Menu
BVO logo

Serious Games: het leukere leren

Stel, je stapt een fictieve wereld binnen waar je kunt experimenteren met nieuwe vaardigheden en nieuw gedrag. En in die wereld krijg je ook nog eens direct feedback. Science fiction? Nee, real science. Welkom in de wereld van serious games. Een innovatief leermiddel waarmee wij de impact van onze trainingen spelenderwijs vergroten.

Leren door te doen. En dat zo leuk mogelijk maken. Dat is de kern van serious games, ook wel business game of business-simulatie genoemd. Een serious game slaat op een unieke manier een brug tussen theorie en praktijk. Neem je eraan deel, dan stap je in een fictieve werkelijkheid en ga je aan de slag met een opdracht. Dat kan van alles zijn, maar je wordt daarbij altijd uitgedaagd om te oefenen en te experimenteren met de vaardigheden die je in een training leert. Dankzij heldere feedback op wat er in de game is gebeurd, krijg je inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen, waardoor je een positieve gedragsverandering stimuleert.

Kies jouw wereld, speel en leer

Afhankelijk van je leerdoelen kun je bij ons kiezen uit zes verschillende serious games. Elke game biedt jou een wereld op zich, waarin jij het beste uit jezelf kunt halen.

 • Oase game Doorloop als leidinggevende de gesprekscyclus. Geef leiding aan een medewerker, gespeeld door een trainingsacteur. Leer vaststellen, afstemmen en uitvoeren.
 • Fatal Attraction Moet de organisatie worden overgenomen? Jouw beïnvloedingsvaardigheden, overtuigingskracht en onderhandeltechnieken bepalen je succes tijdens een uitdagend politiek spel.
 • Sharktank Innovatieve ideeën genereren die ook nog eens uitvoerbaar zijn? Dat vraagt om teamwork. Leer met elkaar de verschillende fasen van het creatieve proces te doorlopen.
 • Nightmare Competitor Eén klant, één vraag, meerdere teams. Jouw team zet alles op alles om de beste offerte te pitchen. Durven jullie de strijd aan?
 • Albatros Game Hoe is het om anders te zijn? Je belandt in een culturele setting die jouw normen en waarden uitdaagt. Ervaar de impact van groupthinking.
 • Het spannende gesprek Stap als leidinggevende binnen in de verschillende P&O-gesprekken. Leer omgaan met onverwachte situaties. Krijg de meeste punten en win!
 

Trainingen met een serious game

Een aantal van onze trainingen zijn standaard uitgerust met een serious game. Die zetten we hieronder graag voor je op een rij:

 • Training Politiek in Organisaties Vind jij het politieke spel binnen je organisatie maar lastig? Krijg inzicht in de werking van macht en besluitvorming, en oefen met vaardigheden als beïnvloeden en overtuigen. Serious game: Fatal Attraction
 • Basistraining Leidinggeven Ben jij op zoek naar praktische vaardigheden en inzichten om je rol als leidinggevende op een persoonlijke manier in te vullen? Ontdek hoe je je medewerkers op positieve wijze aanstuurt en motiveert. Serious game: Oase game
 • Training Praktisch Leidinggeven Leer op verschillende niveaus communiceren, motiveren en delegeren. Ontwikkel de vaardigheden die je nodig hebt om ook in lastige situaties resultaatgericht leiding te geven op een manier die bij je past. Serious game: Fatal Attraction
 • Training Leidinggeven zonder macht Neem jij vaak de leiding als er iets moet gebeuren, ook al ben je geen leidinggevende? Leer hoe je op een authentieke manier invloed uitoefent, zonder dat je boven je collega’s gaat staan. Serious game: Fatal Attraction
 • Training Persoonlijk inzicht en beïnvloedingsvaardigheden Door je gedrag aan te passen aan de situatie en je gesprekspartner, bouw je vertrouwen op. Zo breng je je standpunten en ideeën beter over op anderen. Leer effectief beïnvloeden. Serious game: Fatal Attraction
 • Training Creativiteit en Resultaat Ben je op zoek naar een vernieuwende aanpak of wil je praktische problemen innovatief benaderen? In deze training krijg je handvatten voor een ondernemende basishouding en leer je creatief denken en beslissen. Serious game: Sharktank
 • Training Sales- en Accountmanagement Jezelf en je product verkopen met succesvol resultaat? Versterk je klantgerichte commerciële instelling door te oefenen met onder andere prospecting, het voeren van verkoopgesprekken en offreren. Serious game: Nightmare Competitor
 

Meer weten of afspraak maken?

Heb je vragen over de serious games of over de trainingen, kijk dan op www.bvo.nl. Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via info@bvo.nl of via 035 200 5157.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant