Menu
BVO logo

Coaching: zelf verder groeien of anderen daarmee helpen

De aandacht voor persoonlijke ontwikkeling is groter dan ooit. Of het nu gaat om je eigen ontwikkeling of die van anderen, met coaching haal je eruit wat erin zit. Dat weten we bij Boertien Vergouwen Overduin als geen ander. Daarom vind je bij ons niet alleen verschillende persoonlijke coachingstrajecten, maar ook resultaatgerichte vaardigheidstrainingen voor coaches.

Coaching voor jezelf

Stel, je hebt een training Presenteren of Persoonlijke Effectiviteit gevolgd. Dan ben je natuurlijk gemotiveerd om het geleerde meteen in de praktijk toe te passen. In het begin gaat dat vaak prima, maar na een tijdje val je toch terug in je oude patronen. Of slaat de twijfel toe: doe ik het wel goed zo? Dat wil je natuurlijk voorkomen. Het beste wat je dan kunt doen, is een persoonlijke coach in de arm nemen. Maar ook als je (nog) geen training hebt gevolgd en je wilt belemmerend gedrag veranderen, biedt coaching voor jou een uitkomst.

Een coach helpt jou verder groeien in je werk en privé. Door met je te (blijven) oefenen. Of je net dat ene zetje in de juiste richting te geven. Met een ervaren oog voor jouw persoonlijke kracht en drijfveren helpt een coach jou de allerbeste versie van jezelf te worden.

Compact, intensief of e-coaching? Kies jouw persoonlijke coachingstraject

Coaching is altijd persoonlijk. Wat voor de een perfect werkt, werkt voor de ander niet of minder. Daarom kun je bij ons kiezen uit drie verschillende coachingstrajecten:

  • Persoonlijke Coaching Compact. Wil je in korte tijd grote stappen maken in je persoonlijke ontwikkeling? Dan is dit traject iets voor jou. In slechts drie een-op-eengesprekken van 1,5 uur reflecteer je samen met je coach op jouw manier van handelen. Zo ontwikkel je snel meer inzicht in je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. En weet je hoe je verder kunt werken aan jouw ontwikkeling.
  • Persoonlijke Coaching Intensief. Liever maximale persoonlijke ondersteuning? Ga dan voor het intensieve traject van vijf een-op-eengesprekken van 1,5 uur. Samen met je coach werk je je persoonlijke doelen verder uit, je koppelt deze aan je werk en reflecteert op je nieuwe manier van handelen. Je maakt zo grote stappen in je werk én privé.
  • Persoonlijke e-coaching. Liever digitaal? Dan is dit online traject de beste keuze voor jou. In plaats van face-to-facegesprekken, heb je via ons beveiligde platform meerdere korte contactmomenten met jouw coach. Met behulp van videobellen maar vooral met mailwisseling, helpt jouw e-coach je verder met jouw specifieke vragen. Online, net zo persoonlijk, nog laagdrempeliger én flexibel. Zodat je aan je coachvraag kunt werken wanneer het jou uitkomt.
 

Elk van deze drie trajecten kun je natuurlijk los volgen, maar in aanvulling op een training bieden ze je nog meer voordeel. De coach gaat dan namelijk verder waar de training ophoudt.

Coaching voor een ander

De arbeidsmarkt verandert, er is groeiende belangstelling voor ontplooiing en veel organisaties willen ontwikkelperspectief bieden aan talent. Kortom, er is veel vraag naar goede coaches. Van een coach wordt tegenwoordig veel gevraagd: je moet je bijvoorbeeld niet alleen in een ander kunnen inleven, een scherp oog hebben voor zijn of haar talenten en valkuilen, maar ook over de nodig zelfkennis beschikken. Wie zich als coach wil onderscheiden, doet er goed aan zijn of haar vaardigheden te verbeteren. En waar kun je beter leren coachen dan bij de uitvinders van het vak?

Of je nu een persoon coacht of een heel team binnen of buiten je organisatie, bij Boertien Vergouwen Overduin leren we je met een gerichte training de coachingsvaardigheden die je nodig hebt om boven jezelf uit te stijgen.

Wat voor coach wil jij zijn? Ontwikkel vaardigheden die je nodig hebt

Coachen is een vak. Je kunt dat vak in verschillende richtingen ontwikkelen, maar welke richting je ook kiest: onze trainingen zijn resultaatgericht en optimaal afgestemd op het soort coach dat jij wilt zijn. Maak je keuze uit ons aanbod:

  • Training Coachingsvaardigheden. Krijg inzicht in het effect van coaching en werk aan het verbeteren van je vaardigheden. Samen met een topcoach en een trainingsacteur oefen je deze vaardigheden effectief door coachsituaties uit je werkomgeving na te spelen. Na afloop ben je in staat je coachees optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling.
  • Training Teamcoaching. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. In deze training ga je aan de slag met groepsprocessen en samenwerkingspatronen. Daarnaast doe je inzichten op over motiveren en verbinden. Met deze combinatie coach jij een team naar meer samenwerking, eigenaarschap en betere resultaten.
  • Leergang Loopbaancoach. Wil jij je cliënten of medewerkers ondersteunen in hun zoektocht naar de juiste loopbaankeuze? In deze leergang leer je hoe je coachees op positieve wijze tot zelfinzicht brengt, zodat ze met hoofd en hart de loopbaan kiezen die past bij hun talenten. Je leert gericht coachen, adviseren en motiveren.
  • Executive Masterprogramma Coaching en Beïnvloeding. Effectief coachen en optimaal beïnvloeden zijn onmisbare vaardigheden voor leidinggevenden. Met ons Masterprogramma ontwikkel je deze vaardigheden aantoonbaar op het allerhoogste niveau. Zo ontwikkel jij je tot een leider die altijd het beste haalt uit zichzelf en zijn team.
 

Meer weten of afspraak maken?

Heb je vragen over onze persoonlijke coachingstrajecten of onze coachingstrainingen, kijk dan op www.bvo.nl Uiteraard kun je ook contact opnemen onze opleidingsadviseurs. Wil je een keer sparren over de inzet van coaching binnen jouw organisatie, laat het ons dan weten via info@bvo.nl of via 035 200 5157.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant