Menu
BVO logo

Stork Technical Services

Maatwerk en Incompany

International Traineeship, Personal Leadership

Onze opdrachtgever

Stork Technical Services is een van origine Nederlands bedrijf dat technische diensten aan de olie- en gasindustrie levert.

De opdracht

In het International Traineeship van Stork Technical Services (STS) zitten stevige academici die gedurende het 2-jarige traject 4 (internationale) projecten uitvoeren. Stork was hiervoor op zoek naar een partij die de persoonlijke ontwikkeling van de trainees kon ondersteunen op het gebied van Personal Leadership.

De oplossing

In de 3-daagse sessies (6 dagdelen) die Boertien Vergouwen Overduin hiervoor voor Stork Technical Services ontwikkelde, werd zonder vast programma maar geheel vraaggericht gewerkt. In persoonlijke workshops van ongeveer 1,5 tot 2 uur stond telkens een individuele trainee centraal. De trainee bracht daarbij datgene in waar hij tegenaan liep of een stap in wilde maken. Dit maakte dat de trainees verantwoordelijk waren voor de input van relevante kwesties waarbij de trainer ter plekke een workshop bouwde voor iedere trainee en daar de overige deelnemers bij betrok. Tijdens de sessies werd gewerkt met uiteenlopende werkvormen en werd er veelvuldig gebruikgemaakt van feedback en de praktijksituatie van de traineegroep.
Daarnaast werd de trainees gevraagd om gedurende het traject een aantal maal een presentatie te verzorgen voor het topmanagement van STS. Hierin moesten zij hun behaalde resultaten presenteren, reflecteren op hun ontwikkeling en feedback ontvangen van de Dragons.

Gedurende de 2 jaar monitorde de trainer de voortgang in ontwikkeling, mede op basis van reflectieverslagen van de praktijkopdrachten, en bouwden de trainees een persoonlijk portfolio op.

De samenstelling van de groep was dynamisch; gedurende het jaar stroomden trainees uit en werden nieuwe trainees aan het programma toegevoegd.

Het resultaat

Na afloop van het traject waren de trainees zich bewust van hun eigen talenten, vaardigheden en waarde voor de organisatie. Ook wisten zij in welk organisatiedeel en in welke functie zij het best tot hun recht zouden komen en wilden uitstromen, én hadden zij er vertrouwen in dit binnen Stork Technical Services te kunnen realiseren. Tevens waren de trainees effectiever geworden in hun gedrag en communicatie, waarmee zij hun invloed binnen de organisatie vergrootten.

Arjan de Bruijn, Manager Academy Stork Technical Services:

'De nieuwe opzet van ons managementtraineeship en de overstap naar Boertien Vergouwen Overduin met hun PLD-sessies, was een spannende ontwikkeling. In de praktijk bleken die sessies een gouden greep. Daarbij heb ik Boertien Vergouwen Overduin ervaren als een partner die meedenkt. Ik vertrouw erop dat we ook in de toekomst blijven samenwerken aan het beste voor Stork: een ijzersterk programma uitvoeren en daaruit maximaal rendement halen.'

Waar worden wij vooral om gewaardeerd?

Wij dragen bij aan het succes van organisaties

“De persoonlijke aanpak, in combinatie met het sterke beroep op de eigen verantwoordelijkheid, werkt heel erg goed.”

Patricia Dusseljee-Swijnenburg, HR Programma Manager Stork

 

“De plenaire workshop Self-awareness sloeg meteen al in als een bom.”

Bärbel Pieroth, adviseur Management Development en Organisatiecoach Spaarne Gasthuis

 

“Overtuigende adviezen, daar gaan ze voor bij de gemeente Venlo.” 

“Ambtenaren van de gemeente Zoetermeer pakken nu proactief te regie. Zij tonen eigenaarschap en blijven in balans.” 

“Door het MD-traject zien we dat managers nu meer samenwerken over de organisatieonderdelen heen.”

Luc Dahlmans, senior adviseur P&O en projectleider Gemeente Maastricht
 

“Het traject People Management heeft ons een boost gegeven. Onze managers weten beter wat van hen verwacht wordt.”

Jelderik Schutz, Manager Talent & Leadership Development, Schiphol Group
 

Zonder goede workshops en ondersteunende coaching was het ons niet gelukt om te zijn waar we nu staan.

Peter Augustinus, directeur IBK Groep