Menu
BVO logo

Samen met ICA young professionals vooruit helpen

Young professionals zijn ambitieus en willen leren. Om hen daarin tegemoet te komen, werken wij samen met ICA. We organiseren onder andere het succesvolle Meet the Leaders-event, dat dit jaar op 13 juni plaatsvindt en via de livestream is te volgen. In de opmaat naar dit event: een interview met enkele stakeholders over de werkwijze van ICA en de samenwerking met Boertien Vergouwen Overduin.

Intercompany Organization (ICA) organiseert zo’n 40 events per jaar. Daarbij werkt het netwerkplatform samen met partners als Jong Oranje, Nyenrode Business University én Boertien Vergouwen Overduin. Larissa Schippers, Strategy Consultant Innovation & Digital bij ASR Verzekeringen, is als bestuurslid van ICA verantwoordelijk voor het eventmanagement: “Onze leden werken bij de 50 grootste corporates van Nederland en zijn lid van hun jongerenvereniging. Ons hoofddoel is netwerkmogelijkheden creëren voor deze young professionals. Paradepaardje daarbij zijn onze events, die we vaak met onze partners organiseren.”

Leiderschap

Tijdens de algemene ledenvergadering peilt het bestuur van ICA de leer- en ontwikkelingsbehoefte bij haar leden. Deze koppelen ze aan hun vier speerpunten: fun, develop, connect en inspire. De ervaring van Onno Baur, ook bestuurslid van ICA en arts in opleiding: “Young professionals zijn ontzettend leergierig. Ze willen graag iets leren waarmee ze zichzelf in de kijker kunnen spelen of waarmee ze hogerop in de organisatie kunnen komen. Het thema leiderschap is daarom heel populair. Young professionals van tegen de 30 jaar hebben de operationele klussen al gedaan. Ze willen de volgende stap zetten en bijvoorbeeld een team gaan aansturen. Daar hebben ze nieuwe skills voor nodig die ze graag leren.”

Professionaliteit

Ieder jaar organiseren ICA en Boertien Vergouwen Overduin ongeveer 4 evenementen samen. Boertien Vergouwen Overduin doet dit belangeloos. Anja Goedkoop, programmamanager Learning & Development bij Boertien Vergouwen Overduin, is sinds het begin betrokken bij het partnership met ICA. “De samenwerking is super inspirerend. Deze generatie van young professionals krijgt Boertien Vergouwen Overduin straks in de reguliere trainingen. Wat betekent dat voor onze trainingen? En waarmee hebben de huidige leidinggevenden van young professionals eigenlijk te maken? Wij leren hier heel veel van.”
 
Ook Boertien Vergouwen Overduin directeur Frans van Kreuningen ziet een unieke waarde in de samenwerking: “Wij halen veel informatie uit de sessies met ICA en vertalen die door in onze trainingen, die wij vervolgens in open lijn of als maatwerk voor bedrijven maken. Neem bijvoorbeeld de training Millennials aan Zet. Hiervoor ontwikkelden we een programma gericht op jongeren. Daarin verwerken we onze ervaringen met de young professionals van ICA.”
 
Voor de ICA-leden levert deelname aan de events een directe investering op in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. En het vraagt een topprestatie van ICA op organisatorisch vlak. Larissa: “De evenementen die wij met Boertien Vergouwen Overduin organiseren, zijn kwalitatief de beste events. Wij leren van de input, de professionaliteit en de expertise van Boertien Vergouwen Overduin. Wij zetten die weer in bij volgende events en delen ze met onze leden.”

Meet the leaders 2019

Verreweg het grootste event dat ICA samen met Boertien Vergouwen Overduin organiseert is het jaarlijkse Meet the Leaders. Het event, altijd in no time uitverkocht en ook nog eens drukbezocht via de livestream, is een paar jaar geleden bedacht door Boertien Vergouwen Overduin. Idee is dat de leiders vandaag en morgen elkaar op die avond ontmoeten en in gesprek gaan over leiderschap. Daarbij komen de dromen, ambities, maar zeker ook de frustraties van twee generaties leiders bij elkaar en ontstaat er een inspirerende kruisbestuiving van visies.
 
De komende editie van Meet the Leaders vindt plaats op 13 juni. Het event is inmiddels uitverkocht, maar wie er toch nog bij wil zijn, kan het ook dit keer weer volgen via de livestream. Aleid Ebrink, programmamanager bij Boertien Vergouwen Overduin, modereert de avond. “Dit jaar is Meet the Leaders nog eens extra aantrekkelijk voor alle jonge expats, doordat we in het Engels gaan,” zegt Aleid. “En natuurlijk zijn er ook nu weer tal van inspirerende leiders op CEO-niveau die graag de tijd nemen om met de jonge aanstormende talenten in gesprek te gaan. We gaan een hoop van elkaar leren. Ik ga de aanwezige leiders in ieder geval het hemd van het lijf vragen, waardoor er zeker weer een hoop persoonlijke verhalen loskomen. Juist dat persoonlijke karakter maakt de avond zo boeiend.”

Nieuwsgierig naar meer?

Wil jij het uitverkochte Meet te Leaders-event van 13 juni toch nog bijwonen? Geen probleem: dat kan op afstand via de livestream. Houd daarvoor onze nieuwsbrieven van juni in de gaten, want daarin delen wij de link naar deze livestream.
Wil je niet zolang wachten? Bekijk dan Perform online of vraag de papieren versie aan. In de 3e editie van dit kleurrijke magazine vind je volop artikelen over young professionals en talentontwikkeling.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Maandag, 4 Maart, 2024, 12:22

Wat is strategisch leiderschap?

Leiders zoeken voortdurend naar manieren om hun leiderschap te versterken en hun organisaties naar een hoger niveau te tillen. Een benadering die steeds meer erkenning krijgt, is strategisch leiderschap. Maar wat houdt dit precies in? Hoe kunnen we het toepassen in onze werkpraktijk? In deze blog gaan we dieper in op strategisch leiderschap en de betekenis ervan. Ook lees je waar het verschil zit tussen ‘gewoon’ leiderschap en strategisch leiderschap. Tot slot lees je over welke eigenschappen een strategisch leider beschikt én krijg je tips om vandaag nog je leiderschap naar een hoger niveau te tillen. 
Lees verder