Training Helder schrijven voor ondersteuners

Inhoud training

Tegenwoordig neemt men steeds minder de tijd om een tekst goed te lezen. Helder, gestructureerd en to the point schrijven is daarom belangrijker dan ooit. Dit is lang niet altijd eenvoudig. Met behulp van effectieve schrijftechnieken leert u verslagen, e-mails en korte memo’s helder en beknopt schrijven. Dit leidt de lezer met gemak door de teksten en geeft de medewerker meer plezier in het schrijfproces.

Deze eendaagse training is bedoeld voor medewerkers die efficiënter willen worden in de alledaagse schrijfprocessen, zoals die van e-mails, brieven en korte memo’s. In deze training leert u vanuit het perspectief van de lezer te schrijven. U verplaatst zich in de doelgroep van uw tekst en ontdekt hoe het hanteren van een eenvoudige schrijfstructuur een wereld van verschil maakt. Ook is er aandacht voor grammatica en spelling.      

Aan de hand van praktijkgerichte theorie gaat u aan de slag met verschillende schrijfopdrachten, waarbij u uw eigen teksten inbrengt. De trainer geeft hierop persoonlijke feedback, zodat u uw teksten korter, duidelijker en overtuigender worden.

Leerdoelen

Na deze training kunt/heeft u:

  • Een bericht gestructureerd opzetten met een helder begin, midden en eind.
  • Een heldere boodschap en goedlopende zinnen formuleren met de juiste spelling en grammatica.
  • Zich verplaatsen in de vraag of wens van de ontvanger.
  • De juiste aanspreektoon, aanhef en afsluiting gebruiken.

Doelgroep

Medewerkers op MBO-/MBO+ niveau, die regelmatig zakelijke e-mailberichten, brieven of korte memo’s schrijven.

Praktische informatie

Uiterlijk drie weken voor start van de training ontvangt u toegang tot onze online leeromgeving. Hier leest u onder andere meer over de inhoud van de training en ziet u wie uw trainer en mededeelnemers zijn. De trainingsdagen duren van 09:00 – 17:00 uur. Voor de training vult u een intakeformulier in zodat de trainer inzicht heeft in uw startsituatie. Tevens maakt u een aantal voorbereidingsopdrachten voor start van de training. Het maximaal aantal deelnemers per groep is 12.

Data en locaties

De volgende data en locaties staan momenteel gepland. We plannen doorlopend nieuwe groepen en data, zeker als groepen het maximale deelnemersaantal bereiken. Zit uw voorkeursdatum vol? Houd dan de planning in de gaten.

Klassikale lessen worden tot nader orde omgezet naar les met docent op afstand.

Start Mei – Utrecht
Trainingsdag 1: maandag 25 mei 2020

Start Oktober – Utrecht
Trainingsdag 1: dinsdag 13 oktober 2020

Start December – Utrecht
Trainingsdag 1: donderdag 3 december 2020
 
Prijs per deelnemer
€ 140 inclusief accommodatie en lunch. Vrijgesteld van btw. 

Inschrijven