Menu
BVO logo

Saskia Bekkers: “De learning agility verhogen, daar gaat het ons vooral om”

Bij Tele2 trainen 85 managers om te kunnen veranderen

“In de telecomsector gaan grote veranderingen plaatsvinden.  Dat vraagt om nieuwe skills, juist ook voor leidinggevenden,” aldus Saskia Bekkers, lid van het directieteam bij Tele2. In nauwe samenwerking met het telecombedrijf ontwikkelden wij een leiderschapstraining die 85 managers sterker maakt voor het leiderschap van morgen. Saskia vertelt erover.

Visie, innovatie, actie!

“Bij de start heeft iedere deelnemer een assessment gedaan. Daaraan konden we zien wat iemand al beheerste en waar extra training gewenst was. Boertien Vergouwen Overduin heeft vervolgens een aantal bouwstenen ontwikkeld, waarmee we voor iedereen een programma op maat kunnen samenstellen.
 
De aspecten visie, innovatie en actiegerichtheid bleken bij ons management goed ontwikkeld te zijn. Veel minder goed zijn we in de beheersmatige managementrol. Het wordt dus hoog tijd dat wij daar als organisatie mee aan de slag gaan.”

Cadeau

“We hebben 85 persoonlijke ontwikkelplannen opgezet die passen bij de rol en de ambities van onze managers. Dat is ons cadeau aan hen en dat heeft geleid tot extra engagement. Tele2 ondersteunt hun ontwikkeling niet met een incidentele training, maar met een gestructureerd programma waarin
ze per kwartaal iets nieuws aangereikt krijgen. Bovendien koppelen ze het geleerde meteen aan de dagelijkse praktijk. Zo profiteert het hele bedrijf ervan.”

Profielen

Het denken in de verschillende rollen van managers vind ik erg verhelderend. Als we nieuwe mensen aannemen, kijken we vanuit HR nu ook welke managersprofielen we al in huis hebben en welke juist minder. Daar proberen we nu meer evenwicht in aan te brengen.”

Meer weten over leiderschap?

Vraag dan onze gratis whitepaper over Praktijkgericht Leiderschap aan en ontdek over welke competenties een succesvol leider moet beschikken.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant