Menu
BVO logo

Team Heijmans & Engie wint prestigieuze Young Professional of the Year Award 2017Het zeskoppige team van bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen en energiebedrijf Engie uit Zwolle heeft zaterdag 13 mei de prestigieuze Young Professional of the Year Award 2017 gewonnen. De prijsuitreiking vormde de ontknoping van een even zinderende als bruisende finaledag op Nyenrode. Als beloning mag de winnaar de training Personal Power van Boertien Vergouwen Overduin volgen. Samen met Act Inc, onze businesspartner op het gebied van gaming, waren we nauw bij het event betrokken. De inbreng van Act Inc was van doorslaggevende betekenis. 

De jaarlijkse strijd om de Young Professional of the Year Award is niet zomaar een krachtmeting. De deelnemers zijn tot op het bot gemotiveerd om met de prijs aan de haal te gaan. Ze kunnen er immers een hoop prestige mee verdienen en reken maar dat een cv flink in gewicht toeneemt als de Award daarop staat vermeld.

Partner van organisator ICA

Voor de editie van 2017 hadden zich 22 teams ingeschreven. In de aanloop naar de finale hadden ze tijdens events opdrachten uitgevoerd en daarbij hebben wij ze professioneel begeleid. Net als in 2016 en 2015 waren we partner van initiatiefnemer en organisator ICA (Inter Company Organisation) en daar zijn we zeer trots op. Als prominent opleider op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zien ook wij in dat meedoen aan deze wedstrijd volop kansen biedt om het beste uit jezelf te halen. Daar werken wij graag aan mee. “Het ontwikkelen van young professionals vinden we heel erg belangrijk”, onderstreepte onze directeur Joke Elzenaar. “Je leven lang leren geeft je zekerheid. Doorleren werkt.”

Frisse ideeën voor een cultuurverandering

Op zaterdag 13 mei moest het dan gebeuren. Centraal stond het thema Organisation 4.0. De opdracht: help Managing Director Sake Algera van ICT-bedrijf T-Systems aan frisse ideeën om innovatie en cultuurverandering teweeg te brengen. Een echte businesscase oplossen met de competenties van de toekomst. Online-opdrachten, adaptief leren en direct toepassen. Om de tafel met onder meer echte stakeholders en met ‘karakters’, gespeeld door acteurs. De deelnemers hadden zich tot het uiterste voorbereid. Maar ze konden niet weten dat de organisatie een verrassende formule had bedacht. Elk team zou aan een ander team worden gekoppeld en die zouden moeten samenwerken. Hier was niet op gerekend en er viel een geladen stilte.

Blessures hebben Kim Lammers nooit klein gekregen

Gelukkig was Kim Lammers uitgenodigd om de opening te verrichten. Zo konden de deelnemers even op adem komen en strategieën die vooraf waren bedacht herzien. De succesvolle ex-hockeyinternational hoef je niet te vertellen dat je soms moet doorzetten om je doel te bereiken. Blessures aan schouder, voet en knie – een gescheurde kruisband wierp haar ver terug - hebben haar nooit klein gekregen. Ze heeft haar fysieke leed steeds overwonnen en heeft daardoor diverse sportieve hoogtepunten mogen beleven, zoals het behalen van de Olympische titel in 2012 en het winnen van de wereldbeker in 2014. Ze heeft er met kleur over verteld en hield haar gehoor van de eerste tot laatste seconde in de ban.

De temperatuur liep binnen drie minuten hoog op

Maar toen klonk het startsein voor de finale. De strijd om de Young Professional of the Year Award 2017 ontbrandde. Gesteund door Kim Lammers (Deloitte), Erwin Hollestelle (Nyenrode) en Brian Finley (THNK School of Creative Leadership) als coach, trokken de teams zich terug in hun eigen war room om te brainstormen. Daar liep de temperatuur binnen drie minuten hoog op. Felle discussies. Ideeën die werden gelanceerd en net zo snel weer in de prullenbak verdwenen. Een woud aan gele plakbriefjes aan de muren. Het ging er bloedfanatiek aan toe. En er telde maar één ding: winnen!

Nu ging het erom spannen

En hoe konden ze winnen? Door te laten zien over de vooraf bepaalde competenties te beschikken. Zeven spelrondes stonden op het programma en het draaide steeds om een bepaalde competentie. De aanwezigheid van de competenties hebben we continu getoetst. De laatste ronde was heel indrukwekkend. Nu ging het erom spannen. Alle pitches werden verzameld om tot het beste verhaal te komen. Sake Algra had hoopvolle verwachtingen: “Wat ik zeker weet is dat er een aantal goede ideeën bij zit, waarmee wij zeker aan de slag gaan. Wat mij betreft is dit een heel geslaagde dag.”

Het ging om de competenties

In de stijl van het televisieformat Dragons’ Dan zetten de teams hun plannen tegenover een kritische beoordelingscommissie uiteen. Het team Shell & Jong Oranje kwam met het beste idee en schuift binnenkort bij Sake Algera aan om tijdens een lunch over de uitvoering te praten. Maar het ging om de competenties. Bij het team Heijmans & Engie waren die het meest zichtbaar aanwezig. De award ging daarom naar dat team. Tweede werd TNO/Tata Steel, derde Vodafone/Ziggo & Vivat.
De betrokkenen kijken terug op een geslaagd en enerverend evenement. “Het was gewoonweg geweldig”, klonk het na afloop. “Wat een superdag. En wat een enthousiasme en positieve vibes vanuit de deelnemers.”

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant