Menu
BVO logo

Slimmer Leren must-haves!

Geef in 2013 een impuls aan uw persoonlijke ontwikkeling en productiviteit!

Combineer het nuttige met het aangename en zorg deze Kerst voor een goed doordachte Slimmer-Werken-en-Leren-Verlanglijst. Er is geen ontkomen meer aan; dit zijn de must-haves!

Samsung Galaxy Note 2: slimmer werken en leren

Als u twijfelt of u om een tablet of smartphone gaat vragen is deze Samsung de gulden middenweg. Met een goed aanbod aan productivityapps kun je er makkelijk je digitale leven mee organiseren. Aantekeningen maken, delen, social media, filmpjes kijken, noem maar op. Met informatie op een mooi schermformaat binnen handbereik maakt dit slimmer werken en leren mogelijk.

Raspberry pi: basis computerles

Nee het is geen taart. Het is een hele eenvoudige computer die bedoeld is om te leren hoe computers werken. Extra onderdelen zijn verkrijgbaar om uit te breiden. Een zeer leerzaam apparaatje. En als u nog niet eerder de kast van een computer openmaakte, een leuk en leerzaam cadeau voor uw kinderen of voor uzelf!

Google+ Hangouts: samenwerken, leren en delen

Een slim hulpmiddel om online samen te werken. Elkaar zien, spreken en real time samen in documenten werken. Je kunt nu al live kookcursussen volgen, discussiëren met Obama of zelf een seminar organiseren in een handomdraai. Ook handig: dit jaar hoeft niet iedereen meer naar kantoor voor de kerstborrel. Pak een goede borrel en proost vanuit uw eigen huiskamer gezamenlijk op de feestdagen.

24 inch beeldscherm: dé produktiviteitboost

De tablet en smartphone maken een enorme opmars. Steeds meer mensen werken op een kleiner scherm en gaan de tablets ook zakelijk gebruiken. Maar wilt u hogere productiviteit, neem dan een groot scherm. Al jaren terug werd ontdekt dat werken met 2 beeldschermen de productiviteit enorm verhoogt. Dat geldt ook voor een enkel groter beeldscherm. Het keerpunt zit bij 24 inch. Groter is weer minder productief. Dus geef uzelf en uw medewerkers voor de kerst met een goede onderbouwing 1 beeldscherm van 24 inch of 2 van 20 inch.

Philips Hue: gewoon omdat het gaaf is!

Philips Hue is de naam voor een set lampen die u kunt bedienen met uw smartphone of tablet. U kunt timers zetten, de kleuren van de lampen kiezen en bijvoorbeeld onderweg checken of u het licht thuis wel heeft uitgedaan. Bekijk hier de video.

Basecamp: projectmanagementtool

Basecamp is een super makkelijke online projectmanagementtool. Als u slim wilt samenwerken, ideeën wilt delen, plannen en van elkaar wilt leren dan is Basecamp de oplossing. Iedereen kan overal online de voortgang van projecten bijhouden. Voor een relatief klein bedrag, kunt u al aan de slag. Doe uw organisatie een plezier en geef dit cadeau. Geen gezeur meer met projectplannen die continu aangepast moeten worden, geen stukken meer doorsturen naar overvolle mailboxen enzovoort. Alles makkelijk gedocumenteerd. Probeer ook Do.com of Wunderkit om te zien welke u het best bevalt.

Evernote: eenvoudig notitieblok

Wie Evernote nog niet ontdekt heeft, kan een flinke sprong maken in slim werken. Evernote is simpelweg een online notitieblok. Ik heb zelf Evernote op mijn desktop, laptop, iPad en Android telefoon. Op al die apparaten heb ik dezelfde notities staan. Heel handig. Tijdens een gesprek met een klant maak ik aantekeningen in Evernote op mijn iPad. Als ik terug ben op kantoor kijk ik op mijn desktop of laptop en schrijf ik verder aan de notities. Wél papieren notities maken? Maak een foto van de notities met je telefoon en hij staat direct bij het juiste onderwerp in Evernote. Tip: wel vanaf het begin netjes mapjes maken en ordenen!

Auteur: Tom Bos

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant