Menu
BVO logo

Na de feestdagen weer fluitend aan het werk?

Hoe gelukkig word jij van je werk? Na alle champagne en oliebollen is het nieuwe jaar misschien wel hét moment om daar over na te denken. Volgens Cynthia Noordoven-Smit, trainer en coach op het gebied van werkgeluk, schuilt er methodiek en visie achter werkgeluk: “Als ik mensen mag uitdagen, gaan ze juist na de feestdagen weer fluitend aan het werk.”

Werkgeluk is maatwerk

Werken doen de meeste mensen een aanzienlijk deel van hun leven. Juist daarom is het belangrijk dat ze daarbij een positieve focus hebben. Vanuit die gedachte geeft Cynthia al jaren werkgelukworkshops bij organisaties, zowel aan (HR-)managers als aan medewerkers.

“Werkgeluk betekent voor mij dat je blij wordt van je werk omdat je ervaart dat je talenten aansluiten bij wat je doet. Niet dat je dan de hele dag moet rondhuppelen als een blij ei. Werkgeluk zit niet in de softe hoek, maar is serious business. Uit diverse onderzoeken blijkt dat gelukkige medewerkers minder vaak ziek zijn, beter samenwerken en dus productiever zijn. Ruim een miljoen Nederlanders lopen jaarlijks risico op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische aandoeningen. Die zouden baat hebben bij meer positieve werkervaringen.”

“Achter werkgeluk zit een theorie met drie strategische speerpunten: zingeving, samenwerking en zelfontplooiing. Vanuit die niveaus gaan mensen bij mij aan de slag met de vraag: waar word ik op mijn werk nou gelukkig van? Dat pakt bij iedereen weer anders uit. Werkgeluk is maatwerk. Wat mij blij maakt, hoeft jou natuurlijk helemaal niet blij te maken.”

Happy Performer

“Uitstraling speelt een belangrijke rol in werkgeluk. Net zoals lekker in je vel zitten en het contact met anderen inherent verbonden zijn aan werkgeluk. Zo hebben we, uitgaande van de theorie, een heel sensitieve workshop ontwikkeld, waarin mensen het maximale uit zichzelf kunnen halen. Hierbij werk ik onder andere samen met musicalster en stemcoach Jeannine La Rose. Jeannine, bekend van musicals als Mary Poppins en The Color Purple, weet natuurlijk alles van performen.”

De smaak te pakken?

Heb je de smaak te pakken en wil je meer weten over hoe jij jouw werkgeluk of dat van anderen binnen jouw organisatie kunt vergroten? Neem dan contact op met onze afdeling Sales via 035 – 2 043 766 of info@bvo.nl. We vertellen je graag meer over de trainingen en workshops die we op dat gebied aanbieden. Of bekijk andere trainingen die bijdragen aan jouw zelfontplooiing.

Tijdens de lockdown zijn onze trainingen ook online of via de Virtual Classroom te volgen.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant