Menu
BVO logo

Perform Magazine #2: het lerende brein

Hij is er, de 2e editie van Perform! Een magazine boordevol interviews, columns, achtergrondverhalen, actualiteiten, een trainingskalender en allerlei interessante weetjes over het trainingsvak. Thema dit keer is het lerende brein.

Je brein, de CEO van je leervermogen

“Stel je even voor, terwijl je dit leest werkt je brein op volle toeren. Je merkt er niets van, maar een complexe machinerie van zenuwcellen geeft door middel van talloze stroomstootjes informatie door. Met een snelheid van 300 km per uur. Hierdoor ben je in staat om deze zin te lezen en te begrijpen. En dan is deze verwerking nog relatief ‘eenvoudig’. Kun je nagaan wat er allemaal in je brein gebeurt als je nieuw gedrag of nieuwe vaardigheden traint.”

In het voorwoord van de 2e editie van Perform Magazine weet onze directeur Frans van Kreuningen het mooi te verwoorden. Zonder het brein zijn we nergens. Het brein is de CEO van alles wat we doen en denken. Dus ook van ons leervermogen. Vandaar dat deze nieuwe Perform in het teken staat van het lerende brein.

Highlights

De neurowetenschap is op dit moment een van de snelst groeiende wetenschapsgebieden. Vanuit onze eigen trainingspraktijk willen we je graag inspireren en informeren over de impact van recente neurowetenschappelijke inzichten op leren en ontwikkelen. De artikelen, interviews, columns en andere bijdragen in deze editie bieden je hopelijk food for thought over wat deze inzichten kunnen beteken voor jou en jouw organisatie.

Wat kun je verwachten van deze 2e editie van Perform?  Hieronder enkele highlights:

  • Dubbelinterview met Majoor Wim Janse, procesmanager bij Defensie en Selma Dag, projectcoördinator bij Boertien Vergouwen Overduin. Zij vertellen over het succesvolle opleidingstraject dat we in co-creatie hebben ontwikkeld.
  • Leren, doorzetten, incasseren en groei. Hester Heemskerk, HR Lead Research bij farmaceutisch multinational Johnson&Johnson, deelt haar inspirerende visie.
  • Sharing knowledge. Ontdek hoe geheugen en reflectie samenhangen met efficiënt leren en doe je voordeel met onze slimme leertips.

Nieuwsgierig naar Perform #2?

Je brein is een wonder, laat je verwonderen. Vraag Perform #2 meteen digitaal aan. Ontvang je het magazine liever thuis? Dat kan natuurlijk ook. Vul dan je gegevens in en  Perform #2 valt dan binnenkort bij jou op de mat.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant