Menu
BVO logo

De meerwaarde van coaching voor online leren

Sinds het uitbreken van de coronapandemie werken we intensief aan het ombouwen van onze klassikale trainingen naar virtuele interventies met dezelfde impact. Daarbij hebben we ons blikveld én onze ervaring steeds verder verruimd. Belangrijkste conclusies: goed pauzeren, kleinere trainingsgroepen, praktijkopdrachten en (nog) meer structuur verhogen het leerrendement. En individuele coaching maakt het tot een blijvend succes.

Persoonlijk maatwerk

Persoonlijk maatwerk is het sleutelwoord binnen onze trainingen. Vooral voor trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, waarbij we werken op identiteits- en overtuigingsniveau, draait het om het persoonlijke contact. Onze trainers maken het graag persoonlijk en dragen er op die manier echt aan bij dat een deelnemer zijn of haar eigen leerdoelen realiseert. Dit is precies het type training waarvan wij aanvankelijk huiverig waren om die naar het virtuele klaslokaal te brengen. Inmiddels weten we dat het heel goed kan.

Extra coaching door de trainer

Online leren is wel echt even wat anders. We weten bijvoorbeeld dat mensen online in hetzelfde aantal uren minder stof kunt verwerken. Een groot deel van het leren moet dan ook buiten de bijeenkomsten om plaatsvinden. En dat gebeurt alleen als deelnemers voldoende leermotivatie hebben. Precies daar komt de meerwaarde van coaching om de hoek kijken.

Behalve met concrete opdrachten voor reflectie, intervisie en buddycoaching, werken we bij onze online trainingen met extra individuele coaching door de trainer. Juist deze combinatie werkt, omdat de trainer zo zicht krijgt op hoe de deelnemer de praktijkopdrachten aanpakt en daar dan ook gericht kan bijsturen. Eén of twee sessies, waarbij de trainer de deelnemer helpt bij het vinden van zijn of haar eigen spoor, maken soms nét het verschil.

Leuk en effectief online leren

Bij deze virtuele varianten is het nog belangrijker om met kleine(re) groepen te werken, zodat de trainer elke deelnemer regelmatig ziet werken en hoort reflecteren. Door de kleinere groepen en meer praktijk- en buddyopdrachten in combinatie met extra individuele coaching, worden deelnemers gemotiveerd om gericht stappen te zetten. Zo houden we leren ook online leuk en effectief.

Meer weten?

Wil je meer weten over de meerwaarde van online coaching of ben je nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor jou en jouw organisatie? Neem dan contact op met ons via 035 – 2 002 359 of info@bvo.nl. Wij staan je graag te woord.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Maandag, 4 Maart, 2024, 12:22

Wat is strategisch leiderschap?

Leiders zoeken voortdurend naar manieren om hun leiderschap te versterken en hun organisaties naar een hoger niveau te tillen. Een benadering die steeds meer erkenning krijgt, is strategisch leiderschap. Maar wat houdt dit precies in? Hoe kunnen we het toepassen in onze werkpraktijk? In deze blog gaan we dieper in op strategisch leiderschap en de betekenis ervan. Ook lees je waar het verschil zit tussen ‘gewoon’ leiderschap en strategisch leiderschap. Tot slot lees je over welke eigenschappen een strategisch leider beschikt én krijg je tips om vandaag nog je leiderschap naar een hoger niveau te tillen. 
Lees verder