Menu
BVO logo

Hoe overleef ik een reorganisatie?

De Boertiengroep bij KRO's Kruispunt.

Oprichting
De Boertiengroep begon 35 jaar geleden aan de keukentafel van oprichter André Boertien als familiebedrijf Boertien & Partners. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een van de grote training-, coaching-, consultingbureaus in Nederland. De jaren negentig waren de 'booming' jaren voor het bedrijf, waarin topomzetten werden behaald. Tot 2008 ging het goed. In 2009 sloeg de crisis toe en moest de Boertiengroep, net als veel bedrijven, bezuinigen.

Documentaire
KRO's Kruispunt maakte een documentaire over deze reorganisatie die 2 ontslagrondes kende en waarbij in totaal 50 mensen hun baan verloren. Centraal staat de aandacht voor emoties en gevoelens van verlies bij dit pijnlijke proces. De huidige directeur Xander Ferdinandusse (49) werd binnengehaald als de directeur die de sanering moest doorvoeren. Vertrekkers en blijvers doen hun verhaal in wat Xander zelf een bijzonder document noemt.

"Het was geen makkelijk besluit om hieraan mee te doen, maar het past bij onze kernwaarden lef, vertrouwen en ondernemerschap. Na het zien van de preview van de uitzending ben ik nog trotser op de Boertiengroep en de mensen die er werken en gewerkt hebben. Het is een indrukwekkend en realistisch document geworden.''

Bekijk de uitzending op de site van Kruispunt. 

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant