Menu
BVO logo

Ontdek de podcast van BVO: Lift Up!

Welke kennis wil jij naar een hoger niveau tillen? Tijdens de Lift Up! podcast kom je alles te weten over leren, leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Samen met host Aleid Erbrink maak je kennis met diverse experts uit het veld. Stap mee de lift in en ga de hoogte (of diepte) in met actuele thema’s – van personal branding tot strategisch leiderschap. Met welke kennis stap jij uit op de top floor?

Blijf op de hoogte

Wil jij meer weten over aankomende podcasts, gasten en onderwerpen? Schrijf je dan in voor de Lift Up! nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de podcast en ontvang de laatste afleveringen als eerste. Elke drie weken komt er een nieuwe aflevering online.

Een leven lang leren met host Aleid Erbrink

Aleid werkt al jaren als programmamanager, trainer en consultant bij BVO. In haar loopbaan stopt zij haar energie graag in het creëren van een meer lerende cultuur in organisaties. Met haar kennis en kunde zorgt ze bij Lift Up! in elk gesprek voor nieuwe inspiratie en interessante perspectieven.

Psychologische veiligheid 

In een werkomgeving waar mensen zich veilig voelen, durven ze zich uit te spreken, hun ideeën te delen en fouten toe te geven. Dit bevordert niet alleen het welzijn van medewerkers, maar ook de innovatie en productiviteit binnen een organisatie. In deze aflevering gaan we daarom in op het thema psychologische veiligheid met organisatieadviseur Nicole Luttenberg. Ze deelt haar inzichten en ervaringen over hoe je een werkcultuur creëert waar iedereen zichzelf kan zijn. 

Meer informatie Direct beluisteren

Communicatie 

Hoe til je je communicatie naar een hoger niveau? Waar moet je allemaal rekening mee houden om effectief te communiceren? Spreker en presentator Cindy Pieterse vertelt aan de hand van praktijkvoorbeelden over de veelzijdigheid van communicatie en waar je allemaal rekening mee kunt houden om effectief te communiceren. Bovendien vertelt ze waarom daarin vooral een grote rol weggelegd is voor taal en humor. Allemaal praktische tips waarmee je vandaag nog je communicatie verbetert. 

Meer informatie Direct beluisteren

Growth Mindset

In een wereld die constant verandert, is het belangrijk om te blijven leren. Zo blijf je goed in wat je doet én ontwikkel je nieuwe skills. Maar bovenal: iets nieuws leren is ontzettend leuk! Leren gaat altijd met vallen en opstaan. Hoe zorg je dat je gemotiveerd blijft in dat leerproces en effectief kunt blijven leren? In deze aflevering van Lift Up! vertelt Bart Heuvingh wat een growth mindset precies inhoudt en waarom het zo belangrijk is. Dit doet hij aan de hand van zijn eigen ervaringen met leren en die van zijn trainees. Ook vertelt hij welke gelijkenissen er zijn tussen de topsport en het bedrijfsleven. Allemaal belangrijke inzichten om jou te motiveren om te blijven groeien.

Meer informatie Direct beluisteren

Starten met leidinggeven

In deze aflevering krijg je waardevolle tips en inzichten om te beginnen met een carrière als manager. Rein van Goor is al bijna 30 jaar trainer van managers en leidinggevenden. Hij vertelt jou in deze podcast hoe je de nodige vaardigheden ontwikkelt om goed te kunnen leidinggeven. En als je al een poosje leidinggeeft, heeft hij inzichten voor je om je rol als manager nog beter in te vullen!

Meer informatie Direct beluisteren

Timemanagement 

In deze aflevering van Lift Up! krijg je nuttige tips om efficiënter met je tijd om te gaan. Jolanda Maasakkers is directiesecretaresse bij SDK Vastgoed VolkerWessels én voorzitter van de NVDM. Ze managet niet alleen haar eigen agenda, maar ook die van haar directeur. Hoe doet ze dat? Ze vertelt welke methodes zij toepast om prioriteiten te stellen, goede planningen te maken en duidelijkheid te scheppen voor haarzelf én haar collega’s. Met Jolanda’s tips en tools ontdek jij hoe je vandaag nog jouw agenda de baas wordt! 

