Menu
BVO logo

Egyptische senior bankers oefenen leiderschap op Zandvoortse strand

Wat betekent leiderschap voor jou? 22 high potentials van de Egyptian Banking Institute (EBI) vlogen naar Nederland om de verschillende antwoorden op die vraag te onderzoeken. Wij zorgden voor een leerervaring à la Expeditie Robinson.

De bankiers nemen allen deel aan Future Leadership, een langer lopend leertraject van EBI. Een vast onderdeel van dat traject is de buitenlandexcursie, waarbij, naast Amerika, dit jaar voor het eerst ook Nederland op het programma staat. Dat wij de 4-daagse excursie in Nederland mochten verzorgen, danken wij aan onze samenwerkingspartner NIBE-SVV, de financieel opleider die ons bij EBI introduceerde.

Culturele uitwisseling voert de boventoon tijdens de trainingsdagen. Door inzicht te bieden in hoe wij in Nederland over leiderschap denken, dagen onze trainers de 22 deelnemers uit om te reflecteren op de manieren waarop leiders zich in Egypte of andere landen manifesteren. Die nieuwe inzichten brengen ze ook meteen in de praktijk, op het strand van Zandvoort. We boffen, want na een week van aanhoudende regen breekt uitgerekend op deze outdoordag de zon door. Terwijl de longen zich vullen met de zilte zeelucht, creëren we een Mobile Escape Room én een heuse Expeditie Robinson. Wie pakt de regie? Wie komt met inventieve, uitvoerbare oplossingen? Juist onder moeilijke omstandigheden is het zaak om het belang van de groep als geheel in het oog te houden. Het is dus soms leiden, vaak volgen geblazen. Hoe gaan de high potentials daarmee om?

Voor dag en dauw, voor aanvang van de klassikale trainingen om halftien, neemt onze host de deelnemers ook op sleeptouw naar mooie plekjes in ons land. Ze bezoeken onder andere de Zaanse Schans, de bloemenveilig in Aalsmeer en ook een rondvaart door de Amsterdamse grachten staat op de agenda. Zulke informele momenten vinden wij belangrijk. Ze dragen bij aan een veilig leerklimaat, waarin de bankiers niet alleen hun succesverhalen met elkaar delen, maar ook hun leermomenten en ontwikkelpunten. En jazeker, zulke uitjes vormen natuurlijk ook een krachtige hefboom voor teambuilding en zijn ideaal om te netwerken.

Aan het einde van de laatste excursiedag deelt onze directeur Frans van Kreuningen de certificaten uit. Enthousiasme voert de boventoon. Niet alleen bij de deelnemers, die allen lieten weten hun blik op leiderschap aanmerkelijk te hebben verruimd, maar ook bij onze opdrachtgever. En dat maakt ons dan weer heel blij.
Deel dit artikel

Wellicht ook interessant