Menu
BVO logo

Boertien Vergouwen Overduin op ASTD-conferentie in Washington, D.C.

De ASTD (American Society for Training and Development) is de belangrijkste jaarlijkse conferentie over de ontwikkelingen op het gebied van Human Resource Development. De ASTD werd dit jaar door 9.000 HRD-professionals uit 80 landen bezocht, die afkwamen op de ruim 300 sessies over actuele onderwerpen. Deze editie was ik erbij om mijn sessie ‘Change of scene (Writing a new script for Change Management)’ over employee engagement tijdens een verandertraject te geven. ‘Change of scene’ sloot goed aan bij de belangrijke thema’s van dit jaar: Change, Brain Science, Story Telling en gebruik van Social Media.

Het enige constante is verandering
Tijdens de conference kondigde de ASTD overigens ook een grote verandering aan. De naam van de ASTD wordt namelijk veranderd naar de ATD (Association for Talent Development). Een naam die beter past bij de doelstellingen en internationale doelgroepen.
De keynotesprekers dit jaar waren Arianne Huffington, General Stan McChrystal en Kevin Carroll. Zij vertelden onder andere over de balans tussen werk en privé, het belang van collectieve bewustwording binnen teams, en spel. Dit zijn actuele thema’s die wij altijd meenemen in de trainingen en opleidingstrajecten van Boertien Vergouwen Overduin.

High Impact Performance
‘Change of Scene’ was een interactieve sessie waarin ik deelnemers activeerde om opnieuw na te denken over hoe ze veranderingstrajecten aanpakken en begeleiden. Hierbij gebruikte ik werkvormen met impact zodat niet alleen nieuwe kennis werd opgedaan, maar deze ook beter zou beklijven, omdat de sessie een indrukwekkende ervaring was. Dit is onze HIP-aanpak (High Impact Performance).

Door tijdens de sessie zelf een grote verandering te beleven, worden de deelnemers geconfronteerd met een situatie die impact heeft. Ze leren waar ze rekening mee moeten houden tijdens een verandering. De oefeningen zijn praktisch en de deelnemers gaan weg met werkvormen die meteen toepasbaar zijn voor medewerkers en management. Door samen een nieuw script te bouwen, kunnen organisaties commitment, engagement, betrokkenheid en energie creëren. En nog belangrijker: ook de juiste keuzes maken.

Een van de top L&D-bloggers, Dan Steer, heeft een recensie geschreven over mijn sessie ‘Change of scene’ op de ASTD.

Wil je meer weten over de ASTD-conferentie, kijk dan op www.astd.org
Zorgen dat jouw medewerkers betrokken en productief blijven tijdens veranderingen? Neem contact op met Boertien Vergouwen Overduin over bijvoorbeeld ‘Change of scene’ voor een High Impact-traject dat resultaat en engagement oplevert.

Auteur: Juanita Coble
Deel dit artikel

Wellicht ook interessant