Menu
BVO logo

Slechte tekst! Retour auteur

Op BNR Nieuwsradio vertelde Michiel Boswinkel op 17 mei vol passie over zijn missie rapportbestrijding.

Rapportbestrijding! Tegen de papieren plaag is de titel van het nieuwe boek van Michiel Boswinkel. In dit boek gaat Michiel de strijd aan met overbodige rapporten en overbodig gevulde rapporten. In elk boek zit een uniek stickervel met stickers met de tekst: SLECHTE TEKST! RETOUR AUTEUR. Altijd handig en goed tegen de plaag.

Rapportbestrijding! Tegen de papieren plaag

"Schrijvers en hun reviewers frustreren zichzelf en hun lezers met te lange, verkeerd gefocuste rapporten. Die papieren plaag blijft woekeren, maar dat kunnen we veranderen", zegt Michiel Boswinkel. "De oplossing: Rapportbestrijding!"

Het boek Rapportbestrijding! Tegen de papieren plaag ligt vanaf nu in de (online) boekhandel en is onder meer te bestellen bij Managementboek.nl.

Rapportbestrijding als missie

Daarnaast daagt Michiel Boswinkel iedereen uit om een rapport, waarover hij of zij twijfelt of het goed geschreven of zelfs overbodig is, naar hem op te sturen. Michiel: ‘Ik ga daar kritisch naar kijken en geef iedereen die het nodig heeft vrijblijvend advies.' Stuur je rapport, voor 1 augustus op naar: Vergouwen Overduin, Postbus 92, 1170 AB Badhoevedorp, t.a.v. Rapportbestrijding en kijk of jij ook bijdraagt aan de rapportvervuiling waar Michiel Boswinkel het over heeft.

Michiel Boswinkel is senior trainer/adviseur met twee specialismen: alleen schrijven wat ook gelezen gaat worden en op papier en mondeling overtuigen. Naast de gastcolleges die hij hierover geeft aan de Utrechtse en Nijmeegse universiteit, schreef Michiel eerder samen met Joep Jaspers het boek Overtuigen op één A4.

VO op BNR Nieuwsradio

BNR Nieuwsradio is de onafhankelijke radiozender in Nederland waar ondernemende mensen 24 uur per dag op de hoogte worden gehouden van al het nieuws. Vergouwen Overduin sponsort BNR Carrière, een wekelijks radioprogramma op woensdagmiddag tussen 14.30 en 15.30 uur, en is trots op deze samenwerking. BNR Carrière wil de luisteraar laten weten hoe hij hoger op de carrièreladder kan komen en inspiratie opdoen voor op de werkvloer.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Maandag, 4 Maart, 2024, 12:22

Wat is strategisch leiderschap?

Leiders zoeken voortdurend naar manieren om hun leiderschap te versterken en hun organisaties naar een hoger niveau te tillen. Een benadering die steeds meer erkenning krijgt, is strategisch leiderschap. Maar wat houdt dit precies in? Hoe kunnen we het toepassen in onze werkpraktijk? In deze blog gaan we dieper in op strategisch leiderschap en de betekenis ervan. Ook lees je waar het verschil zit tussen ‘gewoon’ leiderschap en strategisch leiderschap. Tot slot lees je over welke eigenschappen een strategisch leider beschikt én krijg je tips om vandaag nog je leiderschap naar een hoger niveau te tillen. 
Lees verder