Menu
BVO logo

Training Presentatievaardigheden – HBO-/WO-werk- en denkniveau

Inhoud

Veel mensen vinden het lastig om op een natuurlijke wijze overtuigend te presenteren. Gelukkig is goed presenteren geen geheimzinnige gave. Met de juiste aanpak en een goede voorbereiding kan iedereen een vlotte en inspirerende presentatie geven.

In deze training van anderhalve dag leert u overtuigend en inspirerend presenteren. Hoe bouwt u een presentatie effectief op? En hoe houdt u contact met uw publiek? U krijgt ook verschillende praktische tools aangereikt om een presentatie voor te bereiden. U experimenteert met verschillende presentatietechnieken in actieve werkvormen. Ook werkt u aan uw overtuigingskracht, bijvoorbeeld door de kracht van non-verbale communicatie te benutten.
 
In de training maken we gebruik van prikkelende en verrassende werkvormen waarin u als deelnemer vooral op laagdrempelige wijze veel oefent. De trainer stimuleert u om buiten uw comfortzone te stappen. Deze aanpak vergroot uw zelfvertrouwen in het geven van presentaties. Zo wordt het geven van succesvolle presentaties een vanzelfsprekendheid.
 
De eerste trainingsdag staat in het teken van nieuwe vaardigheden aanleren. Tussen de eerste trainingsdag en het terugkomdagdeel werkt u uw eigen presentatie uit. Die houdt u vervolgens voor uw mededeelnemers en trainer.

Leerdoelen

Na deze training kunt/heeft u:

  • Doelgericht een boodschap of informatie over brengen.
  • De toehoorders boeien en engageren.
  • De basisvaardigheden om een effectieve presentatie op te bouwen in voorbereiding, structuur en uitvoering.
  • De presentatie afstemmen op de ontvanger qua inhoud, stijl, dynamiek en interactiviteit.
  • Met het publiek de verbinding en de dialoog aan gaan.
  • Een heldere boodschap overbrengen, mede door middel van het bewust en effectief inzetten van stemgebruik, houding, formulering en non-verbale communicatie.
  • Doeltreffend gebruik maken van audiovisuele middelen en beelden naast taal.
  • Beter om gaan met zenuwen rondom het geven van een presentatie.

Doelgroep

Beleidsmedewerkers, adviseurs en leidinggevenden met minimaal HBO-werk- en denkniveau, indicatief vanaf schaal 9. Er is ook een training voor medewerkers met MBO werk- en denkniveau.
De leerdoelen van beide trainingen zijn gelijk. De (uitvoer van de) oefeningen en wijze van instructie door trainer verschillen.

Praktische informatie

Uiterlijk drie weken voor start van de training ontvangt u toegang tot onze online leeromgeving. Hier leest u onder andere meer over de inhoud van de training en ziet u wie uw trainer en mededeelnemers zijn. Voor de training vult u een intakeformulier in zodat de trainer inzicht heeft in uw startsituatie. Tevens maakt u een aantal voorbereidingsopdrachten voor start van de training. In periode tussen de trainingsdagen in bereidt u zelf een presentatie voor.
 
Trainingsdag 1 duurt van 09:00 – 17:00 uur en trainingdag 2 van 09:00 – 13:00 uur.

Data en locaties

De volgende data en locaties staan momenteel gepland. We plannen doorlopend nieuwe groepen en data, zeker als groepen het maximale deelnemersaantal bereiken. Zit uw voorkeursdatum vol? Houd dan de planning in de gaten.

Alle trainingen worden vanaf het najaar van 2021 zowel via Virtual Classroom als klassikaal (in Utrecht/Den Haag) aangeboden. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volgt u live les via de computer of laptop. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. U kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kunt u veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. U ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.

Start oktober
Trainingsdag 1: maandag 4 oktober 2021 - Virtual Classroom
Trainingsdag 2: maandag 25 oktober 2021 - Virtual Classroom

Start oktober - GEANNULEERD
Trainingsdag 1: donderdag 7 oktober 2021 - Den Haag
Trainingsdag 2: donderdag 21 oktober 2021 - Den Haag
 
Start november
Trainingsdag 1: donderdag 4 november 2021 - Utrecht
Trainingsdag 2: donderdag 18 november 2021 - Utrecht
 
Start november
Trainingsdag 1: woensdag 10 november 2021 - Virtual Classroom
Trainingsdag 2: woensdag 24 november 2021 - Virtual Classroom
 
Start december - VOL
Trainingsdag 1: dinsdag 7 december 2021 - Den Haag
Trainingsdag 2: dinsdag 21 december 2021 - Den Haag
 
Prijs per deelnemer
Virtual Classroom: € 181.
Klassikaal: € 243.

Type bewijs na afronding
Geen