Menu
BVO logo

Training Helder schrijven voor ondersteuners

Inhoud training

Tegenwoordig neemt men steeds minder de tijd om een tekst goed te lezen. Helder, gestructureerd en to the point schrijven is daarom belangrijker dan ooit. Dit is lang niet altijd eenvoudig. Met behulp van effectieve schrijftechnieken leert u verslagen, e-mails en korte memo’s helder en beknopt schrijven. Dit leidt de lezer met gemak door de teksten en geeft de medewerker meer plezier in het schrijfproces.

Deze eendaagse training is bedoeld voor medewerkers die efficiënter willen worden in de alledaagse schrijfprocessen, zoals die van e-mails, brieven en korte memo’s. In deze training leert u vanuit het perspectief van de lezer te schrijven. U verplaatst zich in de doelgroep van uw tekst en ontdekt hoe het hanteren van een eenvoudige schrijfstructuur een wereld van verschil maakt. Ook is er aandacht voor grammatica en spelling.      

Aan de hand van praktijkgerichte theorie gaat u aan de slag met verschillende schrijfopdrachten, waarbij u uw eigen teksten inbrengt. De trainer geeft hierop persoonlijke feedback, zodat u uw teksten korter, duidelijker en overtuigender worden.

Leerdoelen

Na deze training kunt/heeft u:

  • Een bericht gestructureerd opzetten met een helder begin, midden en eind.
  • Een heldere boodschap en goedlopende zinnen formuleren met de juiste spelling en grammatica.
  • Zich verplaatsen in de vraag of wens van de ontvanger.
  • De juiste aanspreektoon, aanhef en afsluiting gebruiken.

Doelgroep

Medewerkers op MBO-/MBO+ niveau, die regelmatig zakelijke e-mailberichten, brieven of korte memo’s schrijven.

Praktische informatie

Uiterlijk drie weken voor start van de training ontvangt u toegang tot onze online leeromgeving. Hier leest u onder andere meer over de inhoud van de training en ziet u wie uw trainer en mededeelnemers zijn. De trainingsdagen duren van 09:00 – 17:00 uur. Voor de training vult u een intakeformulier in zodat de trainer inzicht heeft in uw startsituatie. Tevens maakt u een aantal voorbereidingsopdrachten voor start van de training.

Data en locaties

De volgende data en locaties staan momenteel gepland. We plannen doorlopend nieuwe groepen en data, zeker als groepen het maximale deelnemersaantal bereiken. Zit uw voorkeursdatum vol? Houd dan de planning in de gaten.

Alle trainingen worden vanaf het najaar van 2021 zowel via Virtual Classroom als klassikaal (in Utrecht/Den Haag) aangeboden. In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volgt u live les via de computer of laptop. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. U kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kunt u veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. U ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.

Start september
Trainingsdag 1: donderdag 23 september 2021 - Virtual Classroom

Start oktober
Trainingsdag 1: dinsdag 12 oktober 2021 - Virtual Classroom

Start november
Trainingsdag 1: maandag 8 november 2021 - Utrecht
 
Start november
Trainingsdag 1: maandag 22 november 2021 - Virtual Classroom
 
Start december
Trainingsdag 1: maandag 13 december 2021 - Virtual Classroom

Prijs per deelnemer
Virtual Classroom: € 102.
Klassikaal: € 143.

Type bewijs na afronding
Geen