Meer informatie Direct beluisteren

Het vak van trainer 

In deze aflevering van Lift Up! krijg je een mooi inkijkje in het trainingsvakgebied van Hester Goedvolk. Ze leidt trainers op en kan jou als geen ander vertellen wat er nodig is om trainer te worden, wat je daarvoor moet kunnen en welke houding daarbij ondersteunend is. Hoe faciliteer je een omgeving waar iedereen het maximale uit zichzelf haalt? Hester vertelt het je naar aanleiding van haar ervaringen als trainer. Ten slotte vertelt ze welke vijf gouden basisovertuigingen haar helpen om elke training tot een succes te maken. Beluister de aflevering nu! 

Meer informatie Direct beluisteren

Strategisch leiderschap - Birkman

Als je écht impact wil maken als leider is het belangrijk om je kwaliteiten te kennen. In deze aflevering van Lift Up! vertelt Marcel van der Loo van Birkman Nederland hoe je inzicht in je kwaliteiten vergaart en hoe dit jou vooruithelpt als leider. Ook vertelt hij welke valkuilen jou kunnen remmen in je ontwikkeling en hoe je daar effectief mee omgaat. Luister de aflevering! 

Meer informatie Direct beluisteren

Verandermanagement 

Vandaag de dag komen veranderingen op razendsnel tempo op ons af. Daarom vertelt Remco van den Berg, ‘veranderaar’ bij Common Senses, hoe je als leider richting geeft aan verandering. Hij vertelt je hoe je je team begeleidt in veranderprocessen. Ook hoor je welke leiderschapskwaliteiten onmisbaar zijn bij verandermanagement en welke valkuilen je moet vermijden. Luister de aflevering! 

Meer informatie Direct beluisteren

Stress 

Hoe ga je om met stress? Marianne van Velzen, stress- en burn-outcoach, vertelt je onder meer waar stress door komt, wanneer stress ongezond wordt en hoe je het kunt tackelen. Ook heeft ze tips voor leidinggevenden om stress bij hun teamleden te voorkomen en signaleren. Luister de aflevering en krijg praktische tips om vandaag nog stressbestendiger te worden! 

Meer informatie Direct beluisteren

Leiderschap en vrouwen

In deze aflevering van Lift Up! zoomen we in op leiderschap en vrouwen. Julia Muller, programmamanager bij Stem op een Vrouw, vertelt je daar alles over. Hoe dragen vrouwen in leiderschapsposities bij aan de maatschappij van nu? En welke gelijkenissen zijn er met het bedrijfsleven? Luister nu en ontdek het zelf!

Meer informatie Direct beluisteren

Diversiteit en Inclusie 

In deze aflevering van Lift Up! gaat onze host Aleid Erbrink in gesprek met Pravini Baboeram, programmamanager bij ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid, over diversiteit en inclusie. Hoe gaat het in Nederlandse organisaties op dit vlak? En is in jouw bedrijf iedereen onderdeel van het spreekwoordelijke ‘feestcomité? Luister de aflevering nu! 

Meer informatie Direct beluisteren

Personal Power

In deze aflevering van Lift Up! gaat onze host Aleid Erbrink in gesprek met Jeroen Pater. Hij was op zoek naar meer zelfinzicht en vond dit in de training Personal Power van Boertien Vergouwen Overduin. Hoe heeft de training hem daarbij geholpen? Welke inzichten heeft hij opgedaan? Luister nu! 

Meer informatie Direct beluisteren

Zet de volgende stap!

Ben je geïnspireerd geraakt door Lift Up! en wil je jouw nieuwe kennis graag in de praktijk brengen? Bekijk dan onze trainingen.

Bekijk onze trainingen