Menu
BVO logo

Micro-learnings: kennis snacken met BVO Bites

Na een training zit je vol nieuwe kennis en vaardigheden. Maar terug achter je bureau wacht je volgeplande agenda, start al snel dat nieuwe project en moet je nog ‘even snel’ wat mailtjes beantwoorden. En dat terwijl je ook zo graag tijd zou maken voor het herhalen en toepassen van de lesstof. Micro-learnings kunnen je daarbij helpen. Probeer het zelf met BVO Bites.

Wat is micro-learning?

Micro-learning is een manier van leren waarbij je steeds in kleine brokken de lesstof tot je neemt. Elke les duurt maar een paar minuten. Daardoor is de inhoud behapbaar en maak je het je makkelijk eigen. Je kunt micro-learnings vergelijken met een lekker snackje: je pakt het erbij terwijl je wacht op de bus of als je nog 10 minuten over hebt voor je volgende vergadering. Stiekem zijn we langzaamaan ook steeds meer gewend om kennis op deze hapklare manier tot ons te nemen. Dat doen we bijvoorbeeld ook op LinkedIn en Instagram.

En het fijne is: micro-learning is ook nog eens heel geschikt voor het aanleren van soft skills en gedragsverandering. Zeker als je het inzet om de lesstof van  een e-learning of klassikale bijeenkomst te herhalen. Perfect om je nieuwe kennis en vaardigheden na een training toe te leren passen dus.

Vergroot je leerrendement met BVO Bites

Want wat blijkt? Door een langere periode kleine learning bites te herhalen, pik je kennis completer en intensiever op.

En dat is precies de reden waarom BVO met micro-learning werkt. Namelijk via BVO Bites. Met BVO Bites ontvang je gedurende vier weken elke dag een audio bite via Whatsapp. In deze dagelijkse korte audioberichten van 1 à 2 minuten krijg je een tip of oefening op basis van je training. Zo word je op een leuke en afwisselende  manier gestimuleerd om de dingen die je leert toe te passen. Je luistert de bites wanneer je een paar minuten over hebt; voor of tijdens je werkdag. Zo word je gestimuleerd om direct te experimenteren met de verschillende technieken die je geleerd hebt. 

Dankzij de bites zet je je kennis om naar gewoontes. Ze zijn direct toepasbaar en voegen daardoor meteen waarde toe. Reken maar dat je hiermee een optimaal leerresultaat behaalt.

Ga aan de slag met micro-learnings van BVO Bites!
Schrijf je in voor een gratis proefweek

Bekijk ook de video over BVO Bites

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant