Nieuws

Hoe pak jij je stress aan?

Nog even dit, nog even dat. Terwijl je al overloopt. Je herkent het wel: stress op de werkvloer. Niet leuk, maar zeker ook niet gezond. Vandaar dat vandaag de week van de werkstress van start gaat. Een initiatief van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om werkgerelateerde stress bespreekbaar te maken. 

Lees meer

Thema's: Persoonlijke Effectiviteit

Learning Agility versterken

Het versterken van je Learning Agility is een uitstekende manier om je performance en daarmee je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Maar hoe ontwikkel je je Learning Agility dan? Hieronder delen we per type Agility hoe je deze kunt versterken.

Lees meer

Thema's: Leren en Ontwikkelen

21e eeuwse vaardigheden

21e eeuwse vaardigheden, oftewel 21st Century Skills. Dit is een uit Amerika overgewaaide lijst met 7 vaardigheden die inmiddels wereldwijd erkend zijn als fundamenteel voor leven en werken in de 21e eeuw. Maar welke vaardigheden zijn dat dan? Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje:

Lees meer

Thema's: Leren en Ontwikkelen

Learning Agility: de beste voorspeller van succes

We leven in een wereld die steeds minder voorspelbaar is en bovendien een stuk complexer dan voorheen. Daardoor wordt een steeds groter beroep gedaan op het leer- en verandervermogen van mensen, oftewel hun Learning Agility. Dit is het vermogen om onder nieuwe omstandigheden snel nieuw en effectief gedrag te ontwikkelen en toe te passen. Met andere woorden: weten wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen. 

Lees meer

Thema's: Leren en Ontwikkelen

De 5 dimensies van Learning Agility

De wereld verandert zó snel dat de huidige performance van medewerkers geen garantie (meer) is voor toekomstig succes. Daarom is het belangrijk voor organisaties om inzicht te hebben in het leer- en veranderpotentieel van hun medewerkers, oftewel hun Learning Agility. Learning Agility bestaat uit 5 dimensies die los van elkaar te ontwikkelen zijn. In deze blog lichten we deze dimensies toe en doen we suggesties voor passende trainingen.

Lees meer

Thema's: Leren en Ontwikkelen

Wat is assertiviteit?

Wie assertief is, is ‘in staat om voor zichzelf op te komen’, volgens de Van Dale. Maar assertiviteit is breder dan dat. Het betekent dat je voor jezelf opkomt op een manier die ook respectvol is naar de ander toe. Alleen maar aan je eigen belangen denken is niet assertief, maar agressief. En alleen maar aan de belangen van de ander denken en je eigen belangen uit het oog verliezen, is subassertief. Een assertieve persoon balanceert dus op het smalle koord tussen agressiviteit en subassertiviteit. Lees meer

Thema's: Persoonlijke Effectiviteit

Partnership leidt tot meetbaar effect

De divisie Claims Motorrijtuigen van verzekeraar Allianz Nederland wil haar klanten daadwerkelijk centraal stellen met kortere doorlooptijden en specifiek op de individuele klant gerichte communicatie. Daar is een training voor nodig die in Nederland niet standaard te koop is. Het managementteam, de projectgroep, de leidinggevenden, de medewerkers en het trainingsbureau verdelen de taken en bundelen de expertises. Met als resultaat: meer tevredenheid bij klanten én medewerkers. En bovendien een flinke, meetbare besparing op tijd en geld.

Lees meer

Thema's: nieuws

De taal van Duco

“Loyaliteit is highly overrated.” Dat is wat Duco zei, hij zei het echt. Tijdens de MT-vergadering nota bene! In dat belachelijk overdreven Oxford-British van ‘m. Highly overrated. Loyaliteit! En hij keek er nog trots bij ook. In de oorverdovende stilte die daarna viel, keek hij triomfantelijk om zich heen. Alsof hij ook nog een applaus verwachtte voor zijn inbreng in deze toch al niet bijster enerverende discussie over HR-zaken. Hij zocht mijn blik, zag ik vanuit mijn ooghoeken. En ik zag dat anderen dat ook zagen. Verder zag ik op dat moment weinig. Ik moest alles op alles zetten om het gewicht van mijn plaatsvervangende schaamte te kunnen dragen. 

Lees meer

Thema's: nieuws

Team Heijmans & Engie wint prestigieuze Young Professional of the Year Award 2017

Het zeskoppige team van bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen en energiebedrijf Engie uit Zwolle heeft zaterdag 13 mei de prestigieuze Young Professional of the Year Award 2017 gewonnen. De prijsuitreiking vormde de ontknoping van een even zinderende als bruisende finaledag op Nyenrode. Als beloning mag de winnaar de training Personal Power van Boertien Vergouwen Overduin volgen. Samen met Act Inc, onze businesspartner op het gebied van gaming, waren we nauw bij het event betrokken. De inbreng van Act Inc was van doorslaggevende betekenis. 

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Boertien Vergouwen Overduin weer beter uit Cedeo-onderzoek

De tevredenheid van onze klanten is ten opzichte van twee jaar geleden weer gestegen. Uit het onlangs gehouden Cedeo Klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat onze incompanyopleidingen 97,8% tevredenheid scoren ten opzichte van 90,5% de vorige keer. Bij open opleidingen scoren we zelfs 98,3%. Twee jaar geleden was dat nog 92,5%. Daar zijn we trots op want wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers kwaliteit krijgen en resultaat halen uit hun opleiding.

Lees meer

Thema's: nieuws


Onze website maakt gebruik van cookies.