Menu
BVO logo

Zó krijg je perspectief op je pensioen

Comfortabel met pensioen gaan? Dan gaat het juist ook over de aanloop ernaartoe. Die jaren wil je natuurlijk zo fijn en effectief mogelijk invullen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het volgen van onze training Perspectief op Pensioen. Er bestaat een uitgebreide 3-daagse variant en een compacte 1-daagse variant.

Je eigen gedachten helder krijgen

Perspectief op Pensioen is geen vaardigheidstraining, maar een procestraining. Het is een training in groepsverband met ruimte voor het uitwisselen van ideeën en het naast elkaar leggen van verschillende perspectieven. Je hoeft geen leerdoelen te behalen – belangrijk is dat jij je eigen gedachten helder krijgt: wat ga je doen met de laatste periode van je werkzame leven? En hoe ga jij om met de uitdagingen die een pensioen met zich meebrengt? Zodat je nu en straks volop van het leven kunt genieten.

3-daagse variant

Ouderdom komt nu eenmaal met gebreken. Maar je kunt genoeg doen om ervoor te zorgen dat je de dingen die je graag doet, kunt blijven doen. Tijdens de 3-daagse training gaan we ervoor zorgen dat jij je eigen gedachten over pensioen helder krijgt. We gaan je situatie in kaart brengen en we maken er een echt proces van. We starten de 3-daagse training met een terugblik: hoe kijk jij terug op je werkende leven? Maar we kijken ook vooruit, naar hoe je pensioen je leven gaat veranderen. Want hoe zit dat met je sociale netwerk? We bespreken hoe je zo vitaal mogelijk kunt blijven. En waar jij ’s ochtends je bed voor uitkomt. Maar ook wat je kunt doen als die dingen fysiek en mentaal toch niet meer kunnen.

Kosteloos de 1-daagse training volgen

De 1-daagse variant is een gecomprimeerde versie van de training. We bespreken dezelfde onderwerpen, maar dan in algemene zin. Je krijg alle ingrediënten van ons aangereikt, zodat je er uiteindelijk zelf mee aan de slag kunt gaan.

Een moment voor reflectie

Deelnemers zijn positief over de training en de uitkomsten. Een van de deelnemers omschrijft het als ‘een moment voor reflectie – voor nu én straks’. Voor een andere cursist was de training een omslagpunt in zijn proces: ‘het besef dat je zelf de regie hebt over de laatste periode van je werkzame leven.’

Meer perspectief op je pensioen?

Wil jij na het lezen van dit artikel graag meer perspectief op je pensioen? Dat kan met onze 3-daagse of 1-daagse training Perspectief op Pensioen. Ben je nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor jou, jouw team of organisatie? Neem dan contact met ons op via 035 – 2 050 634 of info@bvo.nl.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant