Menu
BVO logo

Dit kun je bij ons leren over leiderschap

Je hoeft maar om je heen te kijken om het te zien: alles moet steeds beter en sneller. Het is dus zaak om als organisatie tijdig te reageren en te anticiperen. Zo’n transitie vraagt om nieuw leiderschap. Met onze trainingen spelen we daar graag op in.

Als onze leiderschapstrainingen íets met elkaar gemeen hebben, dan is het wel dat ze ambitieuze leiders van vandaag voorbereiden op het leiderschap van morgen. Met alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Je leert namelijk niet alleen delegeren, maar juist ook motiveren en inspireren. Want de nieuwe leiders moeten zowel leider, ondernemer, manager als coach zijn.

Stijlen van leidinggeven

Leiding geven kun je op diverse manieren. Van coachend, mensgericht, operationeel, taakgericht tot situationeel. Het is dus belangrijk om uit te vinden welke stijl van leidinggeven bij jouw organisatie past. En belangrijker nog: welke stijl bij jou past.

Als je inzicht hebt in je persoonlijke stijl van leidinggeven, kun je je kwaliteiten verder ontwikkelen. Hieronder lichten we twee stijlen en daarbij passende trainingen voor je uit.

Situationeel leidinggeven

Jouw stijl van leidinggeven is pragmatisch of situationeel: je weet voortdurend af te stemmen op situaties binnen je team, afdeling of organisatie. Binnen situationeel leiderschap is situational control een belangrijk begrip. Dit verwijst naar de mate waarin je in staat bent om het gedrag van je medewerkers te beïnvloeden.

Wil je deze manier van leidinggeven verder ontwikkelen, dan is de training Situationeel Leidinggeven iets voor jou. Hierin ontdek je niet alleen hoe je medewerkers in verschillende situaties effectief kunt stimuleren, je leert ook situatieafhankelijke feedback geven. Zo boek je maximaal resultaat met jouw team.

Coachend leidinggeven

Een andere effectieve manier om je medewerkers te stimuleren, is door coachend leidinggeven.  Dat betekent dat je stuurt zonder de baas te spelen. Je laat je medewerkers zo veel mogelijk vrij om op persoonlijke wijze invulling te geven aan hun werk en begeleidt hen in hun ontwikkeling.

In onze training Coachend Leidinggeven ga je aan de slag met jouw coachingsvaardigheden. Je leert hoe je je medewerkers motiveert om hun potentiële kwaliteiten verder te ontwikkelen, zodat zij gemotiveerd blijven en optimaal presteren.  Bovendien oefen je samen met professionele trainingsacteurs met verschillende coachingsstijlen.

Basistraining Leidinggeven

Heb jij je persoonlijke stijl van leidinggeven nog niet helemaal gevonden? Of ben je op zoek naar praktische vaardigheden en inzichten om jouw rol als leidinggevende op een positieve manier in te vullen? Ga dan voor onze Basistraining Leidinggeven.

Hierin leer je wat modern leiderschap inhoudt en verbeter je de praktische vaardigheden die daarvoor nodig hebt. Daarbij krijg je volop ruimte om inzicht te ontwikkelen in je eigen handelen en de effecten daarvan en op die manier te ontdekken welke stijl van leidinggeven bij jou past.

Nieuwsgierig naar meer?

Wil je meer weten over onze leiderschapstrainingen of heb je behoefte een keer te sparren over welke stijl van leidinggeven het beste past bij jou en jouw organisatie, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via incompany@bvo.nl.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant