Menu
BVO logo

Werkgeluk: hoe voel jij je deze Blue Monday?

Weemoedig, neerslachtig of triest vandaag? Tja, het is weer die laatste maandag van de eerste maand van het jaar… Volgens Cynthia Noordoven-Smit, trainer en coach op het gebied van werkgeluk, bestaat er wel degelijk zoiets als Blue Monday. “Maar als ik mensen mag uitdagen, gaan ze juist op die dag met plezier naar hun werk.”

Werkgeluk is maatwerk

Niet alleen op Blue Monday, maar op alle dagen van de week hebben mensen behoefte aan een positieve focus op het werk. Vanuit die gedachte geeft Cynthia al jaren werkgelukworkshops bij organisaties, zowel aan (HR-)managers als aan medewerkers.
 
“Werkgeluk betekent voor mij dat je blij wordt van je werk omdat je ervaart dat je talenten aansluiten bij wat je doet. Niet dat je dan de hele dag  moet rondhuppelen als een blij ei. Werkgeluk is niet soft, maar serious business. Uit onderzoek blijkt dat gelukkige medewerkers productiever zijn. Achter werkgeluk zit een theorie met drie strategische speerpunten: zingeving, samenwerking en zelfontplooiing. Vanuit die niveaus gaan mensen bij mij aan de slag met de vraag: waar word ik op mijn werk nou gelukkig van? Dat pakt bij iedereen weer anders uit. Werkgeluk is maatwerk. Wat mij blij maakt, hoeft jou natuurlijk helemaal niet blij te maken.”

Happy Performer

“Voor Boertien Vergouwen Overduin heb ik net vier nieuwe werkgelukworkshops ontwikkeld. Hierbij werk ik onder andere samen met musicalster en stemcoach Janine Larose. Janine, bekend van musicals als Marry Poppins en The Color Purple, waarin ze de rol van Oprah Winfrey speelde, weet natuurlijk alles van performen. Uitstraling is daarbij heel belangrijk. Net als lekker in je vel zitten en het samenspel met anderen. Al die aspecten hebben we verbonden aan werkgeluk. Zo hebben we, uitgaande van de theorie, een heel sensitieve workshop ontwikkeld, waarin mensen het maximale uit zichzelf kunnen halen.”

Ga voor jouw werkgeluk

“Dat veel mensen het eind januari mentaal moeilijker krijgen, snap ik wel. Ik heb er zelf ook een beetje last van. De vakantie is voorbij, je moet de file weer in en het is nog lang geen lente. En o ja, je had ook zoiets als goede voornemens… Tegelijkertijd is dit juíst ook de periode om na te denken over wat jou gelukkig maakt op je werk en hoe je dat kunt bereiken. Ja, Blue Monday bestaat. Maar je kunt ook zeker zonder.”

De smaak te pakken?

Heb jij na het lezen van dit artikel de smaak te pakken en wil je meer weten over hoe jij jouw werkgeluk of dat van anderen binnen jouw organisatie kunt vergroten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 6 956 200 of info@bvo.nl. We vertellen je graag meer over de trainingen en workshops die we op dat gebied aanbieden.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant