Serious Games: het leukere leren

Van spelen leer je veel, dat is bekend. Daarom vergroten wij de impact van onze trainingen spelenderwijs, met Serious Games. Deze geven jou een dynamische en effectieve leerervaring die je niet snel zult vergeten. Vanaf 1 september vind je ze in ons open aanbod.

Leren door ervaren en doen

Een Serious Game, ook wel business game of business-simulatie genoemd, is een innovatief leermiddel dat op een unieke manier de brug slaat tussen theorie en praktijk. Als je eraan deelneemt, stap je een fictieve werkelijkheid in en ga je aan de slag met een opdracht. Dat kan van alles zijn, maar je wordt daarbij altijd uitgedaagd om te oefenen en experimenteren met de vaardigheden die je in de training hebt geleerd. Je leert dus door te ervaren en te doen. Dat maakt de training bijzonder praktijkgericht. 

Dankzij heldere feedback en terugblikken op wat er in de game is gebeurd, leer je vervolgens nieuwe vaardigheden te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten. Het gedrag wordt dus ter plekke al effectiever. Serious Games maken je leerproces niet alleen leuker, maar ook meer solide en effectiever. Zodat je duurzaam het beste uit jezelf kunt halen.  

Verschillende doeleinden

Het mooie aan een Serious Game is dat het gedragsverandering stimuleert. En snel ook: we maken namelijk gebruik van korte feedbackloops, waardoor je als deelnemer steeds weer verbeterpunten ontdekt in je eigen gedrag. Met andere woorden: je wordt je echt bewust van je eigen valkuilen en leert direct hoe je die kunt ondervangen.  

Een ander voordeel van Serious Games is dat ze met verschillende doeleinden kunnen worden ingezet. Zo kan de werkvorm bewustwording creëren en inzicht bieden in de leerdoelen. Maar zo’n game kan ook ingezet worden in het kader van teamontwikkeling en/of ondersteuning voor veranderingen binnen een organisatie. Verder kunnen Serious Games effectief bijdragen aan de ontwikkeling van vaardigheden en nieuw gedrag. 

Flow

De toegevoegde waarde van een Serious Game is dat het een training bijzonder praktijkgericht maakt. Doordat je in een game speelt, kom je als het ware in een ‘flow’ terecht. Hierbij laat je je natuurlijke gedrag zien. Ofwel: het gedrag dat je normaliter ook in je de dagelijkse (werk)praktijk vertoont. Juist daardoor zie je meteen wat de effecten van dat gedrag zijn. 

Stel, een leidinggevende communiceert heel erg direct, waardoor zijn medewerkers in de weerstand komen. In de werkelijkheid zullen die medewerkers daar niet meteen een punt van maken, waardoor de leidinggevende niet doorheeft wat hij veroorzaakt. In een Serious Game ontdekt hij dat echter meteen. Andere deelnemers reageren immers direct op zijn botte manier van communiceren. Hierdoor krijgt de leidinggevende inzicht in zijn gedrag en het effect daarvan, waarna hij nieuw gedrag kan ontdekken en direct kan toepassen. Dit maakt een game uniek. 

Een andere toegevoegde waarde zit hem in de bevordering van de transfer. Aangezien de deelnemers aan een game al uitvoerig hebben geoefend, en daarbij ook verschillende ervaringen hebben gehad, zijn zij eerder geneigd om nieuwe vaardigheden en nieuw gedrag in te zetten in hun eigen werkpraktijk. Zo heeft de training dus nóg meer impact gehad op de deelnemers.

Nieuwsgierig naar meer?

Per 1 september vind je de Serious Games in ons aanbod op www.bvo.nl. Zij zijn te herkennen aan het symbool van de dobbelsteen. Ben je tot die tijd nieuwsgierig naar wat Serious Games kunnen betekenen voor jou en jouw organisatie, neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij zijn te bereiken via 035 – 6 956 200 of info@bvo.nl.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant