Menu
BVO logo

Birkman Methode

Over ons

Leren met de Birkman-methode

Birkman is een krachtige psychologische leermethode. Hij levert je een rijkdom aan informatie op, die je kunt gebruiken om je eigen gedrag te doorzien en je samenspel met anderen op een positieve manier te sturen. Birkman is geen doel op zich, maar faciliteert het leerproces door extra inzichten te verschaffen.

Birkman: veel meer dan een gewone test

De Birkman-methode is ontwikkeld door dr. Roger Birkman van Birkman International in Houston. Het is een wereldwijd gerenommeerd zelfbeoordelingsinstrument dat onder meer ingaat op:

  • beroepsmatige belangstelling
  • stijl van werken: sterke en zwakke kanten
  • behoeften ten aanzien van de werkomgeving
  • stressgedrag

De onlinevragenlijst omvat meer dan 265 vragen. Jouw antwoorden worden vergeleken met die van 400.000 andere respondenten uit de enorme database van Birkman. Samen met 65 jaar grondig onderzoek, levert jou dat een aantal heel specifieke rapporten op.
 
Deze rapportage geeft je een helder beeld van jouw persoonlijkheidsprofiel. De Birkman-methode gaat daarbij verder dan welke andere meting dan ook. Mensen begrijpen niet alleen wie ze zijn, maar ook waaróm. Bovendien is deze methode de enige die ook de percepties en verwachtingen van de respondenten weergeeft. De totale rapportage bestaat uit ruim 30 pagina’s. Zowel de rapportage als de vragenlijst is beschikbaar in het Nederlands.
 
De Birkman-methode voldoet helemaal aan de eisen die aan een goede psychologische methode worden gesteld: gestandaardiseerd, objectief, betrouwbaar en valide. Kortom, een waardevolle tool voor iedereen die verder wil komen.

Meer weten?

Benieuwd naar wat de Birkman-methode kan betekenen voor jou of jouw organisatie? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 - 6 956 200. Zij vertellen je graag alles over deze unieke aanpak.

Waar worden wij vooral om gewaardeerd?