Training Presentatievaardigheden

MBO(+) werk- en denkniveau

Inhoud training

Veel mensen vinden het lastig om op een natuurlijke wijze overtuigend te presenteren. Gelukkig is goed presenteren geen geheimzinnige gave. Met de juiste aanpak en een goede voorbereiding kan iedereen een vlotte en inspirerende presentatie geven.

In deze training van anderhalve dag leert u overtuigend en inspirerend presenteren. Hoe bouwt u een presentatie effectief op? En hoe houdt u contact met uw publiek? U krijgt praktische tools aangereikt om een presentatie voor te bereiden. U experimenteert met verschillende presentatietechnieken in interessante en actieve werkvormen. Ook werkt u aan uw overtuigingskracht, bijvoorbeeld door de invloed van non-verbale communicatie te benutten.
 
In de training maken we gebruik van prikkelende en verrassende werkvormen waarin u als deelnemer vooral op laagdrempelige wijze veel oefent. De trainer stimuleert u om buiten uw comfortzone te stappen. Deze aanpak vergroot uw zelfvertrouwen in het geven van presentaties. Zo wordt het geven van succesvolle presentaties een vanzelfsprekendheid.
 
De eerste trainingsdag staat in het teken van nieuwe vaardigheden aanleren. Tussen de eerste trainingsdag en het terugkomdagdeel werkt u uw eigen presentatie uit. Die houdt u vervolgens voor uw mededeelnemers en trainer.

Leerdoelen

Na deze training kunt/heeft u:

  • Doelgericht een boodschap of informatie over brengen.
  • De toehoorders boeien en engageren.
  • De basisvaardigheden om een effectieve presentatie op te bouwen in voorbereiding, structuur en uitvoering.
  • De presentatie afstemmen op de ontvanger qua inhoud, stijl, dynamiek en interactiviteit.
  • Met het publiek de verbinding en de dialoog aan gaan.
  • Een heldere boodschap overbrengen, mede door middel van het bewust en effectief inzetten van stemgebruik, houding, formulering en non-verbale communicatie.
  • Doeltreffend gebruik maken van audiovisuele middelen en beelden naast taal.
  • Beter om gaan met zenuwen rondom het geven van een presentatie.

Doelgroep

Ondersteunende medewerkers met minimaal MBO werk- en denkniveau, indicatief tot en met schaal 8. Er is ook een training voor medewerkers met minimaal HBO werk- en denkniveau.

Praktische informatie

Uiterlijk drie weken voor start van de training ontvangt u toegang tot onze online leeromgeving. Hier leest u onder andere meer over de inhoud van de training en ziet u wie uw trainer en mededeelnemers zijn. Voor de training vult u een intakeformulier in zodat de trainer inzicht heeft in uw startsituatie. Tevens maakt u een aantal voorbereidingsopdrachten voor start van de training. In periode tussen de trainingsdagen in bereidt u zelf een presentatie voor.
Trainingsdag 1 duurt van 09:00 – 17:00 uur en trainingdag 2 van 09:00 – 13:00 uur. Het maximaal aantal deelnemers per groep is 12.

Data en locaties

De volgende data en locaties staan momenteel gepland. We plannen doorlopend nieuwe groepen en data, zeker als groepen het maximale deelnemersaantal bereiken.
Zit uw voorkeursdatum vol? Houd dan de planning in de gaten.
 
Start September – The Globe Den Haag
Trainingsdag 1 - 09:00 – 17:00 uur: donderdag 26 september
Trainingsdag 2 – 09:00 – 13:00 uur: donderdag 10 oktober
 
Start November – BCN Utrecht Centraal
Trainingsdag 1 - 09:00 – 17:00 uur: woensdag 20 november
Trainingsdag 2 – 09:00 -13:00 uur: woensdag 4 december
 
Prijs per deelnemer
€ 238 inclusief accommodatie en lunch (op trainingsdag 1)

Inschrijven