Boertien Vergouwen Overduin weer beter uit Cedeo-onderzoek

De tevredenheid van onze klanten is ten opzichte van twee jaar geleden weer gestegen. Uit het onlangs gehouden Cedeo Klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat onze incompanyopleidingen 97,8% tevredenheid scoren ten opzichte van 90,5% de vorige keer. Bij open opleidingen scoren we zelfs 98,3%. Twee jaar geleden was dat nog 92,5%. Daar zijn we trots op want wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers kwaliteit krijgen en resultaat halen uit hun opleiding.

Lees meer

Thema's: nieuws

Meet the Leaders

Een persoonlijke ontmoeting tussen de leiders van nu én van de toekomst. Daar draaide het om in Meet the Leaders, het event dat Boertien Vergouwen Overduin begin februari organiseerde met ICA. Ruim honderd young professionals gingen deze avond in gesprek met een groot aantal topleiders uit de sport, politiek en bedrijfsleven, met als centraal thema Leiderschap.

Lees meer

Thema's: nieuws

Het einde van de vinkjescultuur

Moet je met een ontwikkelassessment formeel willen beoordelen? Aan Duco hoef ik dat niet te vragen. Die wil vooral vinkjes kunnen zetten. Toegegeven, ook ik kick op vinkjes zetten. Geef mij een to-dolijstje en een rode marker en ik ga los. Zo veel mogelijk vinkjes in zo weinig mogelijk tijd, dat is de sport. Maar ik zit hier niet voor de sport. En als we echt een goed gesprek met elkaar willen voeren, als we handen en voeten willen geven aan onze nieuwe beoordelingssystematiek, dan zullen we toch… tja… minder vinkjes moeten zetten. Niet de hele tijd willen beoordelen om uiteindelijk béter te kunnen beoordelen. Hoe ga ik dat nu weer aan Duco’s verstand peuteren?

Lees meer

Thema's: nieuws

Van soft skills word je sterk

Jonge toptalenten opleiden tot de managers van de toekomst. Dat is het doel van het Management Traineeship van Stork, winnaar van Traineeship of the Year 2015, waarvoor Boertien Vergouwen Overduin het profiel ontwikkelde. Het programma is een voorbeeld van succesvolle co-creatie. Een diepgaand gesprek met Arjan de Bruijn, manager van de Stork Academy Continental Europe, en Anja Goedkoop, behalve programmamanager en teamleider bij Boertien Vergouwen Overduin, ook trainer en coach binnen het traineeship. “Echte leiders maken zichzelf, wij bieden alleen de randvoorwaarden.”

Lees meer

Thema's: nieuws

Topcoach in beeld

We hebben ze, onze winnaars. Rob Manders en Jacco van der Wolf deden mee aan onze actie en wonnen een jaar lang gratis trainen onder begeleiding van topcoach Ikram Choho. Een unieke prijs, een unieke coach. “Mensen kunnen alleen zelf het beste uit zichzelf halen, daarvan ben ik overtuigd. Het enige wat ik doe, is ze daarbij helpen.” Wat mogen de winnaars van Ikram verwachten? In gesprek met een topcoach. 

Lees meer

Thema's: nieuws

Jaargesprek Nieuwe Stijl: eindelijk een goed gesprek

Het heeft even geduurd, maar dan héb je ook wat. Een Jaargesprek Nieuwe Stijl om precies te zijn. Net de kick-off achter de rug en ik moet zeggen: ik ben hoopvol. Een hoopvolle zeven geef ik ons. Oké, Duco deed nog moeilijk over de ROI, maar daar is hij directeur voor. En Annemieke en Martijn klonken allebei nog behoorlijk zuur over de werkbaarheid van het nieuwe format, maar we weten allemaal dat zij niet van verandering houden. Terwijl het dáár nu juist om gaat.

Lees meer

Thema's: nieuws

Hoe pak jij je stress aan?

Nog even dit, nog even dat. Terwijl je al overloopt. Je herkent het wel: stress op de werkvloer. Niet leuk, maar zeker ook niet gezond. Vandaar dat vandaag de week van de werkstress van start gaat. Een initiatief van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om werkgerelateerde stress bespreekbaar te maken. 

Lees meer

Thema's: Persoonlijke Effectiviteit

Kom jij naar onze Open Avond op 22 september?

Het beste uit jezelf halen. Dat wil jij natuurlijk ook. Je denkt na over wat jou nu écht drijft en je zoekt de training die helemaal bij jou past. Ervaar hoe je met onze trainingen het beste uit jezelf haalt. Bezoek onze open avond op 22 september. Hoe het voelt om een training bij ons te volgen ontdek je tijdens de korte workshop van Hedi van Alphen. Verder is er natuurlijk voldoende ruimte om je specifieke leerwensen met ons te delen. Wij zijn nieuwsgierig naar je verhaal en helpen je graag bij het vinden van de juiste training. Meld je nu aan.

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Management Development: gesprekstechnieken voor de integraal (HR-)manager

“Weet je wat het is, Robin, ik voel me op zich wel weer goed genoeg om drie halve dagen aan het werk te gaan, maar ik trek die administratieve taken gewoon niet meer. Echt niet…ik kan wel huilen als ik eraan denk.” Kiki, jonge meid, prima HR-medewerker, bijna een halfjaar overspannen thuisgezeten. Afwezig roert ze in haar koud geworden koffieautomaatkoffie. “Ik wil iets anders, Robin. Ik wil méér. Ik wil iets betekenen op strategisch vlak.” Vóór mijn vakantie had ze haar re-integratiegesprek nog moeten voeren met een van onze personeelsadviseurs, nu praat Kiki met mij. Want ja, ook ik ben per vandaag een integraal manager. En ik moet zeggen: dat valt niet mee. 

Lees meer

Thema's: nieuws

Integraal management: laat het allemaal maar gebeuren

“Goed mensen, laat ik er dan alleen nog dit over zeggen: als wij vinden dat jullie klaar zijn voor integraal management, dan vínden wij dat ook. En dat betekent wat. Dat betekent veel. Want jullie weten, Robin en ik willen nogal eens van mening verschillen (ja, ik kan heel eigenwijs zijn – haha), maar dit keer konden we echt niet anders dan het met elkaar eens zijn. Honderd procent. We hebben er alle vertrouwen in, Robin en ik. Jullie zijn klaar voor dat echte leiderschap, die volle verantwoordelijkheid. En ja, dat is een compliment van ons aan eenieder van jullie.”

Lees meer

Thema's: Alle berichten

Onze website maakt gebruik van cookies.