Menu
BVO logo

Meet the Leaders 2018 krijgt van Jong Rabo een 8,8

Levensechte verhalen over dromen en daadkracht. Die vulden eind vorig jaar het bestuurscentrum van de Rabobank in Utrecht. Daar ontmoetten leiders van vandaag en morgen elkaar voor Meet the Leaders 2018, dat we samen met ICA en Rabobank organiseerden.

Honger naar impact

 “Ik heb geen masterplan of zo, ik ga voor wat mij prikkelt,” zegt brigadegeneraal Hans Damen, leider van de Taskforce Logistics bij Defensie. Inmiddels zit hij op zijn negentiende functie bij de organisatie. De andere drie leiders die deelnemen aan het event, Chief HR Officer bij de Rabobank Janine Vos, Managing Director van Randstad Nederland Dominique Hermans en voorzitter van de Raad van Bestuur van Spaarne Gasthuis Ivo van Schaik, zitten er op dezelfde manier in.

“Geen masterplan, wel een enorme honger naar impact,” nuanceert Janine Vos. “Als klein meisje wilde ik de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden. Die drive om dingen voor elkaar te krijgen, veranderingen door te voeren, loopt als een rode draad door mijn carrière.”

Prima slapen

Moderator Anja Goedkoop vraagt de leiders het hemd van het lijf: hoe kun je nog slapen als je zo’n enorme verantwoordelijkheid draagt? Hoe weet je of je de juiste keuzes maakt? Wat is het domste dat je ooit hebt gedaan? En hoe bewaar je een gezonde balans tussen werk en privé? “Slapen gaat meestal prima,” zegt Ivo van Schaik. Als voorzitter van de Raad van Bestuur van een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland is hij niet alleen verantwoordelijk voor de medische staf, maar ook voor alle duizenden patiënten. “Ik denk nooit in getallen. Waar ik wel wakker van lig, is dat mailtje van die ene patiënt die zich bij ons niet gastvrij behandeld voelt.” Verantwoordelijkheid moet een gezicht krijgen, daar zijn alle leiders het over eens.

8,8

Ambitie, dromen, daadkracht én nieuwsgierigheid naar wat er speelt. Binnen het eigen vakgebied, bij de mensen die voor je werken, binnen de organisatie. Dat zijn de elementen die de boventoon voeren in de verhalen van de leiders. Food for thought. Vooral voor de aanwezige young professionals. Aan hen namelijk om aan de slag te gaan te gaan met het thema ‘leiderschap’. Achter de schermen, onder begeleiding van een van onze trainers.

“Heel inspirerend, ik weet nu nog beter wat mijn vervolgstappen zijn,” zegt een young professional van Jong Rabo na afloop.

Dat het gros van haar collega’s het met haar eens is, blijkt wel uit de mooie evaluaties van het event. Een 8,8 gemiddeld. Dat inspireert. Op naar Meet the Leaders 2019 dus!

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant