Menu
BVO logo

Sociale veiligheid op de werkvloer voor medewerkers

Sociale veiligheid op de werkvloer: zó ga je er bewust mee om

De aandacht voor sociale veiligheid op de werkvloer is de laatste jaren enorm toegenomen. En dat is ook niet gek, in een tijd dat grensoverschrijdend gedrag en ongewenste omgangsvormen het nieuws beheersen. Veel organisaties hebben sociale veiligheid dan ook hoog op de agenda staan. Maar weet jij wat jouw rol als medewerker hierin is?

Waar ligt de grens?

Je weet echt wel dat het niet oké is om die ene opmerking naar je collega te appen. Logisch, want we worden ons met z’n allen steeds bewuster van sociale veiligheid op de werkvloer. Maar weet jij écht altijd waar die grens precies ligt of hoe jij zelf die grens kunt aangeven? En durf jij je altijd te uiten, bijvoorbeeld door het geven van feedback? Kun jij altijd sociaal onveilige situaties herkennen? En weet jij hoe sociaal veilig jouw werkomgeving precies is? De eerste stap is bewustwording, want alleen dan kun je situaties inschatten en veranderen.

Volg een training Sociale Veiligheid

Je eigen gedrag onder de loep nemen én veranderen, is echter niet iets wat je zomaar even doet. Wij hebben daarom de training Sociale Veiligheid ontwikkeld. De training focust op jouw rol en invloed als medewerker op de sociale veiligheid, en vooral: hoe ga jij om met omgangsvormen in jouw werkomgeving? Je leert hoe je bewust kunt zijn van jouw eigen grensoverschrijdende gedrag. Je krijgt inzicht in je eigen reactie op spanningen op de werkvloer. En je leert hoe jij jouw eigen grens kunt aangeven.

Een sociaal veilige werkomgeving?

Volg dan onze training Sociale Veiligheid voor werknemers. Wil je meer weten of ben je benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor jou en jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via 035 – 2 005 215 of info@bvo.nl. We staan je graag te woord.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant