Menu
BVO logo

Klantevent duurzaam presteren 2 april 2015

Op 2 april was het weer zover: Boertien Vergouwen Overduin hield het jaarlijkse klantevent, dit keer in het Oude Magazijn in Amersfoort. Het onderwerp was Lang Leven Leren, met als specifiek thema ‘duurzaam presteren’. Wij hebben als Boertien Vergouwen Overduin de ambitie om Nederland effectiever en duurzamer te laten werken en vooral om samen met onze klanten met leren bezig te zijn. Het werd een inspirerende dag met een heel afwisselend programma met voor ieder wat wils. Hier een korte impressie.

Duurzaam presteren: wat is dat eigenlijk?

Trainingsbureau Boertien Vergouwen Overduin heeft natuurlijk niet voor niets voor duurzaam presteren gekozen als centraal thema van dit event. We merken namelijk dat Mindfulness al twee jaar de nummer 1 open training is. Verder wordt de term systeemdruk steeds vaker genoemd bij klanten, zien we dat vitaliteit een issue is, dat er wendbaarheid en flexibiliteit gevraagd wordt van mensen, en dat er ondertussen ook nog output geleverd moet worden. Hoge prestaties onder hoge druk.
Duurzaam presteren gaat in onze visie over het slim bij elkaar brengen van individueel ondernemerschap en dat van de organisatie. Enerzijds doen wat echt past bij de medewerker, zodat deze duurzaam inzetbaar is. Anderzijds die performance vragen en krijgen die de organisatie daadwerkelijk wat oplevert. Duurzaam presteren gaat over de match tussen de organisatie en het individu, beiden in hun kracht, die elkaar aanvullen, samen presteren, beiden investeren en beiden de vruchten daarvan plukken.

We zijn met onze klanten in gesprek gegaan over wat duurzaam presteren nu eigenlijk is. Na de aftrap van directeur Mark Leidelmeijer werd er een groepsoefening gedaan waarbij de gehele groep tot een definitie van duurzaam presteren moest komen. Daarna ging iedereen naar een zelfgekozen workshop.
Het event had een festivalachtig programma, waarbij elke klant van Boertien Vergouwen Overduin zijn eigen leerpad en programma kon samenstellen. De onderwerpen varieerden van stresshantering tot learning agility en van persoonlijke coaching tot het leiderschapsmodel van Boertien Vergouwen Overduin. Klanten konden meedenken met twee van onze medewerkers  die onderzoek doen naar duurzame inzetbaarheid en de essentie en toegevoegde waarde van het maken van beleid op duurzame inzetbaarheid. Er waren klantcases van onder andere het Catharina-ziekenhuis en klanten konden in gesprek met young professionals die bij Boertien Vergouwen Overduin een speciaal professionals-programma volgen.

Duurzaam presteren in de sport

Om 17.30 was het woord aan Nicolien Sauerbreij, winnares van de gouden medaille bij het snowboarden in 2010 in Vancouver. Zij vertelde hoe het is om bijna 20 jaar aan de top te staan in de sport en hoe het is om op zoek te gaan naar een volgende uitdaging in je leven. Presteren heeft ze gedaan door continu een tandje bij te zetten en te leren omgaan met tegenslag, blessures en last but not least: de media. Haar conclusie was dat je alles kunt overwinnen, als je maar een lange adem hebt. Dat je continu de lat hoog moet leggen en vooral ook hard moet werken. In 2015 rondde Nicolien haar sportieve carrière af en is zij klaar om in het bedrijfsleven aan de slag te gaan.

Bij het vallen van de avond was er voor iedereen eten en drinken en gingen de workshops nog even door tot 19.30 uur. Een geslaagd event met veel inspiratie en stof tot nadenken over hoe je met elkaar duurzame prestaties kunt blijven neerzetten. Tot ziens op ons volgende event!

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant