Nieuws

Neuroplasticiteit

Ons brein is enorm flexibel: het vormt zich naar de manier waarop je het gebruikt. Zo is bijvoorbeeld de hippocampus van Londense taxichauffeurs sterker ontwikkeld dan die van buschauffeurs uit dezelfde stad. De taxichauffeurs doen namelijk een groter beroep op hun oriëntatievermogen. En wat je activeert, ontwikkelt zich steeds meer.

Lees meer

Thema's: nieuws

“Als je echt iets wil, dan is alles haalbaar”

Je hoeft Kim Lammers (36) niet te vertellen wat doorzettingsvermogen is. Ze behaalde gedurende haar topsportcarrière vele successen, maar kreeg ook te maken met tegenslagen. Hoe groeide Lammers uit tot een van de beste spitsen ter wereld? En hoe gebruikt ze haar ervaringen om anderen en zichzelf te motiveren en inspireren?

Lees meer

Thema's: nieuws

Hoe krijgen we vitale en bevlogen medewerkers?

Het valt me al langer op. Mensen reageren kortaf, mailboxen puilen uit. Christine is nu al ruim acht weken ziek en Marieke is net weer met migraine naar huis gegaan; de derde keer deze maand al. De verzuimcijfers van onze afdeling waren altijd behoorlijk laag, maar sinds de zomer zie ik een structurele stijging. En de rek is er nu echt wel uit. Als ik mensen nóg een keer vraag over te werken, jaag ik ze allemaal de Ziektewet in.

Lees meer

Thema's: nieuws

Hoe bevlogen zijn jouw medewerkers?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bevlogen medewerkers productiever zijn en tot meer tevreden klanten leiden. Bevlogen medewerkers zijn bovendien vitaler. Ze presteren beter, verzuimen gemiddeld 35 procent minder en zijn maar liefst 60 procent minder vaak betrokken bij bedrijfsongevallen. Het is dus belangrijk dat je medewerkers ‘er zin in’ hebben. Die zin kun je als werkgever niet voor iemand maken, maar je kunt ‘m wel stimuleren. 3 tips.

Lees meer

Thema's: nieuws

Samenwerking: 100% op maat voor VGZ

Leren en ontwikkelen zijn belangrijke thema’s voor zorgverzekeraar en coöperatie VGZ. Het wendbaar houden van medewerkers is belangrijk voor VGZ als werkgever, maar ook voor de mensen die er werken. Leren door te doen is daarbij hét motto. Sinds 2014 zijn wij betrokken bij de ontwikkeling van modules op maat voor zorginkopers.

Lees meer

Thema's: nieuws

50-plussers arbeidsfit en duurzaam inzetbaar

IBK Groep levert en onderhoudt producten en installaties voor koudetechniek, airconditioning en luchtbehandeling. Een groot deel van de medewerkers is ouder dan 50. Algemeen directeur Jan-Willem Voshol: "In ons werk staat de mens centraal, of dit nu onze medewerker, de klant of de aandeelhouder is. In ons P&O-beleid geven wij hier invulling aan door onze mensen blijvend te boeien, zodat zij hun werk met energie en enthousiasme blijven doen. Bewust nadenken over je persoonlijke ontwikkeling hoort daar bij." Samen met het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf (OTIB) gaven wij 50+ workshops.

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Coaching zet je aan het werk

Wat in je training nog zo lekker ging, blijkt op je werk toch net wat minder soepel te lopen. De praktijk is weerbarstig, heet dat dan. Herkenbaar? Gun jezelf dan persoonlijk coach als Ikram Choho: “Coaching gaat door waar de training eindigt. Je moet het wel allemaal zelf doen. Ik ga je niet die vis geven, ik leer je vissen.” In gesprek met Ikram over haar drijfveren, haar aanpak en de meerwaarde van 1-op-1-coaching na een training.

Lees meer

Thema's: Communicatie

Black-out of overslaande stem? Dat kan anders…

Wie wel eens voor een groep mensen praat, herkent het. Je hebt je speech of pitch meerdere malen geoefend, hij zit ook echt in je hoofd, maar zodra je daar staat, krijg je de zenuwen. Je voelt je onzeker, bekeken. En die grap die voor de spiegel nog zo leuk leek, laat nu een stilte achter. Kan dat niet anders? Jazeker wel. Vijf tips voor overtuigende mondelinge presentaties, waar je zelf óók een goed gevoel aan overhoudt.  

Lees meer

Thema's: Mondelinge communicatie, Communicatie

Tips voor Schriftelijk communiceren

Of het nu gaat om een e-mail, een verslag of rapport, het schrijven van een zakelijke tekst kan een behoorlijke klus zijn. Dat heeft natuurlijk te maken met de inhoud, maar vooral met de vorm. Een zakelijke tekst wordt algauw te zakelijk. Te officieel, te technisch, te uitgebreid. Saai dus. En daar zit niemand op de wachten. Lees onze 5 tips voor zakelijke teksten die wél soepel weg lezen.  

Lees meer

Thema's: Schriftelijke communicatie, Communicatie

Pieter Zandee

Wat mijn coaching jou kan opleveren? Dat je met meer lol, lef en zelfvertrouwen nog meer jezelf kunt zijn dan je nu al bent. Door je kwaliteiten te benutten, de regie in handen te nemen en de juiste keuzes met je hart te durven maken.

Lees meer

Thema's: Communicatie


Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren