Menu
BVO logo

De energiebehoefte van… programmamanager Aleid Erbrink

Waar halen onze medewerkers hun energie vandaan? In onze nieuwe rubriek lees je hoe zij zich opladen voor het mooie werk dat zij doen. Dit keer ontdek je de energiebehoefte van programmamanager Aleid Erbrink. “Zingen zorgt voor verbinding.”

Gevaarlijke hobby

“Vokaal Kabaal. Een koor met zeventig leden, een vierkoppige band en een topdirigente. Ruim tien jaar mijn muzikale thuisbasis. We zingen vooral populaire meerstemmige muziek: Skyfall, Stitches, Price Tag, Oceaan. Bij Vokaal mag iedereen zijn of haar eigen stem hebben, onze dirigente weet al die verschillende stemmen op fenomenale wijze samen te brengen. Het is voor mij de plek waar ik alle emotionele lagen van het menszijn harmonieus met anderen kan delen.

Ik ben niet heel goed, wel heel enthousiast. Door corona is zingen natuurlijk in één klap een gevaarlijke hobby geworden. Onze dirigente, die de noodzaak van doorgaan nadrukkelijk voelt, heeft steeds naar veilige mogelijkheden gezocht.

De lol van het samen zingen

In de eerste lockdown hebben we per stemgroep nieuw materiaal ingestudeerd via Zoom. Dat was de periode waarin ik mij nog bewuster ben geworden van de kracht van het zingen zelf. Het helpt me mijn hoofd leeg te maken, me op mijn ademhaling te concentreren en gewoon te genieten van de melodie en tekst van een lied.

Nu we in een lockdown light zitten, heeft onze dirigente een manege gevonden die we als oefenruimte kunnen gebruiken. Goed geventileerd kunnen we er met z’n twintigen veilig in. Zo ervaren we toch weer een beetje de lol van het samen zingen. De harmonieën, de ritmes, de beleving van een lied hebben dat samenzijn wel nodig.

We hopen snel weer echt dicht bij elkaar te mogen staan, schouder aan schouder. Zodat we met onze energie de hele regio weer lekker kunnen ‘oplichten’.

Nieuwsgierig naar meer?

In ons kleurrijke magazine Perform vertellen ook andere medewerkers waar ze hun energie vandaan halen. Daarnaast vind je ander nieuws, interviews en achtergronden op het gebied van leren en ontwikkelen. Blader de huidige 5e editie eens rustig door

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant