 euro) houdt u een overzichtelijke agenda bij. U kunt lesstof inladen en zo op uw iPhone of iPad de benodigde lesstof digitaal lezen. Ook houdt u makkelijk bij wanneer u les heeft en kunt u er oefeningen in maken ter voorbereiding van uw examen. De app berekent op basis van deze oefening zelfs het cijfer dat u zou behalen.

Vreemde taal? De app vertaalt voor u

In veel cursussen, trainingen en opleidingen maken de docenten gebruik van anderstalige lesboeken. U krijgt bijvoorbeeld les in het Engels of misschien zelfs in het Duits of Spaans. Gelukkig zijn er tal van vertaal-apps verkrijgbaar, waarmee het leren in een andere taal gemakkelijker wordt. Een voorbeeld is iTranslate. Voer het woord of de zin in die u vertaald wilt hebben, en binnen enkele seconden heeft u de Nederlandse vertaling. Niet alleen handig tijdens uw studie, maar ook tijdens een vakantie in het buitenland.

Een taal leren via uw mobiel

Wilde u altijd al Italiaans leren spreken? Kan uw kennis van de Franse taal wel een opfrisbeurt gebruiken? Dan bieden de taal-apps uitkomst. Neem bijvoorbeeld de gratis apps van Busuu.com. Daarmee leert u op een leuke manier een taal naar keuze, van Frans, Spaans, Italiaans, Engels en Duits tot Japans, Braziliaans en Russisch. U krijgt onderwerpen uit het dagelijks leven te horen en u leert meer dan drieduizend woorden en kernzinnen te spreken en te verstaan. Overigens zijn er nog veel meer taal-apps verkrijgbaar. Een kijkje in de Appstore is daarom zeker de moeite waard.

Documenten verwerken met apps

Mobiel leren heeft zo zijn voordelen. U kunt studeren waar en wanneer het u uitkomt en u deelt uw documenten eenvoudig met anderen. Een aantal handige apps maken het u nu nog makkelijker. Zo is er Pages, een tekstverwerker en gebruiksvriendelijk opmaakprogramma in één. Teksten verwerken gaat net zo simpel als in het vertrouwde Word en u maakt van uw notities of verslagen in een handomdraai prachtige documenten. Ideaal voor de iPad en in beperkte mate ook te gebruiken op uw iPhone.

Nog een handige app op het gebied van documenten verwerken is GCF Excel 2010 Tutorial voor de iPad. Deze app leert u de tips en trucks van Excel, die u vervolgens kunt toepassen op uw laptop of pc. Met deze gratis app spijkert u uw kennis van Excel bij terwijl u onderweg bent naar uw werk. En dat scheelt u veel tijd!

Apps genoeg: laat u inspireren!

Zoals u ziet, zijn de mogelijkheden van mobiele apps vrijwel eindeloos. Er zijn tal van apps verkrijgbaar op leergebied. Maar ook op het gebied van sport, welzijn en gezondheid is er genoeg verkrijgbaar. Neem eens een kijkje op internet of bezoek de Appstore. Daar vindt u al snel handige apps voor dagelijks gebruik.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant