Menu
BVO logo

Stolwijk Kelderman investeert in jong talent met SKN Academy

Young professionals nemen een bijzondere plaats in bij Stolwijk Kelderman accountants en fiscalisten, onderdeel van het Stolwijk KennisNetwerk. Speciaal voor deze doelgroep heeft deze vooruitstrevende kennisorganisatie uit Doetinchem/Zevenaar de SKN Academy opgericht, waarvoor wij een flexibel leertraject op maat ontwikkelden.

Het zijn er flink wat, de young professionals werkzaam bij Stolwijk Kelderman. De meesten van hen werken vier dagen per week en studeren één dag duaal. Met deze opzet kiest Stolwijk Kelderman voor een win-winsituatie. De jonge, ambitieuze talenten kunnen hun kennis direct toepassen in de praktijk, de organisatie kan ze al vroeg aan zich binden. Slim, zeker nu de krapte op de arbeidsmarkt weer toeneemt.

Bijzonder eager

Investeren in de verdere ontwikkeling van deze young professionals vindt Stolwijk Kelderman belangrijk. Vandaar dat het bedrijf de SKN Academy in het leven heeft geroepen. Wij zijn gevraagd om mee te denken over de invulling hiervan en hebben uiteindelijk, in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, een flexibel leertraject op maat ontwikkeld.

Aangezien de young professionals al druk genoeg zijn met baan en studie, zou je je misschien afvragen of ze wel staan te springen om extra trainingen. Maar ze zijn juist bijzonder eager om te leren. Hun studie is veelal kennisgericht ingestoken, maar doordat ze bij Stolwijk Kelderman direct de werkpraktijk in stappen, merken zij al snel dat ze zich ook op het gebied van vaardigheden verder willen ontwikkelen.  

Oefenlabs

Binnen de SKN Academy faciliteren wij het leerproces van deze jonge medewerkers vanuit hun eigen kracht en talenten. Wij bieden ze een aantal modules met een doorlooptijd van maximaal 2 jaar. Aangezien de groep behoorlijk divers is – de medewerkers zijn werkzaam binnen de verschillende bedrijven die deel uitmaken van het netwerk van Stolwijk Kelderman – is flexibiliteit belangrijk. In afstemming met HR, kunnen mensen op verschillende momenten instromen en alleen díe modules volgen die relevant zijn voor hun ontwikkeling.
Trainingsthema’s zijn ‘Assertiviteit op de werkvloer’, ‘Timemanagement’,  ‘Klantgericht handelen’ en ‘Effectieve gespreksvaardigheden’. Elke module bestaat uit een aantal dagdelen training plus een oefenlab, waarin deelnemers in tweetallen met de trainer inzoomen op hun specifieke leerdoelen. Hierbij krijgen de young professionals vooral de gelegenheid om ter plekke te oefenen met het toepassen van nieuwe vaardigheden. 
Prachtig om te zien hoe Stolwijk Kelderman op deze wijze investeert in haar jonge talenten. Prachtig ook hoe enthousiast die jonge talenten daarop reageren. Daar dragen wij graag aan bij.

Nieuwsgierig naar meer?

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar meer? Vraag dan onze Perform aan. Dit kleurrijke magazine staat boordevol informatie over en inspiratie voor ontwikkelen en persoonlijke groei.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Maandag, 4 Maart, 2024, 12:22

Wat is strategisch leiderschap?

Leiders zoeken voortdurend naar manieren om hun leiderschap te versterken en hun organisaties naar een hoger niveau te tillen. Een benadering die steeds meer erkenning krijgt, is strategisch leiderschap. Maar wat houdt dit precies in? Hoe kunnen we het toepassen in onze werkpraktijk? In deze blog gaan we dieper in op strategisch leiderschap en de betekenis ervan. Ook lees je waar het verschil zit tussen ‘gewoon’ leiderschap en strategisch leiderschap. Tot slot lees je over welke eigenschappen een strategisch leider beschikt én krijg je tips om vandaag nog je leiderschap naar een hoger niveau te tillen. 
Lees verder