Nieuws

Black-out of overslaande stem? Dat kan anders…

Wie wel eens voor een groep mensen praat, herkent het. Je hebt je speech of pitch meerdere malen geoefend, hij zit ook echt in je hoofd, maar zodra je daar staat, krijg je de zenuwen. Je voelt je onzeker, bekeken. En die grap die voor de spiegel nog zo leuk leek, laat nu een stilte achter. Kan dat niet anders? Jazeker wel. Vijf tips voor overtuigende mondelinge presentaties, waar je zelf óók een goed gevoel aan overhoudt.  

Lees meer

Thema's: Mondelinge communicatie, Communicatie

Tips voor Schriftelijk communiceren

Of het nu gaat om een e-mail, een verslag of rapport, het schrijven van een zakelijke tekst kan een behoorlijke klus zijn. Dat heeft natuurlijk te maken met de inhoud, maar vooral met de vorm. Een zakelijke tekst wordt algauw te zakelijk. Te officieel, te technisch, te uitgebreid. Saai dus. En daar zit niemand op de wachten. Lees onze 5 tips voor zakelijke teksten die wél soepel weg lezen.  

Lees meer

Thema's: Schriftelijke communicatie, Communicatie

Pieter Zandee

Wat mijn coaching jou kan opleveren? Dat je met meer lol, lef en zelfvertrouwen nog meer jezelf kunt zijn dan je nu al bent. Door je kwaliteiten te benutten, de regie in handen te nemen en de juiste keuzes met je hart te durven maken.

Lees meer

Thema's: Communicatie

Pien van Roozendaal

Coaching helpt je om je energie te richten op wat er echt toe doet voor jou. Het opent je ogen steeds opnieuw. Door in onze gesprekken te reflecteren op je gedrag, je intenties, je drive kun je met hernieuwde blik zien wat je werkelijk wilt en wie je wilt zijn.

Lees meer

Thema's: Communicatie

Loes Delleman

Na een training houdt coaching je scherp. Het helpt je om de dingen die je wíl doen ook echt te gaan dóen. Je blijft fris en aanwezig. En belangrijker nog: je leert je eigen automatische patronen herkennen en ontdekt hoe je daar kunt uitstappen.

Lees meer

Thema's: Communicatie

Ikram Choho

Ik heb goed nieuws en slecht nieuws,’ zeg ik wel eens tegen mijn coachees. ‘Het slechte nieuws is: het ligt aan jou. Het goede nieuws is: het ligt aan jou.’ Als je iets wilt veranderen in je leven, moet je dat zelf doen. Ik help je daar alleen maar bij.”

Lees meer

Thema's: Communicatie

Wat wil je nu eigenlijk zeggen?

Als je goed communiceert, heb meer plezier in je werk en ben je stukken productiever. Toch is communicatie op de werkvloer meestal wel een dingetje. Ga maar na: hoe vaak word jij verkeerd begrepen door je collega’s of manager? Met alle vervelende gevolgen van dien. En ook al ligt het waarschijnlijk niet (altijd) aan jou, meer aandacht voor je communicatieskills kan nooit kwaad. Daarom een handje tips & tricks.

Lees meer

Thema's: Communicatie

Haal jij het maximale uit je communicatie?

Effectieve communicatie begint bij de ander.

Communicatie. Iedereen heeft het erover, maar wat is het eigenlijk? Wanneer is communicatie effectief. En waarom is dat zo belangrijk?  In bijna elk bedrijf kan de communicatie beter. Dat vinden vooral medewerkers, blijkt vaak uit medewerkerstevredenheidsonderzoeken. 

Lees meer

Thema's: Communicatie

Hoe pak jij je stress aan?

Nog even dit, nog even dat. Terwijl je al overloopt. Je herkent het wel: stress op de werkvloer. Niet leuk, maar zeker ook niet gezond. Vandaar dat vandaag de week van de werkstress van start gaat. Een initiatief van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om werkgerelateerde stress bespreekbaar te maken. 

Lees meer

Thema's: Persoonlijke Effectiviteit

Learning Agility versterken

Het versterken van je Learning Agility is een uitstekende manier om je performance en daarmee je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Maar hoe ontwikkel je je Learning Agility dan? Hieronder delen we per type Agility hoe je deze kunt versterken.

Lees meer

Thema's: Leren en Ontwikkelen


Onze website maakt gebruik van cookies.