Menu
BVO logo

Haal jij het beste uit je team?

Beluister onze maandelijkse podcast en leer meer op het gebied van teams

Heeft jouw team de juiste samenstelling? Hoe ontwikkel je talent binnen je team? Deze en andere vragen vormen de leidraad binnen een nieuwe reeks maandelijkse podcasts onder de noemer Team Radio. De podcasts worden gepresenteerd door ‘onze eigen’ Frans van Kreuningen. In de eerste aflevering praat Frans met teamexpert Jan Meijning.

Nauwe samenwerking met HFMtalentindex

De reeks podcasts is het resultaat van onze samenwerking met HFMtalentindex. Boertien Vergouwen Overduin en HFMtalentindex werken al vele jaren nauw samen, onder andere op het gebied van Learning Agility. Aan de hand van de metingen van HFMtalentindex kunnen we onze trainingsprogramma’s nog beter op de deelnemers laten aansluiten. Deelnemers krijgen scherp zicht op hun sterktes, hoe ze bij voorkeur leren en wat hun waarden zijn. Die inzichten verwerken we in de leerdoelen en aanpak van onze trainingsprogramma’s. Daarover voeren we veel overleg. Vaak gaan we samen in gesprek met klanten en deelnemers. Zo is het idee ontstaan voor een gezamenlijke podcast.

Eerste serie van 6 afleveringen

We hebben nu een eerste serie van 6 afleveringen. Deze podcasts van Team Radio zijn maandelijks te beluisteren via de Online Academy. Iedere keer komt een expert of ervaringsdeskundige op het gebied van teams, teamprestaties en teamontwikkeling aan het woord. De afleveringen bestaan uit korte delen van ongeveer 10 minuten. Want net als de Online Academy geloven wij erin dat leren en inspireren beter gaat door dagelijks korte tijd met een onderwerp bezig te zijn.

In gesprek met Jan Meijning

In de eerste aflevering gaat onze directeur Frans van Kreuningen in gesprek met Jan Meijning, organisatiepsycholoog bij HFMtalentindex. Ze praten over de juiste teamsamenstelling, hoe je kunt weten of jouw team effectief presteert, hoe je talent ontwikkelt binnen je team en meer. De podcast is te beluisteren via www.onlineacademy.nl, waar je verder een groot aanbod aan onlinetrainingen vindt.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Maandag, 4 Maart, 2024, 12:22

Wat is strategisch leiderschap?

Leiders zoeken voortdurend naar manieren om hun leiderschap te versterken en hun organisaties naar een hoger niveau te tillen. Een benadering die steeds meer erkenning krijgt, is strategisch leiderschap. Maar wat houdt dit precies in? Hoe kunnen we het toepassen in onze werkpraktijk? In deze blog gaan we dieper in op strategisch leiderschap en de betekenis ervan. Ook lees je waar het verschil zit tussen ‘gewoon’ leiderschap en strategisch leiderschap. Tot slot lees je over welke eigenschappen een strategisch leider beschikt én krijg je tips om vandaag nog je leiderschap naar een hoger niveau te tillen. 
Lees verder