Menu
BVO logo

Verandertrajecten: horen wat je nooit hoort

Weet jij wat er écht speelt tijdens een verandertraject? Wil je weten wat mensen denken maar niet hardop durven te zeggen? Luister dan even naar de gedachten van mensen die een reorganisatie begeleiden of meemaken.

'Luisterscènes' is een van onze innovatieve werkvormen, waarin we mensen laten horen wat ze niet horen of wat ze soms niet wíllen horen. Stel je de volgende situatie voor: Je komt een kleine zwarte ruimte binnen. Je ziet alleen het logo van je bedrijf geprojecteerd op de muur. Je gaat zitten. Je zet je koptelefoon op. En dan...

De bestuurder die zich zorgen maakt
De nonchalante boventallige
De medewerker die het niet ziet zitten
De blijver
Grote bek wordt wakker

Zowel managers als medewerkers worden zich door deze werkvorm bewust van de worstelingen en emoties die ook bij anderen spelen tijdens een verandertraject of reorganisatie. Deze worstelingen en emoties worden inzichtelijk gemaakt en daardoor bespreekbaar. Tijdens de training worden tools aangereikt om ondanks deze worstelingen en emoties de verandering succesvol te maken. Met behulp van acteurs worden vaardigheden geoefend en in de groep worden ervaringen en dilemma's gedeeld en verkend.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een training met luisterscènes? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 035-695 62 11.

Auteur: Juanita Coble
Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Maandag, 4 Maart, 2024, 12:22

Wat is strategisch leiderschap?

Leiders zoeken voortdurend naar manieren om hun leiderschap te versterken en hun organisaties naar een hoger niveau te tillen. Een benadering die steeds meer erkenning krijgt, is strategisch leiderschap. Maar wat houdt dit precies in? Hoe kunnen we het toepassen in onze werkpraktijk? In deze blog gaan we dieper in op strategisch leiderschap en de betekenis ervan. Ook lees je waar het verschil zit tussen ‘gewoon’ leiderschap en strategisch leiderschap. Tot slot lees je over welke eigenschappen een strategisch leider beschikt én krijg je tips om vandaag nog je leiderschap naar een hoger niveau te tillen. 
Lees verder