Menu
BVO logo

Waarom Personal Power zo ‘personal’ is

‘Groei begint bij jezelf’. Een uitspraak die je vaak tot in den treure moet horen, maar daarom niet minder waar is. Groei begint bij het besef dat je wilt groeien en vooral dat je dat zelf moet doen. Toch is het vaak moeilijk om de stap naar verbetering daadwerkelijk te zetten.

Verbetering kan voor veel mensen confronterend zijn. Wanneer je toegeeft dat iets beter kan, gaat dat vaak gepaard met het idee dat je nu dus nog niet goed genoeg bent. Toch zit hier juist de potentiële winst! Met Personal Power ga je op een positieve manier die confrontatie aan, om juist ook te zien waar je sterke punten liggen. Je leert deze om te vormen tot jouw persoonlijke kracht. 

Wat is Personal Power precies? En hoe helpt dit jou om krachtiger en succesvoller te worden?

Wat is Personal Power?

Personal Power staat voor het vermogen om mensen en situaties te beïnvloeden vanuit je eigen kracht en kwaliteiten. Deze houding en mindset helpen je om effectief te communiceren, samen te werken en te leiden. Het idee van Personal Power is gebaseerd op een aantal 'zelf-s': zelfkennis, zelfrespect en zelfexpressie. Dat maakt het ook zo persoonlijk.

Mensen met Personal Power zijn gefocust op hun mogelijkheden en niet op hun beperkingen, maar zijn zich wel bewust van die beperkingen. Ze weten hiermee om te gaan en hoe ze kunnen compenseren met hun sterktes. Dat leidt tot meer zelfvertrouwen en effectiviteit en een krachtigere manier van in het leven staan.

Visies op Personal Power

Er zijn een hoop experts op het gebied van Personal Power die een eigen betekenis aan het begrip geven. De wereldberoemde coach en motivational speaker Tony Robbins definieert Personal Power bijvoorbeeld als de ‘ability to take action'. Het gaat er niet zozeer om dat je overal over nadenkt en dat je overal goed in bent. Het gaat juist om actie ondernemen en die dingen doen die je nodig hebt om te bereiken wat je wilt bereiken. 

Trainer en spreker Lisa Nichols definieert het weer als innerlijke kracht en veerkracht die je in staat stellen om consistent en vastberaden uitdagingen te overwinnen en doelen na te streven. 

Personal Power en de Birkman-methode

Deze visies versterken de uitspraak dat zelfinzicht de basis is voor Personal Power. Bij Boertien Vergouwen Overduin geven wij hier richting aan met behulp van de Birkman-methode. Dit is een wereldwijd gerenommeerd zelfbeoordelingsinstrument, ontwikkeld door dr. Roger Birkman van Birkman International. Het grootste deel van onze trainingen baseren we op deze methode. 

De Birkman-vragenlijst geeft je inzicht in vier belangrijke elementen van jouw persoonlijkheid: motivatie, zelfperceptie, sociale perceptie en mindset. Jouw antwoorden laten zien wat je voorkeuren zijn, hoe je naar jezelf kijkt, wat je nodig hebt van je omgeving en hoe je denkt over de wereld. Dit zijn belangrijke inzichten die je helpen om je Personal Power te vergroten.

Wie ben jij?

Hoewel de verschillende visies van al die Personal Power-goeroes in de kern goed symbool staan voor Personal Power: waak ervoor om alleen maar hun theorieën zonder verder onderzoek toe te passen op jezelf. Ze hebben vaak hele stappenplannen om snel meer Personal Power te ontwikkelen, maar toch slaan ze vaak de plank mis. Niet omdat ze slecht zijn, maar omdat ze niet gegarandeerd van toepassing zijn op jou specifiek. 

Echte Personal Power ligt volledig bij jezelf. Daar heb je zelfinzicht voor nodig. Ook moet je jouw eigen identiteit kunnen definiëren. Wie ben je? Hoe steek je in elkaar? Wat zijn je sterke en minder sterke eigenschappen? Wat zijn je normen en waarden? Die zaken maken jou tot wie je bent en die hoef je niet zomaar te veranderen. Bewustwording is de sleutel en met de kennis over wie jij bent, kan je aan de slag gaan. Persoonlijke kracht is niet voor niets ‘persoonlijk’.

Onze training Personal Power

Wil jij blijvend je Personal Power vergroten? In onze training Personal Power leer je in drie dagen om je talenten te kennen en gebruiken. Word een krachtiger en effectiever persoon die dicht bij zichzelf blijft. Schrijf je nu in en investeer in jezelf! 

Luister voor nog meer inspiratie onze podcast ‘Lift Up!’. In de aflevering over Personal Power gaan we in gesprek met een oud-deelnemer die in onze training lessen heeft opgedaan die zijn carrière blijvend hebben verbeterd.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant