Menu
BVO logo

Stimuleer een growth mindset

Het lerende vermogen vergroten. Dat is in deze tijd van snelle verandering dé uitdaging voor organisaties die wendbaar willen blijven. Samen met Bazalt Groep organiseren wij op 4 juni in Burgers Zoo Arnhem een bijzonder event waarin je ontdekt hoe je elke dag beter kunt worden in wat je doet. Centraal in deze leeruitdaging staat de growth mindset. Hier alvast een voorproefje.

Het beste uit jezelf halen

Je ziet het, je merkt het: ons werk verandert. Door de digitalisering en robotisering verdwijnen veel banen, maar komen er ook nieuwe banen bij. Mensen zullen dus nieuwe vaardigheden moeten leren. Deze ontwikkeling vraagt echter ook wat van organisaties. Willen zij klaar zijn voor de uitdagingen van morgen, dan zullen zij een growth mindset moeten stimuleren. Want door te denken en handelen vanuit de overtuiging dat je elke dag beter kunt worden in wat je doet, halen mensen het beste uit zichzelf.

Ga de leeruitdaging aan tijdens ons event

Wil je kennismaken met de voordelen van een growth mindset, zet dan alvast in je agenda: op 4 juni organiseren wij samen met Bazalt Groep een workshop, een lezing en een bijzondere wandeling rondom het lerende vermogen.

Workshop: The battle within us all

‘Ik kan het niet.’ ‘Wat zouden collega’s wel niet van mij denken?’ ‘Als ik deze klus aanga, dan kan ik alleen maar falen.’ Ken je deze stemmen in je hoofd? Hier is jouw fixed mindset aan het woord. Wil je die beter leren begrijpen en leren hier een krachtige, bevorderende stem tegenover te zetten? Dat is niet eenvoudig. Niet voor niets noemt Carol Dweck – grondlegger van dit gedachtegoed – dit ‘the battle within us all’. In deze workshop leer je grip te krijgen op jouw interne battle en bewust te kiezen om te handelen vanuit een growth mindset.

Lezing: Op weg naar een growth mindset-cultuur

Als organisaties ook in de toekomst relevant willen zijn, zullen ze een cultuur moeten hebben die in het teken staat van continu ontwikkelen. Dit is een cultuur waarin presteren niet de enige graadmeter voor succes is, maar waar verbeteren, ontwikkelen en veranderen net zo belangrijk zijn. Daar zijn we ons steeds meer van bewust. Maar hoe ontwikkel je zo’n cultuur? James Nottingham deelt in deze workshop zijn kennis van en ervaring met het concept van de growth mindset en hoe dit bijdraagt aan een lerende cultuur in jouw organisatie.

Wandeling: Wat de natuur ons kan leren over leren

Is het mogelijk dat de groeiwijze van een boom iets zegt over de manier waarop mensen leren? Welke lessen zitten er verborgen in de wijze waarop stokstaartjes leren?  Heeft jouw organisatie een leerzone, net als gorilla’s?  In deze inspiratiewandeling van een uur leer je hoe leren in de natuur is ontstaan en hoe dit op organische wijze leidt tot progressie. Kortom: de natuur als inspiratiebron om ons eigen denken over leren en ontwikkelen te verrijken.

Deelnemen en nieuwsgierig naar meer?

Wil jij op 4 juni deelnemen aan ons event over de leeruitdaging en de growth mindset, kijk dan regelmatig op www.bazalt.nl voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden.
Ben je nieuwsgierig naar meer? Schrijf je dan in voor de training Bewust Handelen vanuit een Growth Mindset – Practictioner, Bewust Handelen vanuit een Growth Mindset – Introductie of Bewust Handelen vanuit een Growth Mindset – Master.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant