Menu
BVO logo

De Boertiengroep Talent Scan: de competentiemeting voorbij!

Duurzame talentontwikkeling maakt het verschil. Zowel voor individuen als voor organisaties. Want wat levert denken en werken vanuit talent ook al weer allemaal op? Snellere ontwikkeling, hogere productiviteit, hogere kwaliteit, grotere creativiteit, meer veerkracht, meer betrokkenheid, minder uitval(kosten) en ga zo maar door. En dit is binnen ieders bereik als er aandacht is voor duurzame talentontwikkeling.

Duurzame talentontwikkeling vraagt allereerst inzicht. Inzicht in talent en waar uw talenten en/of die van uw medewerkers liggen en wat u nodig hebt om ze optimaal te ontwikkelen en in te zetten. Inzicht dat u eenvoudig verkrijgt via onze Talentscan.

Wat is talent?
Een talent is aangeboren – en dus aan te boren – potentieel. Iets waar u aanleg voor heeft, waar u in uit blinkt of waar uw voorkeur sterk naar uitgaat. Er zijn twee invalshoeken die u helpen te bepalen of het om talent gaat:

U/uw medewerker is/bent ergens goed in of kan ergens goed in worden (kwaliteit).
U/uw medewerker krijgt ergens veel energie van (energie).
Talent wordt natuurlijk pas écht interessant als het omgezet kan worden in actie in de werkpraktijk. Daarop zijn ook omgevingsfactoren van grote invloed: mogelijkheden, support, gelegenheid om te oefenen, etc. Wat nodig is om talent in te zetten en te kunnen ontwikkelen, is per persoon verschillend.

De Boertiengroep Talent Scan: een goede start!
De Boertiengroep Talent Scan is niet zomaar een competentiemeter. De scan legt de relatie tussen energie, kwaliteit en omgeving en raakt daarmee de kern van (uw talent). Een instrument dat echt inzicht geeft in talent op (individueel) niveau en in datgene wat nodig is om dit talent in te zetten in de dagelijkse werkpraktijk.

Hoe werkt het?
U of uw medewerker vult zelf online in of een bepaalde rol energie geeft en hoe goed u/hij/zij vindt dat u/hij/zij ergens in is/bent. Vervolgens worden (groepen) anderen (dat kunnen collega’s, familieleden of bekenden zijn) uitgenodigd feedback te geven op wat zij van u of uw medewerker zien in de praktijk. Deze informatie bij elkaar geeft inzicht in wat voor u of uw medewerker talenten zijn en welke omgevingsfactoren helpen om dat talent in te zetten en ook welke factoren dat juist lastiger maken. Hoe meer u of uw medewerker zich daarvan bewust bent/is, des te beter er voor een stimulerende omgeving gezorgd kan worden.

Ontdek (uw) talent!
De Boertiengroep Talent Scan is zo ontwikkeld, dat het invullen ervan inspirerend is. Eenvoudig, aantrekkelijk vormgegeven en vlot te doorlopen, wat het zowel voor de invuller als voor de feedbackgevers plezierig maakt. Kiezen voor (uw) talent wordt zo wel héél eenvoudig!

De Boertiengroep Talent Scan geeft inzicht maar geen richting. De Scan wordt dan ook altijd gekoppeld aan gesprekken of trainingen zoals HR en Sturen op Talent, Leidinggeven aan Talent, Ontdek je Talent! en Talent in Actie.

De Boertiengroep Talent Scan brengt op een transparante manier de factoren energie, kwaliteit en omgeving, betrekking hebbend op één persoon, met elkaar in verband en is daardoor de competentiemeting zoals u die kent voorbij gestreefd. Wat wilt u nog meer!?
Deel dit artikel

Wellicht ook interessant