Menu
BVO logo

Haal meer uit je leiderschap met een HBO-Trainingsprogramma

Leiderschap is een dynamische mix van verschillende vaardigheden en competenties. Wil jij als leidinggevende echt het verschil maken binnen je organisatie, dan is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Dat kan met een HBO-Trainingsprogramma.

Alle ballen in de lucht houden

Medewerkers kiezen voor een organisatie, maar vertrekken vaak vanwege hun leidinggevende. Die vormt immers de basis voor hun werkplezier, motivatie en inspiratie. Iedereen stelt andere eisen aan zijn leidinggevende. Hij of zij moet in staat zijn jonge medewerkers te coachen, over een stevige visie beschikken en in staat zijn die overtuigend en inspirerend over te brengen. De meer seniore medewerkers zoeken een sparringpartner en voor de dagelijkse gang van zaken moet een leidinggevende ook een goede manager zijn.
 
Als succesvol leidinggevende moet je tegenwoordig alle ballen in de lucht kunnen houden. Ja, je moet mensen inspireren en motiveren, maar ook het voeren van een slechtnieuwsgesprek in je rugzak hebben. En van jou wordt natuurlijk ook verwacht dat je visie hebt, doelen stelt en taken delegeert. Een leidinggevende moet kortom een coach, een manager, een ondernemer en een leider zijn, die al die rollen afwisselt al naar gelang de situatie.

Met een HBO-Trainingsprogramma kom je verder

Alle rollen die jij als succesvol leidinggevende vervult en de daarbij horende competenties kun je verder ontwikkelen binnen een HBO-Trainingsprogramma. Zo’n programma bestaat uit een combinatie van inspirerende kwaliteitstrainingen binnen een afgebakend onderwerp.

Elk programma sluit je af met een eindopdracht. Daarin blik je terug op de vaardigheden die je hebt opgedaan én maak je een concretiseringsslag naar jouw werkpraktijk. Dat levert je een diploma op waarmee je in aanmerking kunt komen voor vrijstelling in diverse HBO Bacheloropleidingen. Inderdaad, met een HBO-trainingsprogramma kom je verder. 

Top 3 populaire HBO-Trainingsprogramma’s

Om je leiderschap naar een hoger niveau te tillen, kun je bij ons kiezen uit een ruim aanbod aan HBO-Trainingsprogramma’s. Hier alvast onze top 3 van populaire programma’s:

Je werkt aan het versterken van je persoonlijke kwaliteiten en gaat uitgebreid aan de slag met je gespreksvaardigheden als coach. Daarbij ontwikkel je de coachingsvaardigheden om medewerkers te stimuleren en te motiveren tot betere prestaties.

Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar voor een succesvol leider. Wil je graag de juiste gesprekstechnieken toepassen, leren hoe je verschillende communicatiestijlen toepast en anderen op positieve wijze beïnvloeden? Ga dan voor dit programma. 

Wil je dat je collega’s en je medewerkers jouw voorbeeld volgen? In dit programma leer je duidelijker en krachtiger communiceren, effectiever delegeren en beïnvloeden en bovendien versterk je persoonlijke uitstraling en impact.
 
Zit hier iets voor je bij? Schrijf je dan meteen in. Ben je op zoek naar iets anders? Bekijk dan ons volledige aanbod HBO-trainingsprogramma’s en kies het programma dat bij je past.

Meer weten?

Heb je vragen over een van onze HBO-trainingsprogramma’s of wil je sparren over welk programma het best aansluit bij jouw ambities? Neem dan gerust contact met ons op via info@bvo.nl of 035 – 6 956 200.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Maandag, 4 Maart, 2024, 12:22

Wat is strategisch leiderschap?

Leiders zoeken voortdurend naar manieren om hun leiderschap te versterken en hun organisaties naar een hoger niveau te tillen. Een benadering die steeds meer erkenning krijgt, is strategisch leiderschap. Maar wat houdt dit precies in? Hoe kunnen we het toepassen in onze werkpraktijk? In deze blog gaan we dieper in op strategisch leiderschap en de betekenis ervan. Ook lees je waar het verschil zit tussen ‘gewoon’ leiderschap en strategisch leiderschap. Tot slot lees je over welke eigenschappen een strategisch leider beschikt én krijg je tips om vandaag nog je leiderschap naar een hoger niveau te tillen. 
Lees verder