Menu
BVO logo

Nieuw jaar, nieuwe kansen…

…Met veel goede voornemens
 

Frans van Kreuningen, directeur

In het nieuwe jaar ga ik weer lekker sporten. Daar is het vorig jaar echt te weinig van gekomen. Vaak door herkenbare oorzaken, zoals drukte op werk en drukte thuis als jong gezin. Terwijl ik wel een goed voorbeeld heb rondlopen: mijn vrouw slaagt er al een half jaar in om wekelijks twee keer een uur te sporten, onder begeleiding in een fitnesscentrum. Ik ben meer een buitenloper. Met het voorbeeld van mijn vrouw in het achterhoofd ga ik dat weer oppakken. Eén maal per week op de zondagochtend in het Westerpark in Amsterdam. Met als doel: de Dam-tot dam-loop van 16,2 KM binnen een tijd van 1,5 uur.
 

Eva van de Laar, programmamanager

Mijn goede voornemen voor 2019? Mijn zolder opruimen! In december 2016 kregen we, na lang wachten en een vertraagd bouwproces, eindelijk de sleutel van ons nieuwe huis. Aangezien ik toen ook al ruim 8 maanden zwanger was, hebben we alleen wat nieuwe meubels neergezet en wat spullen die we nodig hadden. De rest is naar zolder gegaan. Die ruimte hebben we eigenlijk niet echt nodig, en daarom staat alles er nog nagenoeg precies zoals het destijds is neergezet. Maar goed, intussen we zijn al bijna twee jaar verder! Hoog tijd dus om daar eindelijk eens wat aan te gaan doen!  
 

Jaco Kirchjunger, trainer en presentator

Vorig jaar zijn we gestart met de Masterclass Presenteren met Impact. Een supermooi nieuw initiatief, waarmee we mensen sterker willen maken in presenteren. Mijn voornemen voor het nieuwe jaar is om die nu nog kleinschalige masterclass door te ontwikkelen naar een echte belevingsdag. Zodat we nog meer mensen ervan bewust kunnen maken wat presenteren nu eigenlijk is. Als mensen thuis of in het café met elkaar praten, zijn ze meestal ontspannen en heel autonoom. Maar moeten ze datzelfde verhaal vertellen voor een publiek, dan schieten er ineens rode vlekken in de nek en gaat de trukendoos open. Terwijl dat juist níet hoeft. Mijn droom voor 2019 is om nog meer mensen ervan bewust maken dat je bij presenteren even autonoom, even normaal kunt zijn als in welke alledaagse situatie dan ook.
 

Benieuwd naar meer?

Natuurlijk hebben wij ook met z’n allen het voornemen om ook in 2019 weer veel inspirerende, praktijk- en resultaatgerichte trainingen aan te bieden. Kijk regelmatig op www.bvo.nl.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Maandag, 4 Maart, 2024, 12:22

Wat is strategisch leiderschap?

Leiders zoeken voortdurend naar manieren om hun leiderschap te versterken en hun organisaties naar een hoger niveau te tillen. Een benadering die steeds meer erkenning krijgt, is strategisch leiderschap. Maar wat houdt dit precies in? Hoe kunnen we het toepassen in onze werkpraktijk? In deze blog gaan we dieper in op strategisch leiderschap en de betekenis ervan. Ook lees je waar het verschil zit tussen ‘gewoon’ leiderschap en strategisch leiderschap. Tot slot lees je over welke eigenschappen een strategisch leider beschikt én krijg je tips om vandaag nog je leiderschap naar een hoger niveau te tillen. 
Lees verder