Menu
BVO logo

NedTrain kiest voor Boertien Vergouwen Overduin

Boertien Vergouwen Overduin start binnenkort met een mooi opleidingstraject op het gebied van leidinggeven voor de teamleiders en voormannen van het servicebedrijf van NedTrain.
 

De behoefte aan scholing is ontstaan doordat de teamleiders
en voormannensteeds meer taken van de 
eerstelijnsmanagers overnemen en deze managers in toenemende mate moetenondersteunen. 
Omdat de teamleiders en voormannen veelal vanuit de rol van monteur zijn doorgegroeid, beschikken zij niet allemaal over de gewenste leidinggevende competenties. Om deze groep meer richting het niveau van de eerstelijnsmanager te brengen, moeten er stevige fundamenten gelegd worden voor hun leidinggevende taken.

Talentgericht leren
Het traject dat wij hebben ontwikkeld voor NedTrain, trapt af met een Talentscan waarmee de competenties van de individuele deelnemers in kaart worden gebracht. Dit stelt de deelnemer in staat om talentgericht te leren. Leren wordt namelijk eenvoudiger wanneer nieuw gedrag ondersteund wordt door iets waar men al goed in is. Hierbij werken we volgens het 70-20-10-principe waarbij 70% wordt geleerd in de eigen werksituatie, 20% door het delen van ervaringen en feedback van collega’s, leidinggevende en trainers en 10% tijdens formele trainingsdagen. Hierdoor is het een praktisch traject waarbij wel theorie wordt aangedragen, maar deze altijd door oefeningen en de eigen praktijk wordt ondersteund.

Binnenkort starten de eerste 57 teamleiders en voormannen. De verwachting is dat zij zich tegen het einde van dit jaar hebben ontwikkeld tot stevige leidinggevenden die beschikken over de juiste competenties om hun team met medewerkers te managen en te coachen. Wij wensen alle deelnemers heel veel succes en plezier met het behalen van hun doelstellingen
Deel dit artikel

Wellicht ook interessant