Menu
BVO logo

Ga jij fluitend naar je (thuis)werkplek?

De lockdown geeft werkgeluk een nieuwe dimensie. Sommige mensen ontdekken dat ze het heel prettig vinden om vanuit huis te werken, anderen missen het kantoor. Hoe dan ook, juist deze tijd laat het belang zien van gelukkige medewerkers. Mensen die lekker in hun vel zitten zijn veel meer betrokken bij de organisatie en bereid om – ook op afstand – dat stapje extra te zetten. Daarom lichten we graag onze ontwikkelprogramma’s over werkgeluk voor je uit.

1. Workshop Werkgeluk (1 dagdeel)

Of je nu vanuit huis werkt of op kantoor, voor het ontwikkelen van nóg meer werkplezier staat de eigen verantwoordelijkheid centraal. Hoe kun jij zorgen voor positieve emoties, voldoening of zingeving in je werk? Tijdens deze korte workshop ontdek je het belang van werkgeluk en hoe je het kunt vergroten. Je maakt niet alleen kennis met wetenschappelijk onderbouwde informatie, maar ook met inspirerende voorbeelden van organisaties die zich al actief bezighouden met werkgeluk. Je gaat aan de slag met veel praktische ‘fun-oefeningen’, waarbij je eigen talenten en passies de inzet zijn. Zo ontdek je dat werkgeluk de sleutel is tot optimaal presteren.

2. Gelukkig Werken (3 dagen)

Als je als medewerker voldoende ruimte hebt om zelf te beslissen, initiatieven te nemen en fouten te maken, ontstaat de ruimte om eigen leiderschap verder te ontwikkelen. Zo ervaar je niet alleen meer werkgeluk, maar kun je tegelijkertijd een innovatieve bijdrage leveren aan de missie van de organisatie. Zeker als je op afstand werkt en die missie dus wat abstracter lijkt, is dat belangrijk.
 
In de 3 dagen dat deze training duurt, werken we met verschillende interventies uit de positieve psychologie. Leidraad is onder andere het e-book Werk je gelukkig. Je krijgt praktische tools aangereikt om je eigen emoties tijdens het werk beter te kunnen beïnvloeden en meer zicht te ontwikkelen op je talenten. Bovendien zet je een persoonlijk actieplan op om vast te houden aan het geleerde.

3. Workshop Happy Performer (1 dag)

Wil jij thuis of op kantoor lekkerder in je vel zitten? Krachtiger overkomen en meer in balans zijn? Tijdens deze workshop maak je kennis met de principes van de happy performer, ofwel de professional die optimaal, open-minded en met plezier zijn werk verricht.
 
Je wordt deze dag begeleid door twee enthousiaste professionals, werkgelukcoach Cynthia Noordoven en Jeanine La Rose, stemcoach en musicalster, bekend van theaterhits als Mary Poppins, Hair en The Color Purple. Zij helpen jou naar een performance met meer impact. Je ontdekt hoe je je op een authentieke manier kunt profileren en je werkt aan je uitstraling en je persoonlijke branding. Uiteraard krijg je volop gelegenheid om te oefenen.

4. Workshop Werkgeluk & Happy Leadership (1 dag)

Als (HR-)manager op zoek naar inspiratie om werkgeluk binnen je organisatie te vergroten, zowel voor thuis- als kantoorwerkers? Begin dan bij je eigen leiderschap. Tijdens deze workshop ontdek je hoe je werkgeluk kunt inzetten als strategisch speerpunt. Vanuit een wetenschappelijke basis ga je aan de slag met ‘fun-werkvormen’ en praktische oefeningen. Ook leer je hoe je deze werkvormen en oefeningen ook binnen je eigen team of organisatie kunt inzetten om gelukkigere medewerkers te krijgen. Met een hogere performance en tevredenere klanten tot gevolg.
 
Wil je meer inzicht krijgen in de elementen die jouw werkgeluk bepalen? Dat kan met ons speciaal voor leidinggevenden ontwikkelde Big 5-assessment, een optionele persoonlijke vragenlijst.

Nieuwsgierig naar meer?

Wil je meer weten over onze ontwikkelprogramma’s werkgeluk, neem dan gerust contact op via incompany@bvo.nl.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant