Nieuws

Wat is assertiviteit?

Wie assertief is, is ‘in staat om voor zichzelf op te komen’, volgens de Van Dale. Maar assertiviteit is breder dan dat. Het betekent dat je voor jezelf opkomt op een manier die ook respectvol is naar de ander toe. Alleen maar aan je eigen belangen denken is niet assertief, maar agressief. En alleen maar aan de belangen van de ander denken en je eigen belangen uit het oog verliezen, is subassertief. Een assertieve persoon balanceert dus op het smalle koord tussen agressiviteit en subassertiviteit. Lees meer

Thema's: Persoonlijke Effectiviteit

Partnership leidt tot meetbaar effect

De divisie Claims Motorrijtuigen van verzekeraar Allianz Nederland wil haar klanten daadwerkelijk centraal stellen met kortere doorlooptijden en specifiek op de individuele klant gerichte communicatie. Daar is een training voor nodig die in Nederland niet standaard te koop is. Het managementteam, de projectgroep, de leidinggevenden, de medewerkers en het trainingsbureau verdelen de taken en bundelen de expertises. Met als resultaat: meer tevredenheid bij klanten én medewerkers. En bovendien een flinke, meetbare besparing op tijd en geld.

Lees meer

Thema's: nieuws

De taal van Duco

“Loyaliteit is highly overrated.” Dat is wat Duco zei, hij zei het echt. Tijdens de MT-vergadering nota bene! In dat belachelijk overdreven Oxford-British van ‘m. Highly overrated. Loyaliteit! En hij keek er nog trots bij ook. In de oorverdovende stilte die daarna viel, keek hij triomfantelijk om zich heen. Alsof hij ook nog een applaus verwachtte voor zijn inbreng in deze toch al niet bijster enerverende discussie over HR-zaken. Hij zocht mijn blik, zag ik vanuit mijn ooghoeken. En ik zag dat anderen dat ook zagen. Verder zag ik op dat moment weinig. Ik moest alles op alles zetten om het gewicht van mijn plaatsvervangende schaamte te kunnen dragen. 

Lees meer

Thema's: nieuws

Team Heijmans & Engie wint prestigieuze Young Professional of the Year Award 2017

Het zeskoppige team van bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen en energiebedrijf Engie uit Zwolle heeft zaterdag 13 mei de prestigieuze Young Professional of the Year Award 2017 gewonnen. De prijsuitreiking vormde de ontknoping van een even zinderende als bruisende finaledag op Nyenrode. Als beloning mag de winnaar de training Personal Power van Boertien Vergouwen Overduin volgen. Samen met Act Inc, onze businesspartner op het gebied van gaming, waren we nauw bij het event betrokken. De inbreng van Act Inc was van doorslaggevende betekenis. 

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Boertien Vergouwen Overduin weer beter uit Cedeo-onderzoek

De tevredenheid van onze klanten is ten opzichte van twee jaar geleden weer gestegen. Uit het onlangs gehouden Cedeo Klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat onze incompanyopleidingen 97,8% tevredenheid scoren ten opzichte van 90,5% de vorige keer. Bij open opleidingen scoren we zelfs 98,3%. Twee jaar geleden was dat nog 92,5%. Daar zijn we trots op want wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers kwaliteit krijgen en resultaat halen uit hun opleiding.

Lees meer

Thema's: nieuws

Meet the Leaders

Een persoonlijke ontmoeting tussen de leiders van nu én van de toekomst. Daar draaide het om in Meet the Leaders, het event dat Boertien Vergouwen Overduin begin februari organiseerde met ICA. Ruim honderd young professionals gingen deze avond in gesprek met een groot aantal topleiders uit de sport, politiek en bedrijfsleven, met als centraal thema Leiderschap.

Lees meer

Thema's: nieuws

Het einde van de vinkjescultuur

Moet je met een ontwikkelassessment formeel willen beoordelen? Aan Duco hoef ik dat niet te vragen. Die wil vooral vinkjes kunnen zetten. Toegegeven, ook ik kick op vinkjes zetten. Geef mij een to-dolijstje en een rode marker en ik ga los. Zo veel mogelijk vinkjes in zo weinig mogelijk tijd, dat is de sport. Maar ik zit hier niet voor de sport. En als we echt een goed gesprek met elkaar willen voeren, als we handen en voeten willen geven aan onze nieuwe beoordelingssystematiek, dan zullen we toch… tja… minder vinkjes moeten zetten. Niet de hele tijd willen beoordelen om uiteindelijk béter te kunnen beoordelen. Hoe ga ik dat nu weer aan Duco’s verstand peuteren?

Lees meer

Thema's: nieuws

Van soft skills word je sterk

Jonge toptalenten opleiden tot de managers van de toekomst. Dat is het doel van het Management Traineeship van Stork, winnaar van Traineeship of the Year 2015, waarvoor Boertien Vergouwen Overduin het profiel ontwikkelde. Het programma is een voorbeeld van succesvolle co-creatie. Een diepgaand gesprek met Arjan de Bruijn, manager van de Stork Academy Continental Europe, en Anja Goedkoop, behalve programmamanager en teamleider bij Boertien Vergouwen Overduin, ook trainer en coach binnen het traineeship. “Echte leiders maken zichzelf, wij bieden alleen de randvoorwaarden.”

Lees meer

Thema's: nieuws

Topcoach in beeld

We hebben ze, onze winnaars. Rob Manders en Jacco van der Wolf deden mee aan onze actie en wonnen een jaar lang gratis trainen onder begeleiding van topcoach Ikram Choho. Een unieke prijs, een unieke coach. “Mensen kunnen alleen zelf het beste uit zichzelf halen, daarvan ben ik overtuigd. Het enige wat ik doe, is ze daarbij helpen.” Wat mogen de winnaars van Ikram verwachten? In gesprek met een topcoach. 

Lees meer

Thema's: nieuws

Jaargesprek Nieuwe Stijl: eindelijk een goed gesprek

Het heeft even geduurd, maar dan héb je ook wat. Een Jaargesprek Nieuwe Stijl om precies te zijn. Net de kick-off achter de rug en ik moet zeggen: ik ben hoopvol. Een hoopvolle zeven geef ik ons. Oké, Duco deed nog moeilijk over de ROI, maar daar is hij directeur voor. En Annemieke en Martijn klonken allebei nog behoorlijk zuur over de werkbaarheid van het nieuwe format, maar we weten allemaal dat zij niet van verandering houden. Terwijl het dáár nu juist om gaat.

Lees meer

Thema's: nieuws


Onze website maakt gebruik van cookies.