Menu
BVO logo

Investeren in de duurzame inzetbaarheid van mensen?

Bespaar tot 50% met de Subsidieregeling Duurzame inzetbaarheid

Goed nieuws: de Subsidieregeling Duurzame Inzetbaarheid gaat in november 2018 en april 2019 weer lopen. En helemaal mooi, vrijwel al onze trainingen vallen eronder. Wil jij investeren in de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers? Vraag dan subsidie aan op een van onze incompany- of maatwerkoplossingen en bespaar tot 50% op de trainingskosten.

Duurzame inzetbaarheid

De gemiddelde leeftijd op de werkvloer zal de komende jaren alleen maar stijgen, we moeten immers langer doorwerken met z’n allen. Doordat economische en technologische veranderingen elkaar in rap tempo opvolgen, moeten organisaties bovendien wendbaar blijven. Belangrijk dus dat mensen hun vaardigheden ontwikkelen, plezier houden in hun werk en gezond blijven. In dat licht is de Subsidieregeling voor Duurzame Inzetbaarheid in het leven geroepen.

De subsidie is bedoeld voor werkgevers met minimaal 2 werknemers in dienst. Om in aanmerking te komen, moet je in ieder geval in zee gaan met een externe partij die helpt bij een project rondom duurzame inzetbaarheid met de volgende thema’s:

  • Het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl en het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer.
  • Het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van de niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden.
  • Het stimuleren van de (interne) mobiliteit van werkenden, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap
  • Het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van arbeidstijdenmanagement.

Kies jouw trainingsprogramma

Wil jij als werkgever investeren in de vitaliteit en de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als dé trainer van werkend Nederland, haken wij met vrijwel al onze trainingen en coachingstrajecten aan bij de duurzaamheidsthema’s van de overheid. Bekijk bijvoorbeeld eens de volgende programma’s:

  • HBO-Trainingsprogramma Sterk en Vitaal aan het Werk, voor het bevorderen van gezond en veilig werken. Je leert mindfulness effectief toepassen en vind de optimale balans tussen werk en privéleven. Doordat je meer zelfvertrouwen ontwikkelt en je rust kunt bewaren tijdens stress, conflicten en andere onprettige situaties, nemen je impact, veranderkracht en creativiteit toe. Zo behaal je meer resultaat.
  • HBO-Trainingsprogramma Assertief Benutten van je Talent, voor het bevorderen van een leercultuur voor werkenden. Aan de hand van de TalentScan en een trainingsacteur krijg je scherpe feedback op wat je kwaliteiten en drijfveren zijn. Je leert op kansen in te spelen en beperkingen in je voordeel om te buigen. 
  • Mobiliteitsprogramma Van Werk naar Zelfstandig Ondernemer, voor het stimuleren van de (interne) mobiliteit van werkenden. Eindelijk, je gaat voor jezelf beginnen. Maar hoe doe je dat precies? Doorloop je alle stappen die leiden naar een succesvolle onderneming, van het schrijven van een ondernemersplan tot netwerken via social media.
  • Executive Masterprogramma Strategisch Leiderschap en Verandering, voor het bevorderen van een flexibele werkcultuur. Vergroot je vaardigheden op het gebied van strategie en leidinggeven. Ontdek hoe je mensen inspireert tot agile werken en ga aan de slag met vernieuwende businessmodellen. Zo ontwikkel je jezelf tot een leider met een toekomstgerichte visie die weerstand ombuigt naar enthousiasme.

Bespaar tot 50%  op de totale kosten
De maximale subsidie bedraagt € 12.500,- per project (maximaal 50% van de totale kosten). Daarbij moet ten minste € 12.000,- aan subsidiabele kosten zijn begroot. Veel van onze incompany- en maatwerktrajecten passen hierin.

Zit er in het rijtje hierboven geen passende incompany- of maatwerkoplossing voor je bij? Bekijk dan ons volledige aanbod. En weet: voor elke training tussen de € 12.000,- en € 25.000,- betaal je slechts de helft van het bedrag. De andere helft wordt gesubsidieerd.
 
Subsidie aanvragen? Dat kan gemakkelijk
De aanvraagperiode loopt van 12 t/m 16 november 2018 en van 8 april t/m 12 april 2019. De uitvoering van de training is uiteraard buiten deze tijdvakken te plannen.
 
Om jouw subsidieaanvraag te vergemakkelijken, werken wij samen met Considium op basis van no-cure-no-pay. Heb je een vraag over de subsidieregeling of wil je de subsidie aanvragen, neem dan direct contact op met Raoul Hosli, onze contactpersoon bij Considium. Raoul is te bereiken via 06-28400433 of rhosli@considium.nl.
 
Meer weten over onze trainingen?
Heb je behoefte aan meer informatie over onze trainingen? Neem dan contact op met onze adviseurs via 035-2005199 of info@bvo.nl.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant